Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερντογάν: “Θέλω από τη νεολαία μας να εξετάσει τη Λωζάνη κι ας ενοχληθούν κάποιοι”

- Advertisement -

Συνέχεια στην ρητορική αμφισβήτησης της συνθήκης της Λωζάνης, έδωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε κοινοτάρχες, στο κτίριο της προεδρίας στην Άγκυρα….
«Φέραμε στην επικαιρότητα τη Λωζάνη και το Εθνικό Συμβόλαιο. Φαίνεται πως κάποιες αλήθειες μας τις έμαθαν λάθος. Θέλω από τη νεολαία μας να εξετάσει τη Λωζάνη κι ας ενοχληθούν κάποιοι. Τα λάθη αυτά πρέπει να τα ξέρουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Το 2016 δεν μπορούμε να κινούμαστε με τη λογική του 1923. Αυτό είναι άδικο δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Όταν αλλάζουν τα πάντα στον κόσμο δεν μπορούμε να βρισκόμαστε στο σημείο που βρεθήκαμε τότε», πρόσθεσε.

Η Συνθήκη της Λωζάνης ήταν η συνθήκη ειρήνης που έθεσε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας. Υπογράφηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας στις 24 Ιουλίου 1923 από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες χώρες που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική εκστρατεία και συμμετείχαν στην Συνθήκη των Σεβρών, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΣΣΔ που δεν συμμετείχε στην προηγούμενη συνθήκη.

«Από το 1914 που φτάσαμε από τα 2 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέσα σε 9 χρόνια στη Λωζάνη μαζί και με το Χατάϊ πέσαμε στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σε μικρό χρονικό διάστημα. Στόχος μας στον απελευθερωτικό αγώνα ήταν το Εθνικο Συμβόλαιο. Δυστυχώς και στα δυτικά και στα ανατολικά σύνορα μας δεν προστατεύσαμε τα εδάφη μας».

«Μια κατάσταση που προέκυψε από ανάγκη την αποδεχθήκαμε και εγκλωβιστήκαμε. Αυτό εμείς το αρνούμαστε. Η Τουρκία ήταν του 1923 και όσοι την εγκλώβισαν είχαν ως στόχο να ξεχαστεί το παρελθόν της που είναι χιλίων ετών με Οθωμανική Αυτοκρατορία και με τους Σελτζούκους», διεμήνυσε κλείνοντας.

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρυσή ευκαιρία για τον Ερντογάν. Κορόϊδο είναι, τώρα που ο Τσίπρας τα δίνει όλα για να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία; Όσοι έχουμε καλή μνήμη, θυμόμαστε τι είπε: "αν δεν υπέγραφα το μνημόνιο, θα γινόμουν ήρωας της μιας βραδιάς". Αυτό όμως δεν το ήξερε πριν τις εκλογές που έταζε τα αντίθετα; Ακόμη και δημοψήφισμα κάλεσε, αλλά δεν του βγήκε το αναμενόμενο, ώστε να καλυφθεί πίσω από την απόφαση του λαού.
    Το ίδιο θα πει και τώρα: "αν δεν έδινα μερικές βραχονησίδες και 1-2 απομακρυσμένα νησιά, θα γινόμουν ήρωας της μιας βραδιάς γιατί θα οδηγούμεθα σε αιματηρή σύρραξη και θα χάναμε ολόκληρο το Αιγαίο. Τα παιδιά σας έσωσα από βέβαιο σκοτωμό. Και τώρα που τα έσωσα, δικαιούμαι να τα γονατίσω με νέους φόρους διότι ο πόλεμος μας κόστισε πολλά λεφτά και τα χρειάζομαι για να προσλαμβάνω Καρανίκες." Δώσε και σώσε, Αλέξη. Δώσε εδάφη και σώσε τον πρωθυπουργικό θώκο για να μπορέσουν τα παιδιά σου μετά να πάνε σε Harvard, Oxford, Cambridge, Yale, MIT, Stanford, Princeton! Άσε εμάς, εμείς είμαστε ο κυρίαρχος λαός. Μάθαμε σε 400 χρόνια σκλαβιάς. Άλλα 100-150 δεν είναι πρόβλημα!

  2. Εδώ φυσικά δεν μπορεί να ξεσηκωθεί η νεολαία μας γιατί την διώξαν στο εξωτερικό αλλά φυσικά μπορεί να ξεσηκωθούν οι λαθρομετανάστες όχι όμως κατά της τουρκίας κατά των Ελλήνων…

  3. ο Ερντογαν ειναι τσακαλι, μακαρι να ειχαμε και μεις τετοιον ηγετη !!! αλλα δυστηχως εχουμε ενα προεδρο δεκαπανταμελους και εναν αλλο χοντρο με παραλλαγη !! τετοιους τους βαζει στα τεσσερα ο Ερντογαν !!! τωρα θα βρει ευκαιρεια με τα νουμερα που εχουμε απανω και θα μας παει βολτα με τη βιτσα !!!

  4. Θα τον κανονισει ο τσιπρας τον μουστακαλη να μας και να εξηγησει στη νεολαια πως ενυκτι εισελαβαν στη κυπρο πρεπει να μαθουν και αυτο..

  5. Κάτσε φρόνιμα ερντογάν μην φορέσει το το αμπέχονο της μάχης ο σύντροφος πάνος και τα κάνει απάνω σου και φύγει στο εξωτερικό ( Γερμανία)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog