Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα “Φύλο, Σεξουαλικότητα και Εκπαίδευση” στην Κόρινθο (video)

- Advertisement -

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κόρινθο την Τετάρτη 3/5 η εκδήλωση με θέμα “Φύλο, Σεξουαλικότητα και Εκπαίδευση” που συνδιοργανώθηκε …
από την Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με την παρουσία δεκάδων μαθητών, καθηγητών και γονέων.

Οι εισηγήσεις αλλά και η πλούσια συζήτηση που ακολούθησε, έδειξαν πως μια τέτοια συζήτηση μπορεί και πρέπει να γίνεται με νηφαλιότητα, αλληλοσεβασμό, με το βλέμμα και την καρδιά στραμμένα στα παιδιά και στο δικαίωμά τους να μεγαλώσουν και να ζήσουν όπως νιώθουν, μακριά από προσπάθειες στιγματισμού και ποδηγέτησης των προσωπικοτήτων τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς security και αστυνομία, ανοιχτή σε όσους ενδιαφέρονταν πραγματικά για το θέμα. Παραθέτουμε το βίντεο με τις εισηγήσεις για όποιαν και όποιον δεν κατάφερε να είναι μαζί μας.
Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου.

- Advertisement -

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ίδιο πανώ ήταν αναρτημένο έξω από το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου στις 19/3 στην Ημερίδα του Δήμου για το ίδιο θέμα. Μόνο που εκεί δεν ήταν τόσο..δημοκράτες οι "ίσοι" ούτε τόσο ανοιχτοί σε όσους είχαν διαφορετική άποψη από τη δική τους. Εκεί κράταγαν σιδηρόβεργες και κάποιοι από τους "κυρίους" που κάθονται ήσυχα στην παραπάνω φοτο και ακούνε τον "επιστημονικό" λόγο του κ. Σαπουντζάκη, όρμησαν από την πλαινή πόρτα, την έσπασαν και κραδαίνοντας τη σιδερόβεργα, απαίτησαν να "εκφράσουν ειρηνικά" στην Ημερίδα την άποψή τους…

  2. προσεξατε τα χρωματα των γραμματων πισω τους ??
    τα χρωματα του ουρανιου τοξου !!
    ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΩΝ GAY !!
    ενταξει σας αγαπαμε αλλα ΑΦΗΣΤΕ τα παιδια στην ζωη τους … ελεος πια !!!

  3. Μαλλον θεωρουν οτι οι Ελληνες στην πλειοψηφια τους ειναι φασιστες και ρατσιστες και δεν το γνωριζουν !!!
    Το σιγουρο ειναι ροζακια , οτι καπηλευεστε ενοιες μονο για το θεαθηναι !!!

  4. Η τοπική κοινωνία της Κορίνθου σεβάστηκε στην πράξη τη "διαφορετικότητά" σας γι' αυτό και δεν χρειάστηκε η αστυνομία να κλείσει τις πόρτες του Εργατικού Κέντρου για να μη σας επιτεθεί το μαινόμενο πλήθος με τα λοστάρια, όπως επιτεθήκατε εσείς με τα λοστάρια στους πολίτες που πήγαιναν στην ημερίδα του Δήμου για τις έμφυλες. Οι φασίστες είστε εσείς οι αυτοαποκαλούμενοι "αντιφασίστες" και η μέθοδος επιβολής της πολύχρωμης ιδεολογίας σας στα παιδιά μας γίνεται με ρόπαλα και λοστάρια! Δε θα σας περάσει! Τα παιδιά μας δε θα γίνουν υποχείρια στα άρρωστα σχέδιά σας. Σας πήραμε χαμπάρι, γι'αυτό και στην "πολυδιαφημισμένη" εκδήλωσή σας στο Εργατικό Κέντρο η τοπική κοινωνία σας γύρισε την πλάτη. Μόνοι σας τα είπατε, μόνοι σας τα ακούσατε! "Δάσκαλους" με τακούνια και κολλιέ τύπου Σαπουντζάκη δε γουστάρουμε! Άντε από κει που ήρθατε!!

  5. Όσοι ήρθαν ήταν όλοι με την θέληση τους και όχι γιατί τους πίεσαν οι παπάδες και οι Θεόλόγοι. Κρυφό γκει υπάρχουν σε μεγάλο ποσοστό ανάμεσα σας γιαυτό φοβόσαστε. Μην ξεχνάτε τι γίνεται στις εκκλησίες με τα μικρά παιδιά τι γράφονται για παρενοχλησεις.

  6. ροζακο 8:23 π.μ πρεπει να καταλαβεις οτι δεν υπαρχει αναμεσα μας και αναμεσα σας !! μια κοινωνια ειναι με τα οποια θεματα της και πλεον χωρις προκαταληψεις ! ο καθενας οπως ειναι , ειναι για τον εαυτο του ! αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι ολο αυτο το αυξανεσθε και πληθυνεσθε που καταφανως προσπαθειτε ??
    μηπως επειδη οι πολλοι"ευαισθητοι" διαμορφωνουν πιο ευκολα διαχειρισημες κοινωνιες οπως επιτασει η νεα ταξη πραγματων ??
    οπως και να εχει ομως αυτες οι συμπεριφορες σας δημιουργουν νεους ομοφοβικους !!

  7. Απαράδεκτοι και ιδεοληπτικοί, χωρίς καμιά επιστημονική βάση. Μια μειοψηφία θέλει να επιβάλλει, στην κοινωνία τη "διαφορετικότητά" τους ως κανόνα. Με κάθε τρόπο!! Κατάντια, αποσύνθεση, παρακμή, μεσαίωνας, σκοταδισμός! Η ανθρωπότητα τα ζητήματα αυτά τα έχει λύσει(νόμος του Σόλωνα). Δεν πρόκειται για πρόοδο, προπαγάνδα αισχρή κάνουν! Ψέματα και ραδιουργίες να πείσουν, καπηλεία όρων, εννοιών, διαστροφή πανανθρώπινων αξιών! Αλίμονο αν η πατρίδα μας για μια ακόμα φορά δε σταθεί εμπόδιο στη λαίλαπα του ηθικού-ιδεολογικού-αξιακού πολύχρωμου φασισμού τους. Αγώνας για την ελευθερία της έκφρασης, της φυσικής υπόστασης, και των υγιών ιδεών! Πολεμούν ότι έχει μείνει από μας και τα παιδιά μας! ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!!

  8. Πως να μη γίνεις "ομοφοβικός" και "ρατσιστής" και "τρανσφοβικός" όταν βλέπεις αυτούς με τα ρόπαλα να σε κυνηγάνε! Πως να μη γίνεις "ομοφοβικός" όταν σε απειλούν με μηνύσεις και αγωγές με δήθεν "αντιρατσιστικούς νόμους" οι όντως πολύχρωμοι ρατσιστές, επειδή δε δέχεσαι ως πρόοδο τη δική τους σεξουαλική πράξη; Όταν σύρουν καθηγητές (όπως στην Ξάνθη) στα δικαστήρια επειδή διδάσκουν ότι λέει ο απ. Παύλος; Πως να μη γίνεις ομοφοβικός όταν αποκαλεί ο "δάσκαλος" τα αγοράκια στο Δημοτικό (66ο Αθήνας) ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ! Πως να μη γίνεις ομοφοβικός όταν, στο συνέδριο της ντροπής που κάνανε με την πολιτική κάλυψη του υπουργού παιδείας στο 66ο Δημοτικό της Αθήνας, οι "δάσκαλοι" (Σαπουντζάκης κλπ) μπήκαν στην τάξη με τακούνια και κολιέ για βιωματικά, ενώ η δική τους ψυχολόγος που μίλησε είπε καθαρά ότι: "αυτό θέλουμε να πετύχουμε να μάθουν τα αγόρια το "άλλο" και να το ακολουθήσουν!!!" Καλύτερα "ομοφοβικός", όρος που στην ελληνική γλώσσα δε σημαίνει τίποτα, δική τους εφεύρεση είναι είναι, παρά μισάνθρωπος, όπως είσαστε εσείς που λυσσάτε να μας υποτάξετε στο πάθος σας!

  9. Ο ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ: ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗΣ, ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, ΓΑΖΗ!! Ήρθαν να μας κάνουν τα παιδιά Γενίτσαρους, χωρίς τη γνώμη μας! Δε βλέπω Γονείς στο ακροατήριο!! Ούτε παιδιά, μια κλίκα βλέπω πληρωμένη, επί το έργον! Δεν είστε ο κανόνας, είστε η εξαίρεση! Η κοινωνία σας σεβεται, αλλά μέχρι εκεί! Πάρτε το χαμπάρι, τα παιδιά έχουν γονείς και οι γονείς έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να τα προστατεύσουν!Θα το φτάσουμε στα άκρα!!

  10. η λογική τους: straight=φασίστες, οπισθοδρομικοί, αναχρονιστικοί, πουριτανοί. Ομοφυλόφιλοι= εξυχρονιστές, δημοκράτες, προοδευτικοί. Αυτή είναι η σημερινή κοινωνία. Στο τέλος θα φτάσουμε σε σημείο να πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές εκδρομές σε gay bars για να μπορέσουν τα παιδιά να εγκλιματιστούν στην διαφορετικότητα και να μην σοκάρονται από το αντίθετο. Η απουσία μαθητών από αυτές θα σημάνει "ίδια τάξη και του χρόνου".

  11. καποιοι απο μας μεγαλωσαν με Φουντα , Κουρκουλο , Παπαμιχαηλ στην tv και Κακλαμανη στο προεδριο της βουλης !!
    Τωρα μεγαλωνουν με Καπουτζιδη, Μουτσινα, Ζαχαρατο και Βαιτσηηηη στη βουλη !!!

    Υ.Γ Ακομα και τον captain Flind μωρε πειραξατε ??

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog