Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Guardian για Τσίπρα: Νιώθεις τυχερός αλητάκο ;

- Advertisement -

Με μια φράση από το Dirty Harry η αναφορά στις διαπραγματεύσεις …

Στο χθεσινό  μήνυμα του ΔΝΤ που ήταν «σύντομο και σκληρό», αναφέρεται  αρθρογράφος του Guardian σε άρθρο του για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις χρησιμοποιώντας μάλιστα ατάκες του Clint Eastwood από το Dirty Harry για να περιγράψει τη στάση του Ταμείου.

«Πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου μία ερώτηση. Νιώθω τυχερός; Λοιπόν είσαι αλητάκο;» αναφέρει ο δημοσιογράφος και σημειώνει ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικές διαφορές της Ελλάδας με τους πιστωτές της και πως δεν υπήρξε καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.  

Τονίζει επίσης ότι τα όποια αισιόδοξα νέα χάθηκαν με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΔΝΤ που τώρα «στρέφει το πιστόλι στον κρόταφο του Τσίπρα».

Πρόκειται, όπως σημειώνει, για μία καθοριστική στιγμή αφού οι δανειστές δίνουν τελεσίγραφο στην Αθήνα – take it or leave it- και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το εννοεί.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι η Ελλάδα ως τώρα παζάρευε μια καλύτερη συμφωνία, πιστεύοντας ότι η Ευρώπη δεν θα την οδηγήσει εκτός ευρώ και ότι η Μέρκελ θα συμβιβαζόταν υπό το φόβο της αγκαλιάς του Πούτιν.    

Ο Guardian επισημαίνει επίσης ότι οι δανειστές πιστεύουν πως η Ελλάδα δεν θέλει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και ότι οι δανειστές έχουν φτάσει στα όρια τους βλέποντας τον Τσίπρα να συμπεριφέρεται λες και κρατάει ένα 44άρι απειλώντας πως θα τραβήξει τη σκανδάλη.

lifo

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ε όχι και αλητάκος ο τσίπρας που υποσχέθηκε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, συλλογικές συμβάσεις, επαναπροσλήψεις, και αύξηση του κατώτατου στα 751. Αλλά η μεγαλύτερη επιτυχία του είναι ότι σε τόσους λίγους μήνες επί διακυβερνήσεώς του κατάφερε και αύξησε σημαντικά τον πληθυσμό της χώρας μας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog