Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Για «ιστορικό χιονιά» μιλούν οι μετεωρολόγοι – Αναφορά και στην Κορινθία

- Advertisement -

«Επιδείνωση θα σημειώσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και βόρειους ανέμους μέχρι 9 μποφόρ, κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, σταδιακά, από το Σάββατο……

Μετεωρολόγοι όπως ο Γιάννης Καλλιάνος κάνουν λόγο για «ιστορικό χιονιά» που θα χτυπήσει την Αττική από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τονίζοντας ότι ο χιονιάς θα χτυπήσει μέχρι και την Κρήτη ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι θα επηρεάσουν και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

«Από το απόγευμα της Τετάρτης η θερμοκρασία σημειώνει πτώση και ειδικά από τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας η πτώση αυτή θα είναι ραγδαία! Αξίζει να σημειωθεί πως οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα ξεκινήσουν από σήμερα το βράδυ στα βόρειοδυτικά του νομού αλλά πολύ γρήγορα (μέσα στη νύχτα) μέχρι το ξημέρωμα της Πέμπτης θα γενικευτούν σε όλο το νομό. Το σύστημα φαίνεται να έχει τεράστια δυναμική με αποτέλεσμα μέσα στην Πέμπτη και ειδικά από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα είναι σφοδρές και θα επηρεάσουν οποιαδήποτε περιοχή βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 150 μέτρων. Σαφέστατα, λόγω της ιδιαίτερης δυναμικής αυτής της ψυχρής εισβολής, εξάρσεις πιθανότατα θα υπάρξουν και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου, ίσως ακόμη και σε πεδινά ή παραθαλάσσια τμήματα» γράφει ο κ. Καλλιάνος στη σελίδα του στο Facebook εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν και σημαντικές χιονοστρώσεις ειδικά στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού.

«Εκτιμώ πως από το ύψος του Ολυμπιακού σταδίου και βορειότερα θα υπάρξουν και σημαντικότατες χιονοστρώσεις σε αρκετές περιοχές (δεν αποκλείεται και χαμηλότερα υψομετρικά)» προσθέτει χαρακτηριστικά.

Αυτή η κατάσταση, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, στην Αττική θα διατηρηθεί -με εξάρσεις και υφέσεις- μέχρι και το Σάββατο το πρωί-μεσημέρι.

Για την υπόλοιπη Ελλάδα ο μετεωρολόγος στην ανάρτησή του προβλέπει ότι χιονοπτώσεις, το διάστημα αυτό, θα εκδηλωθούν κυρίως στα παρακάτω τμήματα:

– ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία, μόνο την Πέμπτη)
– ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική)
– ανατολική Πελοπόννησος (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία)
– Εύβοια»

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog