Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κλείνει το 40% των Αστυνομικών τμημάτων – Τι θα γίνει με το Νομό Κορινθίας

- Advertisement -

Το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσίασαν ο αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός του Σώματος αντιστράτηγος Κων/νος Τσουβάλας…

Το σχέδιο περιλαμβάνει καταργήσεις και συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων και άλλων υπηρεσιών, με μια «Καλλικρατική» λογική, αλλά και ίδρυση άλλων εκεί που υπάρχει ανάγκη,αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη στόχων και εσωτερικές παρεμβάσεις, με γνώμονα, όπως είπε ο κ. Τόσκας, την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας στον σκοπό της, που είναι η δίωξη του εγκλήματος και η δημόσια τάξη

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης καταργούνται συνολικά 258 περιφερειακές υπηρεσίες σε όλη τν Ελλάδα, (από 1206 γίνονται 948) και ανακατανέμονται 4.289 οργανικές θέσεις.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της αναδιοργάνωσης
Τα κύρια σημεία της ανδιοργάνωσης, η οποία «δανείζεται στοιχεία και απο άλλες ευρωπαϊκές αστυνομίες, όπως τα παρουσίασε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ είναι:

Ίδρυση σε κάθε Καλλικρατικό δήμο τουλάχιστον ενός αστυνομικού τμήματος, εκτός απο την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις.

Ίδρυση Τμημάτων ‘Αμεσης Δράσης σε οκτώ αστικά κέντρα, (Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά Λαμία, Χαλκίδα, Λάρισα, Ιωάννινα και Αγρίνιο).

Διατήρηση αστυνομικών σταθμών σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Ανακαθορισμός της εσωτερικής διάρθρωσης της Αμεσης Δράσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Κατάργηση της υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, αλλά διατήρηση των υπηρεσιών του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης.

Διατήρηση των Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στον άξονα Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Εύζωνοι.

Κατάργηση των Τμημάτων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και των Τμημάτων Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσηςπου λειτουργούν στην τρίτη εσωτερική ζώνη της χώρας. Διευκρινίζεται ωστόσο ότι δεν αλλάζει αυτό στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, λόγω ιδιαιτερότητας.

Ιδρύονται έξι νέα Τμήματα Ασφάλειας, αλλά συγχωνεύονται άλλα με τα αστυνομικά τμήματα, το ίδιο γίνεται και με κάποια τμήματα διώξης ναρκωτικών, τα οποία επίσης συγχωνεύονται με τα Τμήματα Ασφαλείας.

Ίδρυση 10 αμιγών τμημάτων διαβατηριακών ελέγχων στα σημεία εισόδου- εξόδου της χώρας καθώς και μια σειρά άλλες αλλαγές.

Τι γίνεται στην επαρχία
Αντίστοιχα «λουκέτα» και συμπτύξεις γίνονται και σε αστυνομικές υπηρεσίες της επαρχίας. Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας και Τροχαίας που απομένουν συνολικά στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις έχουν ως εξής: Φθιώτιδα 13 και ένας Αστυνομικός Σταθμός, Βοιωτία 10 και ένας, Εύβοιας 13 και 3, Ευρυτανίας 3 και 3, Φωκίδας 7 και ένας, Αχαΐας 15, Αιτωλίας 7 και ένας, Ακαρνανίας 11 και ένας, Ηλείας 12 και 3, Κέρκυρας 11 και 2, Ζακύνθου 4, Κεφαλληνίας 6 και 2, Λευκάδας 5 και ένας, Αρκαδίας 10, Αργολίδας 9, Κορινθίας 11 και ένας, Λακωνίας 8 και 2, Μεσσηνίας 10, Κυκλάδες 11 και 15 Αστυνομικοί Σταθμοί, Α’ Διεύθυνση Δωδεκανήσου 12 και 6, Β΄ Διεύθυνση Δωδεκανήσου 10 και 5, Χανίων 13 και ένας, Ρεθύμνου 9 και ένας, Ηράκλειο 16 και ένας, Λασίθι 7 και 3.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πάει το Α.Τ. Λουτρακίου. Αυτά ολα γίνονται στο πλαίσιο του ανοίγματος των φυλακών που έρχεται να προστεθεί σε αυτό των συνόρων. Αλίμονο και σε όποιον πάρει τον νόμο στα χέρια του εναντίον αλλοδαπού διαρρήκτη που εισβάλλει στο σπίτι του. Θα φάει μία ο αλλοδαπός, 10 ο σπιτονοικοκύρης από τον αντιρατσιστικό νόμο…

  2. "Κατάργηση των Τμημάτων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και των Τμημάτων Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσηςπου λειτουργούν στην τρίτη εσωτερική ζώνη της χώρας…." Γι αυτό γίνεται όλη η φασαρία. Εποικισμός της Ελλάδας κανονικός. Οτι δεν έκαναν οι Τούρκοι 400 χρόνια μας το επέβαλλαν οι δημοκράτες και οι "πολιτισμένοι" μεσα σε μια πενταετία. Ανάθεμα την καταραμένη ΕΟΚ ,ευρωπαϊκή ένωση ή όπως αλλιώς ονομάζουν αυτό το σκυλολόϊ που μόνο στόχο έχει την ισλαμοποίηση και φτωχοποίηση όλου του Ευρωπαϊκού Νότου. Αν δεν ξεσηκωθούμε δεν πρόκειται να στα ματήσει ο κατήφορος .Αυτοί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους δεν έχουν σπλάχνα και λύπηση για κανέναν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog