Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – Για μια δημιουργική συλλογικότητα

- Advertisement -

Συνάδελφοι,

ως ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ευχαριστούμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους , για τη μαζική προσέλευση τους στις εκλογές της Τετάρτης 10 Μάη για την ανάδειξη αντιπροσώπων της Α ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ για το 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ…..

Χάρη στην προσέλευση αυτή η ΕΛΜΕ μας θα εκπροσωπηθεί με ένα παραπάνω αντιπρόσωπο σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο, γεγονός που δυναμώνει τη φωνή του σωματείου μας στο επερχόμενο συνέδριο.

Επιπλέον και σε ότι αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών για την παράταξη μας ,χαιρόμαστε πραγματικά για το γεγονός ότι ο καθαρός πολιτικός λόγος μας και οι προτάσεις μας στα εκπαιδευτικά ζητήματα αλλά και στα κοινωνικά – οικονομικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας βρήκαν τόσο μεγάλη απήχηση στους συναδέλφους του σωματείου μας (ποσοστό 44% και δυο αντιπρόσωποι)

Η υπόσχεση που δίνουμε είναι ότι η παρέμβασή μας στο 18ο Συνέδριο θα είναι απόλυτα ταυτισμένη με τις προγραμματικές θέσεις που παρουσιάσαμε στους συναδέλφους.

Ως παράταξη θεωρούμε προφανές ότι οι εκλεγμένοι συνάδελφοι με το ψηφοδέλτιο της Π.Ε.Κ. θα εκπροσωπήσουν όσο καλύτερα μπορούν ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους του σωματείου μας , φέρνοντας μπροστά αυτά που μας ενώνουν και βάζοντας στην άκρη ιδεοληπτικού τύπου και ως εκ τούτου άνευ σημασίας διαφορές που κάποιοι θέλουν να αναδεικνύουν στα πλαίσια ενός πολιτικού και κομματικού παιχνιδιού που έφερε την ΟΛΜΕ στην τωρινή απαξίωση.

Γιατί συνάδελφοι ……

«…………Εκπαίδευση δεν είναι οι υποδομές, τα αναλυτικά προγράμματα, οι υπουργικές αποφάσεις και τα σχετικά διατάγματα… – αυτά συνεπικουρούν!
Εκπαίδευση είναι αυτό που συμβαίνει μέσα στη σχολική αίθουσα.
Είναι η μορφωτική και παιδαγωγική σχέση μας με τους μαθητές μας και με τις μαθήτριές μας.
Είναι ο Παιδαγωγικός διάλογος.
Είναι η δική μας ακτινοβολία.

Να διδάξουμε την κοινωνία. Ναι, αν όχι εμείς, τότε ποιοι; Να αναδείξουμε το ρόλο μας μέσα από την καταστατική και κοινωνικά μοναδική ευθύνη μας, την διαπαιδαγώγηση και τη μόρφωση. Ποιοι άλλοι, αν όχι εμείς μπορούν να ανοίξουν τους δρόμους της αυτογνωσίας και των φωτεινών οριζόντων;

Γιατί ο εκπαιδευτικός με την Αγωγή και τα Γράμματα κάνει θαύματα. Ανοίγει δρόμους σε ό,τι δημιουργεί την πρόοδο των κοινωνιών, σε ό,τι γράφει την ανθρωπιστική αφήγηση της Ιστορίας.

Γιατί «ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα μολύβι κι ένα βιβλίο μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο» (Malala Yousafzai).»

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog