Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Loutrakiblog στη Σπιναλόγκα ! (φωτορεπορτάζ)

- Advertisement -

Η Σπιναλόγκα είναι μικρό νησί κοντά στην Ελούντα στην Ανατολική Κρήτη. Έχει γίνει γνωστή σαν το νησί των λεπρών, αφού εδώ απομονώνονταν οι λεπροί από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι το 1957….

Σήμερα τη Σπιναλόγκα επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες με καραβάκια από τον Αγιο Νικόλαο, την Ελούντα και την Πλάκα για να ξεναγηθούν στα ερειπωμένα της κτίρια, που με κόπο προσπαθεί η αρχαιολογική υπηρεσία να συντηρήσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2009, τους καλοκαιρινούς μήνες η Σπιναλόγκα δέχεται 1200 – 1500 επισκέπτες καθημερινά και είναι ο πιο επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος στην Κρήτη μετά την Κνωσό.

Η καίρια θέση της βραχονησίδας Σπιναλόγκα για τον έλεγχο και την προστασία του λιμανιού της Ελούντας δεν θα μπορούσε παρά να σημαδέψει τη Σπιναλόγκα με μία πολυτάραχη ιστορία γεμάτη σκληρές μάχες και πολύ ανθρώπινο πόνο.

Το loutrakiblog.gr πραγματοποίησε ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό οδοιπορικό στη Σπιναλόγκα την τελευταία αποικία λεπρών της Ευρώπης

- Advertisement -

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τι να δει κανεις εκει ρε παιδια? αξιζει τον κοπο? Ειναι μονο η ιδεα οτι καποτε οι λεπροι μεταφερονταν εκει. Το λοιπον? Ανεπτυξαν καποιον ξεχωριστο πολιτισμο οι ανθρωποι?

  2. 12:56 το ότι αυτοί οι άνθρωποι έχασαν τελείως τη ζωή τους τις οικογένειες τους τις δουλειές τους κουβαλούσαν το σταυρό του μαρτυρίου εσένα δεν σου λέει τίποτα ε;Εσένα από την ιστορία των λεπρών της Σπιναλογκας μονο αυτο σου έμεινε αν ανέπτυξαν ξεχωριστό πολιτισμό οι άρρωστοι οι λεπτοί!Σε έχουν βαρέσει τα μνημόνια στο κεφάλι η μας δουλεύεις ταλενταρα μου!!??

  3. 12:56. θα σου προτεινα να διαβασεις το βιβλιο, ΤΟ ΝΗΣΙ, κ να αναζητησεις το ομωνυμο σηριαλ.. θα δεις, θα διαβασεις, κ θα καταλαβεις αν ανεπτυξαν πολιτισμο ολοι οσοι περασαν απο εκει.

    TaliBan

  4. τι μας λες ρε 2.59? Δεν ξέρεις να κατανοείς τι διαβάζεις? Δεν είπα ότι χαίρομαι για το πάθημα των ανθρώπων. Ακριβώς το αντίθετο. Το ότι, όπως λές, κουβαλούσαν τον Σταυρό του μαρτυρίου τους είναι πραγματικότητα και αναμφισβήτητο, όπως και από κάθε ασθενή, οποιαδήποτε ασθενείας. Ο καρκινοπαθής δεν κουβαλάει Σταυρό Μαρτυρίου? Αλλά αυτά που λες τί έχουν να κάνουν με επισκέψεις τουριστών στην Σπιναλόγκα καθ'αυτή? Μας το εξηγείς λίγο? Να δει κανείς την εκκλησία που πήγαιναν? Τα σπίτια που διέμεναν? Είχε κάτι το ξεχωριστό η εκκλησία στην αρχιτεκτονική της ή μήπως η διακόσμηση των μικρών σπιτιών των δύστυχων ασθενών? Για πες μας να καταλάβουμε!

  5. 12:49 π.μ. Όχι να λες κουβέντες στον βρόντο. Δείξε μου στα σχόλια μου πιο πάνω που το μνημονεύω. Εκτός κι αν είσαι ταρομάντισσα και διαβάζεις την σκέψη μου. Για να σε δω.

  6. 12:57 π.μ. Ρωτάω συγκεκριμένα πράγματα ρε λούστρε. Δεν έχεις να απαντήσεις? Αυτός είναι η έννοια του διαλόγου. Θα σου απανταπαντούσα να κόψεις τον λαιμό σου αλλά και πάλι, αυτό δεν θα σε κάνει εγγράμματο με κριτική σκέψη. Είναι σαν να προσπαθείς να μάθεις άλγεβρα σ'έναν τσαλαπετεινό.

  7. 12:57 π.μ. Ρωτάω συγκεκριμένα πράγματα ρε λούστρε. Δεν έχεις να απαντήσεις? Αυτός είναι η έννοια του διαλόγου. Θα σου ανταπαντούσα να κόψεις τον λαιμό σου αλλά και πάλι, αυτό δεν θα σε κάνει εγγράμματο με κριτική σκέψη. Είναι σαν να προσπαθείς να μάθεις άλγεβρα σ'έναν τσαλαπετεινό.

  8. καλα σου λεει ο φίλος ότι τελικά είσαι αμοιβάδα
    Το μνημονεύεις εσυ, εγω, εμείς όλοι, γενικά το λέω (εκφραση)
    παιδιά μπραβο για το ρεπορτάζ σας. Η σπιναλόγκα μπορεί να μην έχει αρχιτεκτονικη αλλά είναι ένας τόπος "θυσίας" αφού εκεί εξορίζονταν άνθρωποι ακόμα και υγιείς. Παιδιά υγιή μαζί με τους λεπρούς γονείς. Αξιοθαυμαστο είναι πως μπορεσαν να σταθούν στα ποδια τους, να μαθουν γραμματα, να φτιαξουν μια δικη τους κοινωνια. προσπαθώντας να αισθανονται ακόμα ανθρωποι. Ας διαβασουν οσοι θέλουν την ιστορία αυτού του νησιού. Θα μαθουν πολλά
    Και πάλι σας συγχαιρω για το ρεπορτάζ σας !

  9. 12:48 π.μ. o φίλος είσαι ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ εσύ, εκτός κι αν πάσχεις από διπλοπροσωπία, οπότε μιλάμε για παθολογικές καταστάσεις μετά. Υγιείς άνθρωποι εξορίζονταν στην Σπιναλόγκα, πότε? Το ρεπορτάζ των παιδιών είναι σίγουρα αξιοθαύμαστο. Το δικό του το νιονιό δεν είναι. Αυτό το ξέρεις εσύ, εγώ, εμείς όλοι. Γενικά το λέω, έκφραση είναι.

  10. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΙΣΟΒΙΩΣ ΣΤΗΝ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  11. 10:15 π.μ. μάθε πρώτα ορθογραφία απαίδευτε και ξαναγράψε. Προκείμε, προκείσε, προκείτε, προκείμεθαι, προκείσεσθε, προκαθήμενοι.
    Ακόμη και οι δόλιοι οι λεπροί στην Σπιναλόγκα περισσότερα γράμματα ήξεραν από σένα και μπράβο τους.

  12. Και πάλι σας συγχαιρω για το ρεπορτάζ σας ! ΚΑΙ ΠΑΛΙ? ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ? ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ?

  13. Ρε πόσο βλαμμένος είσαι !! Στην ιδια πρόταση το γραφω ρε πανιβλακα, στην αρχη και στο τέλος.
    Πόση κουταμάρα κυκλοφορεί ελευθερη…μαντρωστε τον

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog