Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κηδεύτηκε στο Λουτράκι ο ομογενής γιατρός Χρήστος Κατσέτος

- Advertisement -

Πάνδημα κηδεύτηκε την Πέμπτη, 6 Απριλίου, στο Λουτράκι Κορινθίας ο ομογενής καθηγητής ιατρός και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Drexel, Δρ Χρήστος Κατσέτος, ο οποίος απεβίωσε στις 21 Μαρτίου, μια ημέρα μετά τα 59α γενέθλιά του…

Συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν για να τον αποχαιρετήσουν στον ιερό ναό Παναγίας Γιάτρισσας στο Λουτράκι, τόπο κατοικίας των γονέων του, Δημήτρη και Μαίρης, που ήταν και οι τραγικές φιγούρες μαζί βέβαια με τον αδελφό του Θανάση.

Ο αείμνηστος ήταν κορυφαίος στην ειδίκευση της Παιδιατρικής Νευροπαθολογίας, ενώ ήταν μέλος του μεταπτυχιακού προγράμματος των νευροεπιστημών. Οπως προκύπτει από ανταλλαγή μηνυμάτων φίλων του από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα, τον χαρακτήριζαν «σπάνιο άνθρωπο», «διαμάντι γνώσης και σύνεσης».

Από όσο μπόρεσε να πληροφορηθεί ο «Εθνικός Κήρυξ», ο Δρ Κατσέτος είχε ασθενήσει με πνευμονία και στη συνέχεια υπέστη εγκεφαλικό, εισήχθη στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να επιζήσει.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Εχοντας καταγωγή από τις Κροκεές Λακωνίας (γεννημένος στις 20 Μαρτίου του 1958) αποφοίτησε από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1976. Στη συνέχεια, σπούδασε Ιατρική στο St. George’s University, Grenada (British), στις Δυτικές Ινδίες. Επίσης, σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Southampton General Hospital και στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Λονδίνου.

Ο εκλιπών συνέχισε τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ανατομική Παθολογία στο Ινστιτούτο Παθολογίας στο νοσοκομείο Shadyside του Πίτσμπουργκ Πενσυλβάνιας, στο Πανεπιστήμιο Brown του Ροντ Αϊλαντ, στο University of Virginia και στο Beth Israel Medical Center της Νέας Υόρκης. Το 1990 έγινε καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Hahneman. Εχει γράψει δεκάδες άρθρα επιστημονικού περιεχομένου, τα οποία καθίστανται γραψίματα αναφοράς από επιστήμονες ανά τον Κόσμο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Ο αείμνηστος καθηγητής Δρ Κατσέτος ήταν καθημερινός αναγνώστης του «Εθνικού Κήρυκα» επί μακρά σειρά ετών και είχε επικοινωνία μαζί του, καθότι πάνω και πέρα από την επιστημονική του κατάρτιση και αξιοσύνη ήταν φλογερός Ελληνας πατριώτης και νοιαζόταν πάρα πολύ για τα εθνικά θέματα της Ελλάδος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Στην επικήδεια ομιλία του, ο αδελφός του, Θανάσης, είπε ότι «μπορεί τα τελευταία 41 χρόνια ο Χρήστος να ήταν μακριά» αφού επέλεξε να κάνει καριέρα στο εξωτερικό, ωστόσο οι δυο τους ήταν τόσο δεμένοι. Οι πάντες μέσα στον ιερό ναό της Παναγίας Γιάτρισσας λύγισαν από τη συγκίνηση όταν τον λόγο πήρε η μητέρα του Χρήστου Κατσέτου, Μαίρη, η οποία με τρεμάμενη φωνή έδωσε υπόσχεση στον γιο της «Χρηστάκη μου, σύντομα θα έρθω να σε βρω, το αισθάνομαι».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog