Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ομιλία συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ- Τι είπε για τον ανασχηματισμό

- Advertisement -

Θολώνει τα νερά ο Τσίπρας για τον ανασχηματισμό. Επιχείρησε να τονώσει το ηθικό των στελεχών και των μελών του κόμματος…

Να τονώσει το ηθικό των στελεχών και των μελών του κόμματος επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ λίγο νωρίτερα είχε προσπαθήσει να θολώσει τα νερά για τον ανασχηματισμό.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι έχουμε μπροστά μας τρεις δύσκολους μήνες αλλά έχουμε σχέδιο και προοπτική .. «Θα υπηρετήσουμε το σχέδιο μέχρι τέλους με αποφασιστικότητα, γιατί είναι ένα σχέδιο ευθύνης προς την κοινωνία. Για να μην γυρίσει το παλαιό πολιτικό σκηνικό που θέλει να γυρίσει για να πάρει εκδίκηση».

Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολοι οι επόμενοι μήνες αλλά το κόμμα ξέρει από δύσκολα, μεγάλωσε στα δύσκολα, υπογράμμισε. Σήμερα, σημείωσε, έχουμε όλα τα μέτωπα ανοικτά, και τα εσωτερικά και τα εξωτερικά. Δεν είναι λάθος ούτε αμέλεια, είναι επιλογή για να μην γίνουμε διαχειριστές της μιζέριας.

Στέλνοντας προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι χρειάζεται ένα κόμμα ισχυρό. «Για να υπηρετήσουμε το σχέδιο, πρέπει να το πιστέψουμε όλοι» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: Αν δεν ρίξουμε το βάρος στο κόμμα, δεν θα κερδίσουμε τις μάχες. Χρειαζόμαστε περισσότερη προσφορά και λιγότερες φιλοδοξίες»

Ο κ.Τσίπρας κάνοντας αναφορά στον ιστορικό ηγέτη της Αριστεράς Ηλία Ηλιού, είπε «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», εστιάζοντας στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Όπως είπε, «οι μέρες της αφθονίας προς τους ολιγάρχες και τους καναλάρχες τελείωσαν. Θα αντιμετωπίζονται όπως όλοι, κανένα χατίρι, καμία συμφωνία κάτω από το τραπέζι». Στο σημείο αυτό, μάλιστα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο και για «πιέσεις προς τους δικαστές» που πρέπει να σταματήσουν, ώστε να «αφεθούν να κάνουν τη δουλειά τους».

Tώρα η επίλυση του χρέους

Η επίλυση του ελληνικού χρέους είναι και προς το συμφέρον της Ευρώπης, ενώ θα προωθήσει και την ευρωπαϊκή άρα και παγκόσμια οικονομία, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επισήμανε ότι η βιασύνη μας δεν έχει να κάνει με σχεδιασμό που αφορά την «εσωτερική κουζίνα», αλλά ο χρόνος επίλυσης του προβλήματος είναι θέμα στρατηγικής και είναι κρίσιμο μέγεθος.

Τις επιπτώσεις της αδράνειας τις βιώνουμε όλοι και πριν απ’ όλους η Ευρώπη, τόνισε, φέροντας ως παράδειγμα των επιπτώσεων την άνοδο της Ακροδεξιάς.

Η επίλυση του χρέους, που τώρα πρέπει να γίνει, δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα που τη δικαιούται, αλλά η τακτική της μετάθεσης, που μέχρι τώρα έχει οδηγήσει σε αποτυχίες, διακινδυνεύει τώρα να οδηγήσει σε τραγωδίες, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


«Μη βιάζεστε με τον ανασχηματισμό»

 O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε πηγαδάκι με τους δημοσιογράφους στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε πόσο κοντά βρίσκεται στον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

«Πρώτα θα ανασχηματίσουμε το κόμμα και μετά την κυβέρνηση»,είπε πρωθυπουργός θολώνοντας τα νερά για το πότε θα προχωρήσει στον δομικό ανασχηματισμό για τον οποίο έχει μιλήσει η Ολγα Γεροβασίλη και υπονοούν και άλλα στελέχη.

«Μη βιάζεστε με τον ανασχηματισμό. Κάθε πράγμα στον καιρό του», ανέφερε επίσης ο κ. Τσίπρας αφήνοντας ανοικτό η τύχη του επικείμενου ανασχηματισμού να συνδέεται με την εκκρεμούσα β’ αξιολόγηση.

Και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη ερωτηθείσα για την προοπτική του ανασχηματισμού την τοποθέτησε «κοντά» με τον αστερίσκο ότι « ως γνωστόν δεν βλέπω και πολύ καλά».

Το θέμα του ανασχηματισμού έχει εισέλθει πλαγίως και στις τοποθετήσεις πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιοσημείωτη ήταν η επισήμανση-υπόδειξη της κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου από το βήμα του Συνεδρίου για συγκεκριμένους υπουργούς.  

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι σε ένα ανασχηματισμό θα φύγει ο Φίλης, ή ο Ξανθός, ή ο Σκουρλέτης που δίνουν τις μάχες στον τομέα τους» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου που ανήκει στην ομάδα των 53+.

Ενώ και ο Πέτρος Λάμπρου είχε υπονοήσει σαφώς την Παρασκευή στην ομιλία του ότι υπάρχουν πιέσεις από τους δανειστές και όχι μόνο, για συγκεκριμένα πρόσωπα στην κυβέρνηση.

«Με θρασύτητα ζητούν να φύγουν τα βαρίδια. Μη το δεχτούμε. Μη δεχτούμε ότι το παρατράβηξε με την Εκκλησία ο σύντροφος ο Νίκος ο Φίλης. Μην εγκαταλείψουμε τον Πάνο το Σκουρλέτη που εμμένει στο δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ» είχε σημειώσει.

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρωθυπουργέ, τρομάρα μας – το κρύο έρχεται και η κουβέρτα δεν φτάνει!
    Γεια στα χέρια σας όσοι τον ψηφίσατε ξανά τον Αντρέα με τα μαύρα τα μαλλιά!

  2. Ανασχηματισμό θέλετε?Εγώ λέω όχι μόνο στα πρόσωπα..αλλα και όλο το κόμμα σας να φυγει από την χώρα..χαρα μας θα είναι.
    Το κουράσατε κύριοι!!

  3. σπάστε πλάκα παιδιά, σε αυτήν την φωτογραφία με αυτό το ύφος και το δάκτυλο που δείχνει προς τα δεξιά, είναι η κλασσική του κίνηση όταν μιλάει για τον Κυριάκο Μιτσοτάκη!!! Μάθαμε πλήρως και τη γλώσσα του σώματος του μαύρου πρωθυπουργού!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog