Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΧΑΟΣ! Επεσε η σελίδα του ΕΦΚΑ για τις εισφορές

- Advertisement -

Δεν έφτανε η ψυχρολουσία με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές αλλά οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετώπισαν και τις δυσλειτουργίες του site…

Σε αγώνα δρόμου μετ’ εμποδίων και σοβαρών τεχνικών δυσκολιών στην ηλεκτρονική διασταύρωση των δεδομένων εξελίσσεται το θέμα των ειδοποιητηρίων του ΕΦΚΑ, με το νέο σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

Η προγραμματισμένη για χθες ταχυδρομική αποστολή τους δεν πραγματοποιήθηκε, επειδή μέχρι αργά το βράδυ δεν έγινε δυνατό να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποστολής τους.

Έτσι λοιπόν το βάρος μετατοπίστηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΦΚΑ, στην οποία αναρτήθηκαν σήμερα περίπου 1.000.000 «ραβασάκια».

Η ιστοσελίδα όμως που παραπέμπει στον ΗΔΙΚΑ, εμφανίζει τεράστια προβλήματα από το πρωί, με συνέπεια να «πέφτει» ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι οι περισσότεροι ασφαλισμένοι που έμπαιναν για να πληροφορηθούν το ύψος των ασφαλιστικών τους εισφορών έβλεπαν αυτή την εικόνα.

Άλλα προβλήματα που εντόπισαν οι ασφαλισμένοι, ήταν το λάθος στις ηλικίες τους, ότι δεν έβρισκαν καθόλου τα δικά τους στοιχεία, νέοι ασφαλισμένοι που εμφανίζονταν ως παλιοί, αλλά και συνταξιούχοι που είχαν «εξαφανιστεί» με συνέπεια να μην μπορούν να πάρουν συνταγογράφηση από τους γιατρούς τους.

Λόγω της καθυστέρησης με την οποία θα λάβουν τα ειδοποιητήρια οι ασφαλισμένοι, το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής των ασφαλίστρων και του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου του 2017, καθώς και της μετάθεσης της καταληκτικής ημερομηνίας πληρωμής από την 28η Φεβρουαρίου στις 31 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα μερικής καταβολής της μηνιαίας δόσης των ασφαλιστικών εισφορών.

Έτσι ο οφειλέτης θα καταβάλλει τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που προβλέπονται μόνο στο ποσό που θα υπολείπεται κάθε φορά.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog