Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μάστιγα! 11 δισ. “θυσία” στον παράνομο τζόγο

- Advertisement -

Ο βασιλιάς των ημερών αναμφισβήτητα είναι ο τζόγος. Η τελευταία νύχτα του χρόνου και η πρώτη νύχτα και ημέρα του νέου είναι το βασίλειό του….

Εκατομμύρια ευρώ θα θυσιαστούν στο βωμό του. Είναι το έθιμο, είναι η επιθυμία, είναι και ο εθισμός των τζογαδόρων, που απόψε δικαιώνεται.

Μπορεί την πρώτη του νέου να χαθούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην πράσινη τσόχα ή στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, όμως όταν σβήσουν τα φώτα της γιορτής δεν θα σταματήσει και ο τζόγος.

Ολόκληρο το χρόνο ο τζίρος του βασιλιά τζόγου και της θεάς τύχης αγγίζει τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ. Το χειρότερο είναι πως τα μισά σχεδόν από αυτά είναι παράνομα.

Συγκεκριμένα στον βωμό του παράνομου τζόγου κάθε χρόνο τοποθετούνται 5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο παράνομο καζίνο, που κοστίζει ακριβά σε οικογένειες, κοινωνία και πολιτεία.

Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις οι παράνομες παιγνιομηχανές φτάνουν, κατ΄ άλλους ξεπερνούν, τις 100.000, αλλά δεν είδαμε δημάρχους και άλλους αρμόδιους να ξεσηκώνονται.

Για να συμπληρώσουμε το παζλ της παράνομης …θυσίας στη θεά τύχη θα αναφέρουμε ότι:

– Ο παράνομος ιντερνετικός τζόγος αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ.
– Στη “μαύρη λίστα” της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων έχουν καταχωρηθεί 927 παράνομοι ιστότοποι τζόγου.
– Το 2016 συνελήφθησαν 850 άτομα από την αστυνομία.
– Το 2016 κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.300 παράνομα μηχανήματα.
– Το Δημόσιο χάνει κάθε χρόνο περισσότερα από 250 εκατομμύρια ευρώ από τον παράνομο τζόγο τα οποία θα έβαζε στα ταμεία αν ήταν νόμιμος.

Για να έχουμε μία πληρέστερη εικόνα μόνο στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες η …σοδειά της αστυνομίας ήταν πολύ πλούσια αφού:

– Το τριήμερο των Χριστουγέννων internet café στην οδό Βερανζέρου με 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές
– 22 Δεκεμβρίου εντοπίστηκε internet café στην οδό Πάλμε
– 17 Δεκεμβρίου βρέθηκαν 3 παράνομες λέσχες, συνελήφθησαν 8 άτομα, κατασχέθηκαν 34 ηλεκτρονικοί υπολογιστές,7 κάμερες
– 15 Δεκεμβρίου εντοπίστηκε παράνομη λέσχη Αγίας Παρασκευής, συνελήφθησαν 8 άτομα, κατασχέθηκαν 15 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μέσω των οποίων διεξάγονταν τα τυχερά παιχνίδια.
– 14 Δεκεμβρίου στην οδό Κριεζώτου σε internet café συνελήφθησαν 10 άτομα, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν 16 ηλεκτρονικοί υπολογιστές
– 12 Δεκεμβρίου στην Αγίου Μελετίου σε internet café συνελήφθησαν 10 παίκτες, κατασχέθηκαν δεκαεπτά 17 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μέσω των οποίων διεξάγονταν τα τυχερά παιχνίδια.
– 11 Δεκεμβρίου στην Αναξαγόρα σε internet café συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης και 2 παίκτες, κατασχέθηκαν 5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές
– 27 Νοεμβρίου στη Βερανζέρου σε internet café συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης και 6 παίκτες, κατασχέθηκαν έντεκα 11 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Κι ύστερα από όλα τα προαναφερόμενα υπάρχουν αρμόδιοι παράγοντες που αντιδρούν στους κανόνες για τη νομιμοποίηση του τζόγου, που αναμένεται να περιορίσει τον παράνομο, να χτυπήσει κυκλώματα που συνδέονται με τοκογλυφία, ακόμα και ναρκωτικά και πορνεία και τα Δημόσιο να εισπράξει 250 εκατομμύρια ευρώ.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog