Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πετρόπουλος: «Με σταματούν στο δρόμο επαγγελματίες και μου λένε σωθήκαμε!»

- Advertisement -

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος έπαθε “Γιώργο Παπανδρέου”. Όχι μόνο δήλωσε ικανοποιημένος για το νέο σύστημα αλλά και την μεγάλη αποδοχή που έχουν από τους ελεύθερους επαγγελματίες οι νέες ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να πληρώσουν και το απέδειξε κιόλας ως εξής…

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Εύης Χριστοφιλοπούλου είπε χαρακτηριστικά ότι «Επειδή συνηθίζω να περπατάω στο δρόμο και να μιλάω με τον κόσμο, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες με σταματούν και μου λένε “Σωθήκαμε επιτέλους, τώρα θα πληρώνουμε τις εισφορές μας γιατί παλιά δεν μπορούσαμε καθώς ήταν πολύ υψηλές”…..»

Θύμισε δηλαδή αυτό που είχε πει ο Γιώργος Παπανδρέου, ότι είχε συναντήσει στον δρόμο έναν συνταξιούχο ο οποίος του είχε πει ότι αν είναι να σωθεί η χώρα να δώσει την σύνταξή του….

Την αντίθετη πάντως εικόνα μετέφερε στην ανταπάντησή της η βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου λέγοντας στον υφυπουργό πως «και εμένα με σταματούν στο δρόμο αλλά μου λένε ότι ενώ πλήρωναν ποσά έως 250 ευρώ στον ΟΑΕΕ, σήμερα υποχρεούνται να καταβάλλουν έως και 1300 ευρώ».

Ο κ. Πετρόπουλος κάλεσε όλες τις πτέρυγες της Βουλής να συμπράξουν, καλώντας τις επαγγελματικές ενώσεις των εργοδοτών, να προσέλθουν στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να καταβάλλουν τις εισφορές που τα προηγούμενα χρόνια αδυνατούσαν να καταβάλλουν, ώστε να στηριχθεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ο υφυπουργός επέμεινε ότι τόσο οι αγρότες, σε ποσοστό 90%, όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, σε ποσοστό 80%, θα καταβάλλουν χαμηλότερες εισφορές.

«Καλώ από αυτό το βήμα, για άλλη μια φορά, όλες τις πτέρυγες της Βουλής να συμπράξουν και να πείσουν μαζί και τις επαγγελματικές ενώσεις των εργοδοτών, της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, και να καλέσουν εκείνους που δεν κατέβαλλαν εισφορές επειδή αδυνατούσαν να τις καταβάλλουν, να προσέλθουν ξανά στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να καταβάλλουν τις εισφορές. Έτσι θα στηρίξουμε την κοινωνική ασφάλιση, έτσι θα κρατήσουμε χαμηλά τις εισφορές, έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε έσοδα για να ελαφρύνουμε», είπε ο υφυπουργός.

«Οι εισφορές αναρτήθηκαν, και για τους αγρότες και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Το 90% των αγροτών καλούνται να καταβάλουν 85 μόλις ευρώ, συνολικά δηλαδή μικρότερο ποσό από αυτό που κατέβαλαν πέρυσι, μέχρι και 300 ευρώ. Και δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτό που αποφασίσαμε να παρέχουμε και στους αγρότες ίδιο δικαίωμα, όπως για τους υπόλοιπους Έλληνες να παίρνουν εθνική σύνταξη, και να είναι το τμήμα εκείνο της κοινωνίας που έχει τη χαμηλότερη προστασία. Εξήντα χρόνια μετά αποδίδουμε σε αυτό το τμήμα του πληθυσμού, το δικαίωμα που απολαμβάνουν οι περισσότεροι Έλληνες» είπε ο Τάσος Πετρόπουλος.

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ας μας πεί ο πανέξυπνος πώς γίνεται να μας κόβουνε τις συντάξεις συνέχεια, να συλλαμβάνουν και να βγάζουνε σε πληστειριασμούς σπίτια για χρέη στο ΙΚΑ 2000 και το καζίνο με χρέη 24.000.000 ακόμα είναι στο απυρόβλητο;;;;

  2. Μην κάνετε το λάθος και πέφτετε στην παγίδα τους..Μόνο για δέσιμο δεν είναι!Ο Φλαμπουραρης έλεγε δεν υπάρχει κόσμος πού ψάχνει στα σκουπίδια…Η Φωτίου έλεγε για γεμιστά…Η κυρά Τασία έλεγε ότι οι λαθρομετανάστες απλά λιαζονται κ μετά εξαφανίζονται… Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και εκτελούν εντολές από τα αφεντικά τους τα οποία ως δήθεν αριστεροί έβριζαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση…Πάρτε το χαμπάρι όλοι αυτοί παίρνουν το λιγότερο!!! 8000 ευρώ το μήνα και το παίζουν προστάτες μας!!!!Ξυπνήστε!!!!!

  3. 12:45 μ.μ. καλά τα λες, αλλά οι ιδεολόγοι αριστεροί δεν παίρνουν χαμπάρι από αυτά. Η χωρα να βουλιάξει, αρκεί να μην πέσει η αριστερά από κυβέρνηση!

  4. Κύριε Πετρόπουλε, μήπως μικρός περνούσατε κάτω από κανένα περβάζι απ'όπου έπεσε κανένα σφυροδρέπανο επάνω στο κεφάλι σας από τον αέρα και σας προκάλεσε καμία διάσειση?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog