Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαν σήμερα 3 Οκτωβρίου του 1944 οι Ναζί ανατινάζουν τη διώρυγα του Ισθμού

- Advertisement -

Σαν Σήμερα 3 Οκτωβρίου του 1944, οι Ναζί κατά την αποχώρησή τους από την Πελοπόννησο ανατινάζουν τη διώρυγα της Κορίνθου, αφού πρώτα ρίχνουν μέσα βαγόνια τραίνου γεμάτα με ιταλούς αιχμαλώτους, με αποτέλεσμα να καταπέσουν 60.000 κυβικά μέτρα χώμα. Οι εργασίες εκφράξεως θα κρατήσουν 5 χρόνια…

Την ίδια μέρα στην Πολωνία, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι επαναστάτες της Βαρσοβίας παραδίδονται στους Ναζί μετά από 65 μέρες μάχης. Νεκροί σχεδόν 200.000 Πολωνοί.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι να σχολιάσεις , τέτοιες ενέργειες σφραγίζουν το σύνδρομο της κατωτερότητας απέναντι σε έναν πολιτισμό που έδωσε τα φώτα του σε όλον τον πλανήτη …!!!!!

  2. 7:22 μ.μ. πόσες χιλιάδες χρόνια πριν και τι κάνει στο παρόν αυτός ο "πολιτισμός" που λες? Κάααααθεται με την φράπα στο ένα χέρι, την τσιγαρούμπα στο άλλο (άρα δεν υπάρχει ελεύθερο χέρι να κόψει νόμιμες αποδείξεις) και απλώς κομπάζει που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στους άλλους! Οι άλλοι τα πήραν όμως αυτά τα φώτα, ανέπτυξαν τέχνες, επιστήμες, λογοτεχνία, και ο άλλος, ο "πολιτισμός" που λες, γύρισε πίσω στην νεολιθική εποχή για να ξαποστάσει από την κούραση που κατέβαλε για να δημιουργήσει πολιτισμό και να τον μεταλαμπαδεύσει! Εκτός κι αν εννοείς τέχνη την "μπουρνουζοπετσέτα" του Παντελή Καναράκη, λογοτεχνία τα πρακτικά της βουλής με τις ύβρεις που αλλάζονται, και επιστήμες την κοιλιά του Φίλη!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog