Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Γεννηματά: Έρχονται σκληρά νέα μέτρα και δύο μνημόνια

- Advertisement -

Προεξόφλησε ότι έρχεται νέος κόφτης, μείωση συντάξεων – αφορολόγητου και αύξηση έμμεσων φόρων. Ζήτησε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μετά από εκλογές…

Σε προειδοποίηση για την έλευση θύελλας νέων μέτρων και δύο ακόμη μνημονίων προχώρησε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά κατά την παρέμβασή της στη Βουλή στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2017.

Η κυρία Γεννηματά δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να δεσμευτεί σύντομα για την επιβολή νέου «κόφτη» για μετά το 2018 για την μείωση μισθών και συντάξεων καθώς και του αφορολόγητου. Επίσης προεξόφλησε ότι θα υπάρξει αύξηση έμμεσων φόρων. Η κυρία Γεννηματά βάσισε τις εκτιμήσεις στο αποτέλεσμα του Eurogroup που χαρακτήρισε αποτυχημένο για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι η συμφωνία απομείωσης θα λειτουργήσει σε 24 χρόνια και ότι συμφωνήθηκε πλεόνασμα 3,5% το οποίο δεν μπορεί να επιτευχθεί.

«Αλυσοδέσατε τη χώρα» ανέφερε στην κυβέρνηση η κυρία Γεννηματά και εκτίμησε ότι στο κατώφλι της Ελλάδας βρίσκονται δύο ακόμη μνημόνια: το Μνημόνιο 3 plus που αποφασίστηκε – όπως είπε ήδη – και το Μνημόνιο 4 «που έρχεται για μετά το 2018». Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση να αποκαλύψει τι έχει συμφωνηθεί στα εργασιακά σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν υποχωρήσεις για τις ομαδικές απολύσεις, το ΕΚΑΣ και το λοκ άουτ.

Η κυρία Γεννηματά τάχθηκε ταυτόχρονα υπέρ της αποχώρησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης μετά τις εκλογές. «Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα για τον τόπο» είπε χαρακτηριστικά. Τάχθηκε, όμως και κατά μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ. «Η λύση για την Ελλάδα δεν είναι μια κυβέρνηση της δεξιάς» είπε και καταλόγισε στη ΝΔ ότι δεν έχει κάνει την αυτοκριτική της για την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποβάθμισε ταυτόχρονα τη σημασία του εφάπαξ επιδόματος που θα καταβληθεί στους συνταξιούχους. «Μην μας προκαλείτε μιλώντας για 13η σύνταξη. Η 13η σύνταξη αφορά μόνιμο μέτρο, δεν δίνεται πετσοκομμένη και εφάπαξ» είπε στον πρωθυπουργό και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει δώσει ακόμη τη 12η σύνταξη. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι οι συνταξιούχοι πλήρωσαν ακριβά τη στήριξη που λαμβάνουν τώρα. «Πήρατε 7,2 δις ευρώ με το μνημόνιο που φέρατε» τόνισε η κυρία Γεννηματά.

Παράλληλα,  κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι αλλάζει ρόλους υποδυόμενος ότι διαπραγματεύεται. «Επιστρέφετε κάθε φορά στη Βουλή σαν το Σεβάχ τον θαλασσινό και μας διηγείστε δήθεν μάχες» είπε η κυρία Γεννηματά στον πρωθυπουργό και πρόθεσε: «ντυθήκατε αριστερός επαναστάτης στην κηδεία του Φιντέλ αλλά με το που επιστρέψατε οι δανειστές έγιναν πάλι προστάτες σας». «Προσέξτε γιατί ο χρόνος τελειώνει μαζί και οι στολές παραλλαγής» τόνισε η κυρία Γεννηματά.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog