Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο νομπελίστας Στίγκλιτς χαρακτηρίζει αποτυχημένο το πρόγραμμα που ζητούν από Ελλάδα

- Advertisement -

«Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι της ακροσφαλούς διπλωματίας με την ελληνική κυβέρνηση….
Η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα των πιστωτών πολύ περισσότερο από το ήμισυ της διαδρομής», τονίζει σε άρθρο του ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Ο ίδιος προσθέτει πως παρ’ όλα αυτά, η Γερμανία και οι υπόλοιποι πιστωτές της Ελλάδας συνεχίζουν να απαιτούν να υπογράψει η χώρα ένα πρόγραμμα που έχει αποδειχθεί αποτυχημένο και που ελάχιστοι οικονομολόγοι σκέφθηκαν ποτέ ότι θα μπορούσε ή έπρεπε να εφαρμοστεί.

«Η μετακίνηση στη δημοσιονομική θέση της Ελλάδας από μεγάλο πρωτογενές έλλειμμα σε πλεόνασμα ήταν σχεδόν άνευ προηγουμένου, αλλά το αίτημα η χώρα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα στο 4,5% του ΑΕΠ ήταν παράλογο. Δυστυχώς, την εποχή που η “τρόικα” -Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- συμπεριέλαβε για πρώτη φορά αυτό το παράλογο αίτημα στο διεθνές χρηματοοικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, οι αρχές της χώρας δεν είχαν άλλη επιλογή από το να το αποδεχθούν», υπογραμμίζει ο κ. Στίγκλιτς.

koutipandoras

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog