Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

20/6 – 29/8: Το Loutraki Festival είναι γεγονός!

- Advertisement -

Eνα σημαντικό και πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του από 20 Ιουνίου έως τις 29 Αυγούστου, με στόχο την καλλιτεχνική δράση, την πολιτιστική παραγωγή, την εκπαιδευτική δραστηριότητα και την προβολή της πόλης του Λουτρακίου…

Με σημαντικές καλλιτεχνικές παρουσίες και συνεργασίες επωνύμων καλλιτεχνών με το πλούσιο τοπικό μουσικό στοιχείο, το φεστιβάλ θέλει να κερδίσει την δική του ξεχωριστή θέση στην ελληνική και διεθνή κοινότητα.

Παρουσιάζοντας μια σειρά από σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια και διαλέξεις, αλλά και θεατρικές – χορευτικές παραστάσεις, επιδιώκεται η προσέλκυση κοινού και επισκεπτών με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου καλοκαιρινού πολιτιστικού προορισμού .

Το Loutraki Festival θα παρουσιάσει σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η οποία θα συνεργαστεί με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, η Νατάσσα Μποφίλιου, η Ελένη Πέτα, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Μιρέλα Πάχου.



Ελευθερία Αρβανιτάκη

Στηρίζοντας το μουσικό δυναμικό της περιοχής διοργανώνει για 2η φορά το Blues Festival, και ανακοινώνει τη διοργάνωση του 1ο Rock Festival.

Στον τομέα της κλασσικής μουσικής η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων συμπράττει με σημαντικούς νέους σολίστ από το Λουτράκι ενώ εγκαινιάζοντας τις συνεργασίες με μουσικούς διεθνούς φήμης στα πλαίσια της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί ρεσιτάλ με τον κλαρινετίστα Σπύρο Μουρίκη.

Από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ δεν λείπει ο χορός όπως και οι παραστάσεις για παιδιά.

Το Loutraki Festival είναι ένα πραγματικά σημαντικό φεστιβάλ που ανοίγει τις πύλες του και σας καλεί να το ανακαλύψετε!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LOUTRAKI FESTIVAL 2015

Κώστας Βουτσάς

ΙΟΥΝΙΟΣ

Τριήμερο Εκδηλώσεων αφιερωμένο στην παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής
Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

Ιt΄s Brass, μια συναυλία αφιερωμένη στα χάλκινα πνευστά!
Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου – Σάββατο 20/6
Στη συναυλία θα πάρουν μέρος ο Γιώργος Καχριμάνης (1ο τρομπόνι στην Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων), ο Παναγιώτης Κάισαρης (Α’ κορυφαίος τρομπετίστας της ΚΟΑ), ο Χρήστος Καλούδης (Α΄ κορυφαίος κορνίστας της ΕΛΣ) και ο Κώστας Αυγερινός (Α΄ κορυφαίος τρομπονίστας της ΚΟΑ). Συμμετέχει το κουιντέτο χάλκινων πνευστών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου.


Μιρέλα Πάχου

Φεστιβάλ Χορωδιών
Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο – Κυριακή 21/6
Η Συναυλία είναι αφιερωμένη στο χορωδιακό τραγούδι, με οικοδέσποινα τη Μικτή Χορωδία Λουτρακίου και προσκεκλημένες τρεις αξιόλογες χορωδίες: την Μικτή Χορωδία Αλίμο, την Πολυφωνική Χορωδία “Enchoir” και τη Μικτή χορωδία Σπάρτης.

Ρεσιτάλ του διεθνούς φήμης κλαρινετίστα Σπύρου Μουρίκη
Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου – Δευτέρα 22/6
Κλαρινετίστας παγκόσμιας εμβέλειας, ο Σπύρος Μουρίκης συγκαταλέγεται εδώ και χρόνια μεταξύ των απολύτως κορυφαίων Ελλήνων μουσικών.

ΙΟΥΛΙΟΣ


Ελένη Πέτα

Συναυλία αφιερωμένη στην 1η Πανσέληνο του Ιουλίου
Ίσθμια – Προαύλιος Χώρος Διοικητηρίου Κορίνθου – Πέμπτη 2/7
Η σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού και ο διακεκριμένος πιανίστας Γιώργος Παπαχριστούδης συμπράττουν με το κουιντέτο χάλκινων πνευστών των καθηγητών της Φιλαρμονικής σε μια βραδιά αφιερωμένη στην πρώτη πανσέληνο του Ιουλίου.

Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων
Αμφιθέατρο Poseidon Resort – Παρασκευή 10/7
Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ και ο ομώνυμος μη κερδοσκοπικός και ανεξάρτητος σύλλογος-φορέας θα παρουσιασουν δύο νέους και ανερχόμενους σολίστ από το Λουτράκι,τους πιανίστες Σταύρος Δρίτσας και Κατερίνα Λιάτα.


Μίλτος Πασχαλίδης

Beach Party με τους Burger Project
Λίμνη Βουλιαγμένης – Πέμπτη 23/7
Οι Burger Project , ένα από τα πλέον δραστήρια μουσικά συγκροτήματα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής.

Συναυλία με τη Νατάσσα Μποφίλιου
Αύλειος χώρος Λυκείου Λουτρακίου – Σάββατο 25/7
Εισιτήριο: 12€ προπώληση, 14€ ταμείο


Σπύρος Μουρίκης

Η Νατάσσα Μποφίλιου, μία από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες του κοινού, ύστερα από ένα χειμώνα αποχής από τις ζωντανές εμφανίσεις, ξεκινάει με συγκίνηση τη νέα της καλοκαιρινή περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο. Ο Θέμης Καραμουρατίδης κι ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, στήνουν ένα φωτεινό καλοκαιρινό πρόγραμμα που θα γυρίσει ολόκληρη την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας στους αμέτρητους θαυμαστές της Νατάσσας Μποφίλιου για ποιο λόγο οι ζωντανές εμφανίσεις αποτελούν το πιο δυνατό της χαρτί.

Μήδεια σε χοροθεατρική απόδοση Flamenco
Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου – Τετάρτη 29/7
Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση της Μήδειας του Ευριπίδη σε χοροθεατρική απόδοση Flamenco από τη Danza Flamenca Grupo του Βασίλη Σκεπετάρη. Η παράσταση γίνεται με ηχογραφημένη μουσική και 20 χορευτές επί σκηνής.


Ελπινίκη Ζερβού

Συναυλία αφιερωμένη στη 2η Πανσέληνο του Ιουλίου με την Ελένη Πέτα
Αμφιθέατρο Αγίων Θεοδώρων – Παρασκευή 31/7
Η Ελένη Πέτα επιλέγει να τραγουδήσει από τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού και του παγκόσμιου ρεπερτορίου, δίνοντας έμφαση στο ελληνικό ρεπερτόριο τόσο στο δικό της όσο και μεγάλων ελλήνων κλασσικών συνθετών
Μαζί με την Ελένη Πέτα το μουσικό σύνολο «i modify», που αποτελείται από τους Τάκη Βασιλείου (Drums – Percussions – Sequencers), Ντίνο Γεωργούντζο (Keyboards – Programming) και Γιώργο Χατζόπουλο (Guitars).

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ


Blue Stripe

Παιδική παράσταση «Bullying-Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων»
Πάρκο Δεξαμενής – Σάββατο 1 Αυγούστου
Εισιτήριο: 8 € προπώληση, 10 € ταμείο, 5 € άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές
Ο Κώστας Βουτσάς σκηνοθετεί και παίζει στην πρωτότυπη παράσταση για παιδιά και νέους “Bullying – Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων” που αντιμετωπίζει με αποτελεσματικό τρόπο το πρόβλημα του εκφοβισμού (bullying) και της διαφορετικότητας

Tuesdays Sunset


Yesterdazes Blues Band

Παραλία Λουτρακίου – Τρίτη 4,11,18 & 25/8
Κάθε Τρίτη του Αυγούστου και λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, το Φεστιβάλ μετατρέπει την παραλία της πόλης του Λουτρακίου σε στέκι συνάντησης καλλιτεχνών…
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσική, χορό και θέατρο.Συμμετέχουν οι: Chloe MāntRah , Δημήτρης Θωμαϊδης, Rolling Foxes, θεατρική ομάδα Στενός Κορσές με την παράσταση Αμπαζούρ, Sofita (Σοφία Κωνσταντινίδη), Vrastaz κ.α.

1o Rock Festival
Πευκάκια Αγίων Θεοδώρων – Σάββατο 8/8
Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, στα πευκάκια των Αγίων Θεοδώρων το Loutraki Festival εγκαινιάζει την πρώτη συνάντηση Ροκ συγκροτημάτων.
Συμμετέχουν τα συγκροτήματα: Blue Stripe, Metallaxis και Κnock me Down.

Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη
Αύλειος χώρος Λυκείου Λουτρακίου, Σάββατο 14/8
Εισιτήριο: 8€ προπώληση, 10€ ταμείο
Ο Μίλτος Πασχαλίδης συμπληρώνει αισίως 20 συνεχή χρόνια προσωπικής δισκογραφίας.
Ένα τέτοιο γεγονός δεν μπορεί παρά να γιορταστεί με τον πιο αυτονόητο για έναν μουσικό τρόπο, μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα.

2o Blues Festival
Παραλία Λουτρακίου, Παρασκευή 21 και Σάββατο 22/8
Διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Λουτράκι το 2014 από δύο τοπικά σχήματα τους Yesterdazes Blues Band και Mystery Train.
Η επιτυχία της βραδιάς και η αθρόα συμμετοχή του κοινού, δημιούργησαν τις προσδοκίες ώστε το ραντεβού να ανανεωθεί για το φετινό καλοκαίρι.

Συναυλία για την πανσέληνο του Αυγούστου με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τη Φιλαρμονική ορχήστρα Λουτρακίου
Αρχαιολογικός Χώρος Ηραίου Βουλιαγμένης – Σάββατο 29/8
Εισιτήριο: 5€
Κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι και με φόντο το ειδυλλιακό τοπίο του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου Βουλιαγμένης η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου στον καθιερωμένο θεσμό των «βραδιών πανσελήνου» συμπράττει με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.
Η συναυλία αποτελείται από δύο μέρη: το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τραγούδια από τον κινηματογράφο, ενώ το δεύτερο θα είναι ένα απάνθισμα τραγουδιών από το προσωπικό ρεπερτόριο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.
Στη συναυλία συμμετέχει και ο Γιώργος Περρής.
Σολίστ: Νίκος Μέρμηγκας (μαντολίνο, λάφτα, λαούτο), Βασίλης Πιερρακέας (κιθάρα), Χρήστος Ζερβός (μπάσο), Χρήστος Παπαγεωργίου (πιάνο), Τάσος Μπολοβίνης (ντραμς) .
Διευθύνει ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Σύλλογος «Φίλων Μουσικής»: 2744 0 67376
Πελοπίδας Μαυρόπουλος: 6948 574703, pelmavropoulos@yahoo.gr

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δεν εννοώ οτι πεινάνε φίλε μου , αλλα να κάνουν πράγματα γι αυτούς ! τα λεφτά για τις συναυλίες να πάνε στην πόλη και όχι για να δίνουμε λεφτά για να δουλέυουν οι καφετέριες καποιες απο τις οποιες δεν πληρώνουν κιόλας .να γίνουν έργα !μπουχτήσαμε με τις συναυλίες !ο δήμος λειτουργεί μόνο για τα πολιτιστικά δηλ ?

  2. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ..ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ…ΒΑΖΟΥΝ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΟΥΝ…ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ…ΤΟ ΠΑΝΕ ΠΑΝΩ ΤΟ ΠΑΝΕ ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΑΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΟΥΜΕ..ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ…ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ…ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ…ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑΤΑ…ΤΟ ΣΩΣΤΟ Η ΤΟ ΛΑΘΟΣ..ΤΟ ΚΑΛΟ Η ΤΟ ΚΑΚΟ…ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Η Η ΠΕΡΑΧΩΡΑ…ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΓΚΙΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ Κ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ!!!ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΛΑΝΚΟ…DELETE!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog