Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ντάισελμπλουμ: Λυπάμαι εάν κάποιος προσβλήθηκε. Έχω το δικό μου στυλ και δεν παραιτούμαι

- Advertisement -

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε τη «λύπη» του αν όσα είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα πρόσβαλαν κάποιους, …

αλλά τόνισε ότι δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί, παρά το ότι ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας τον κάλεσε να αποχωρήσει από το αξίωμα μετά τις «ξενοφοβικές» –όπως τις αποκάλεσε– τοποθετήσεις του.

«Λυπάμαι αν κάποιος προσβλήθηκε από αυτό το σχόλιο. Ήταν άμεσο, και μπορεί να εξηγηθεί (αν ιδωθεί) από μια αυστηρή ολλανδική, καλβινιστική κουλτούρα, με ολλανδική αμεσότητα», είπε ο Ντάισελμπλουμ.

«Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν γίνεται πάντοτε κατανοητό ούτε εκτιμάται αλλού στην Ευρώπη. Αυτό είναι άλλο ένα μάθημα που παίρνω», πρόσθεσε.

«Ταυτόχρονα, νομίζω ότι με εκτιμούν για το ότι διατηρώ το δικό μου στιλ και ότι απευθύνομαι με κάποια αυστηρότητα σε όλους τους υπουργούς—πρέπει να είμαι αυστηρός μερικές φορές. Και ναι, το ύφος μου είναι άμεσο και ξανά, εάν υπάρχουν άνθρωποι που προσβάλλονται από αυτό, φυσικά λυπάαι», συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ.

«Δεν έχω καμιά πρόθεση να παραιτηθώ», συμπλήρωσε ο Oλλανδός.

Η επίμαχη δήλωση του Ντάισελμπλουμ, ότι δεν μπορεί να δαπανά κανένας τα χρήματά του σε αλκοόλ και «σε γυναίκες» και μετά να ζητά αλληλεγγύη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε χώρες του Νότου της Ευρώπης.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτός όπως και όλοι αυτοί για να αναρριχηθούν και να διορισθούν σε αυτές τις θέσεις παγκόσμιας κυριαρχίας πρέπει να είναι παχύδερμα και αδίστακτοι .Σιγά τώρα να μην στενοχωρηθεί . Η μισθουλάρες πέφτουν , η εξουσία είναι στα χέρια του σκασίλα του μεγάλη και αν προσβάλει και μερικούς της αποικίας

  2. Ελα, ελα! Αρκετα χασομερησες 9.47. Αρπαξε το φτυαρι τωρα και γυρνα πισω στο σκαψιμο και κυριως μην χωνεσαι σε ξενα χαραφια. Αυτα ειναι της Αναγνωστοπουλου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog