Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το θαύμα που επανέφερε στη ζωή το κοριτσάκι που βρέθηκε μια ανάσα από τον θάνατο

- Advertisement -

Θαύματα γίνονται καθημερινά δίπλα μας. Ίσως και μέσα μας. Η γέννηση ενός παιδιού, αδιαμφισβήτητα, είναι ένα θαύμα. Το να επιβιώνει κανείς μέσα σε τέτοιες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, θα μπορούσε και αυτό να θεωρηθεί ένα θαύμα. Για κάποιον ρομαντικό, όταν ένα λουλούδι καταφέρνει και αναπτύσσεται ανάμεσα σε πλάκες τσιμέντου, είναι ένα θαύμα…

Το θαύμα έχει άμεση συνάρτηση με την πίστη. Όχι απαραίτητα την θρησκευτική. Κάποιος άθεος θα θεωρήσει πως η πίστη στον εαυτό του αλλά και τις δυνατότητές του ήταν αυτά που τον βοήθησαν. Κάποιος που πιστεύει στον Θεό θα θεωρήσει πως αυτός ήταν που τον βοήθησε να ξεπεράσει τα προβλήματά του και να ξανασταθεί στα πόδια του.

Η μικρή Άναμπελ Μπιμ

Υπάρχουν ιστορίες, ωστόσο, που τα όρια είναι δυσδιάκριτα και αν μη τι άλλο σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι μπορεί να έγινε και συντελέστηκε μπροστά στα μάτια σου ένα θαύμα. Μια τέτοια ιστορία είναι της μικρής Άναμπελ Μπιμ (Annabel Beam) από το Τέξας των ΗΠΑ.


Η ανίατη ασθένεια που συγκλόνισε μια ήρεμη οικογενειακή ζωή
Τα τρία κοριτσάκια της οικογένειας

Η πενταμελής οικογένεια του Κέβιν Μπιμ (Kevin Beam) είναι αυτό που θα λέγαμε μια τυπική οικογένεια του Αμερικάνικου νότου. Βαθιά θρησκευόμενη με εντατική παρουσία στην ενορία της περιοχής τους. Ο πατέρας εργάζεται σκληρά για να εξασφαλίσει μια καλή ζωή για τη σύζυγο και τις τρεις κόρες του. Όνειρο του να ανοίξει μια κλινική ζωών αλλά δεν τα καταφέρνει ποτέ.

Το σπίτι της οικογένειας Μπιμ στο Τέξας

Πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες όλα κυλούν ομαλά για τη ζωή της οικογένειας, μέχρι που η μεσαία τους κόρη, Άναμπελ, αρχίζει και έχει διάφορες στομαχικές διαταραχές. Οι διαδοχικές επισκέψεις στα νοσοκομεία της περιοχής δεν δείχνουν κάτι το ανησυχητικό.

Το πρόβλημα υγείας της 9χρονης, ωστόσο, επιδεινώνεται διαρκώς. Οι πόνοι είναι αφόρητοι, πλέον, και οι γονείς εξαιρετικά ανήσυχοι. Η ζωή της οικογένειας Μπιμ θα αλλάξει για πάντα όταν ένα βράδυ η μικρή Άναμπελ παθαίνει μια εξαιρετικά επίπονη κρίση και εσπευσμένα μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Εκεί, αρχικά, για ακόμα μια φορά οι γιατροί λένε στους γονείς πως η 9χρονη δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και πως όλα θα πάνε καλά. Η μητέρα της μικρής, Κρίστι Μπίμ (Christy Beam), ωστόσο, άρχισε να φωνάζει και να ζητά επιτακτικά ακόμα περισσότερες ιατρικές εξετάσεις για την Άναμπελ.

Η Άναμπελ στο δωμάτιο του νοσοκομείου στη Βοστώνη

Πραγματικά μετά από μια σειρά εξετάσεων ο επικεφαλής της παιδιατρικής κλινικής σε νοσοκομείο του Τέξας, ανακοινώνει στους γονείς πως η μικρή πάσχει από μια σπάνια διπλή διαταραχή στο πεπτικό της σύστημα.

Η ασθένεια αυτή, επί της ουσίας, δεν επέτρεπε στην μικρή να χωνέψει οτιδήποτε έτρωγε ή έπινε! Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η ασθένεια αυτή είναι ανίατη και το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να προσφέρουν στην Άναμπελ όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής στις ημέρες που της απομένουν…


Οι ειδικοί που σήκωσαν τα χέρια ψηλά και η πτώση από το δέντρο

Η οικογένεια της Άναμπελ δεν σταμάτησε λεπτό να προσπαθεί να βρει μια λύση προκειμένου να σωθεί η 9χρονη όσο κι αν αυτό φαινόταν απίθανο. Στο πλαίσιο της προσπάθειας έφτασαν μέχρι τη Βοστώνη.

Εκεί, στο νοσοκομείο Παίδων, υπηρετούσε ο δόκτωρ Σάμιουελ Νάρκο (Dr. Samuel Nurko) ο οποίος θεωρείται κορυφαίος στην παιδική γαστρεντερολογία και εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο διεθνούς φήμης, δόκτωρ Σάμιουελ Νάρκο

Ο δόκτωρ Νάρκο προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει λύση για την 9χρονη Άναμπελ, ωστόσο, και ο ίδιος γνωρίζει πως κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Υποβάλει την μικρή σε διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις με την ελπίδα πως τουλάχιστον θα καταφέρει να επιμηκύνει το χρόνο ζωής που της απομένει.

Όλες, ωστόσο, οι προσπάθειες τους αποτυγχάνουν. Ο κορυφαίος παιδίατρος, σηκώνει τα χέρια ψηλά και ανακοινώνει στους γονείς πως θα ήταν καλύτερο να πάρουν την μικρή σπίτι τους προκειμένου να της δώσουν οικογενειακή θαλπωρή και ηρεμία, μακριά από νοσοκομεία και εξετάσεις. Πραγματικά, η οικογένεια επιστρέφει στο σπίτι αντιμέτωπη με αυτό που εκείνη τη χρονική στιγμή φαινόταν ως μοιραίο.

Το γέρικο δέντρο, ηλικίας περίπου 100 χρόνων, που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας

Τον Δεκέμβριο του 2011 η μικρή Άναμπέλ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού, που βρίσκεται στο προάστιο του Fort Worth, μαζί με τις αδερφές της. Κάποια στιγμή η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, Άμπι (Abbie Beam), προτείνει στη μικρή να σκαρφαλώσουν σε ένα γέρικο δέντρο, ηλικίας περίπου 100 χρόνων. Το κλαδί στο οποίο έκατσαν τα δυο κορίτσια, δεν άντεξε το βάρος τους και λίγο πριν σπάσει η Άναμπελ καταφέρνει να πιαστεί από τον κορμό. Εκεί όμως υπήρχε μια μεγάλη κουφάλα, μέσα στην οποία έπεσε η πεντάχρονη.

Ήταν σα να έπεφτε από ύψος δυο ορόφων. «Προσγειώθηκε» με το κεφάλι σχεδόν στις ρίζες του δέντρου, εγκλωβισμένη μέσα στην κουφάλα, χωρίς να δίνει το παραμικρό ίχνος ζωής.

Τα μέλη της οικογένειας Μπιμ ποζάρουν μπροστά από το δέντρο στο οποίο είχαν χαράξει έναν μεγάλο σταυρό

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβίσουν το μικρό κοριτσάκι. Τελικά τα κατάφεραν μετά από πέντε ώρες. Η Άνναμπελ ήταν ζωντανή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε πως παρά την τρομερή πτώση της, είχε υποστεί μόνο μερικές εκδορές και μια μικρή διάσειση.


Το θαύμα της ίασης και η… συνομιλία με τον Ιησού

Μερικές ημέρες αργότερα, και ενώ η οικογένεια είχε πλέον αφήσει πίσω της και αυτή την περιπέτεια, η μικρή Άναμπελ παίζει και πάλι στην αυλή του σπιτιού της. Αυτή τη φορά δείχνει πιο καλά από ποτέ. Η κοιλιά της δεν δείχνει σημάδια «τυμπανισμού» και η μητέρα της παρατηρεί πως αν και έφαγε κανονικά δεν της ζήτησε τα φάρμακα που θα την έκαναν να μην πονάει.

Η μητέρα της Άνναμπελ, Κρίστι Μπίμ

Ο πατέρας και η μητέρα, ρώτησαν την 9χρονη πως αισθάνεται και αυτό που τους είπε τους άφησε άφωνους: «Είμαι καλά. Δεν έχω τίποτα. Γιατρεύτηκα. Άλλωστε μου το είπε ο Ιησούς με τον οποίο συνομίλησα όσο ήμουν μέσα στο δέντρο. Μου είπε πως όταν βγω από εδώ θα έχω θεραπευτεί» είπε η 5χρονη στους εμβρόντητους γονείς της.

Σύμφωνα με όσα είπε η Άναμπελ όταν έπεσε μέσα στο γέρικο δέντρο, ένιωσε να βγαίνει από το σώμα της και να πηγαίνει σε ένα υπέροχο και απόλυτα γαλήνιο μέρος. Το μέρος αυτό, σύμφωνα πάντα με την ίδια, ήταν ο παράδεισος και εκεί συνάντησε τον Ιησού. Έναν άνδρα με καστανά μαλλιά και γένια, που φορούσε έναν κατάλευκο χιτώνα.

Η 9χρονη είπε πως όταν συνάντησε τον Ιησού του ζήτησε να παραμείνει εκεί μαζί του προκειμένου 

να πάψει να πονάει και εκείνος της απάντησε πως όταν βγει από το δέντρο, δεν θα πονάει, θα είναι πλέον καλά και θα έχει θεραπευτεί.
Η Άνναμπελ μαζί με τον δόκτωρ Σάμιουελ Νάρκο

Λίγες ημέρες αργότερα, η Άναμπελ και οι γονείς της επισκέφθηκαν και πάλι τον δόκτωρ Σάμιουελ Νάρκο στο νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης. Εκείνος υπέβαλε την μικρή σε μια σειρά εξετάσεων, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν πως η 9χρονη είναι υγιέστατη!

«Νομίζουμε πως ξέρουμε τι θα συμβεί αλλά η φύση παίζει μαζί μας διάφορα παιχνίδια. Στα νοσοκομεία βλέπουμε καθημερινά θαύματα. Το πώς ειπώθηκε η ιστορία της Άναμπελ, είναι υπόθεση της οικογένειας. Αυτό που λέω εγώ είναι πως όταν ήρθε σε εμένα μετά την πτώση της ήταν εντελώς ασυμπτωματική. Δεν χρειαζόταν να της δώσω ούτε ένα απλό παυσίπονο. Ήταν σα να έκανε ο οργανισμός της επανεκκίνηση. Όπως όταν κάνει reset ένας υπολογιστής» δήλωσε στην εφημερίδα Boston Globe, ο δόκτωρ Σάμιουελ Νάρκο.


Θαύμα ή μια καλή ευκαιρία για να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα;
Αριστερά το εξώφυλλο του βιβλίου και δεξιά το πόστερ της ταινίας που προβλήθηκε την άνοιξη του 2016

Η οικογένεια της Άναμπελ, και ιδιαίτερα η μητέρα της, επικρίθηκε έντονα για το γεγονός πως έδειξε να εκμεταλλεύεται την περιπέτεια υγείας της κόρης της προκειμένου να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα «ποντάροντας» στο θρησκευτικό συναίσθημα των χριστιανών στις ΗΠΑ.

Η Κρίστι Μπίμ έγραψε βιβλίο για τα όσα έζησε, έκανε εκατοντάδες εμφανίσεις στη τηλεόραση, έδωσε συνεντεύξεις σε εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς και δημιούργησε ιστοσελίδα. Πρόσφατα, μάλιστα, το βιβλίο της μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη με την ταινία «Miracles from Heaven» και πρωταγωνιστές την Jennifer Garner και τον Martin Henderson.

Από την άλλη, η θρησκευτική κοινότητα στην οποία ανήκει η οικογένεια της μικρής κάνει λόγο για ένα ακόμα θαύμα του Ιησού Χριστού. Μια πνευματική εμπειρία που έζησε η Άναμπελ, μέσα από την οποία ξεπέρασε την ανίατη ασθένεια που είχε και βγήκε από εκεί υγιέστατη.

Η Άναμπελ σε αναμνηστική φωτογραφία με τη μητέρα της (αριστερά) και την ηθοποιό Jennifer Garner (δεξιά)

Το αν θα επιλέξει κάποιος την εκδοχή πως η μικρή επισκέφθηκε τον παράδεισο και την θεράπευσε ο Ιησούς ή την εκδοχή πως απλά είδε ένα όνειρο και ο οργανισμός της, όπως είπε και ο δόκτωρ Νάρκο , υπέστη μια… επανεκκίνηση από την ισχυρή πτώση, είναι τελικά θέμα πίστης. Πίστης στην θρησκεία ή πίστης στις δυνάμεις του ανθρώπου και της φύσης.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog