Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

25η στο Μουσείο Ακρόπολης: Mε μία χρωματισμένη αρχαία Κόρη και παραδοσιακά εδέσματα

- Advertisement -

Με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες γιορτάζει την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου το μουσείο Ακρόπολης….

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το Σάββατο 25 Μαρτίου οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Επιπλέον, στις 13:00 ο πρόεδρος του μουσείου, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, θα παρουσιάσει στους επισκέπτες το αντίγραφο της Κόρης 685, στο οποίο πριν από 100 χρόνια, ο Ελβετός ζωγράφος Ε. Ε Gillieron (1885-1939) πρόσθεσε τα αρχαία χρώματα, σύμφωνα με την αποτύπωση του πατέρα του L. E Gillieron (1850-1924), επίσης ζωγράφου, που έγινε αμέσως μετά την ανεύρεση του γλυπτού, το 1888, νοτιοδυτικά του Παρθενώνα.

Το ίδιο βράδυ, στις 19:00, θα προβληθούν στην αίθουσα της περιοδικής έκθεσης «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων», δίπλα στην τεχνητή βελανιδιά της έκθεσης, βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από το μουσικό έργο του συνθέτη Γιώργου Κουρουπού «Φωνή δρυός».
Το έργο αυτό είναι εμπνευσμένο από τη μαντική βελανιδιά της Δωδώνης.

Το Σάββατο 25η Μαρτίου, το εστιατόριο του μουσείου στον δεύτερο όροφο θα σερβίρει «Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο».

Οι Κόρες της Ακρόπολης είναι σύνολο γυναικείων αγαλμάτων (Κόρες), που ανακαλύφθηκαν μετά από ανασκαφές στην Περσική Τάφρο της Ακρόπολης Αθηνών κατά το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα.

Όλα τα αγάλματα που βρέθηκαν έχουν την ίδια τυπολογία και σαφή αναθηματική λειτουργία. Μέσω αυτών γίνεται ξεκάθαρη η εξέλιξη του ύφους της Αρχαϊκής Αττικής γλυπτικής, για περίπου έναν αιώνα, από το 570 έως το 480 π.Χ.

Πηγή :iefimerida

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog