Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Cross the Euro Canal : Οι εγγραφές άνοιξαν

- Advertisement -

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου) της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων & του Συλλόγου των Ελλήνων Ολυμπιονικών διοργανώνεται:..

«Αγώνας Κολύμβησης – Διάπλους Διώρυγας Κορίνθου»
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, κατά μήκος της Διώρυγας της Κορίνθου και αποτελεί μία  μοναδική πρόκληση να διασχίσει κανείς κολυμβητικά  τα 6.343 μ. που είναι το μήκος της διώρυγας μεταξύ Ισθμίων και Ποσειδωνίας
Επιμέλεια – Διοργάνωση: OGYGIS Development
Στόχος της Διοργάνωσης είναι να προσελκύσει κολυμβητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό έτσι ώστε να καθιερωθεί ως Διεθνές Αθλητικό Γεγονός και  ταυτόχρονα να
αναδειχθεί η αξία ενός  από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης Ελλάδας (η Διώρυγα της Κορίνθου), αλλά και να προβληθεί τουριστικά η ευρύτερη περιοχή και η πλούσια πολιτιστική και
ιστορική της κληρονομιά.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα του αγώνα την ημέρα διεξαγωγής της Διοργάνωσης είναι:
Λειτουργία Γραμματείας: 9.00 – 10.00
Εκκίνηση: 10.30
Τερματισμός: 14.30 (ανώτερο χρονικό όριο)
Απονομές: 15.00
Γιορτή/Παράλληλες Εκδηλώσεις: 12.00 – …….
Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η ώρα εκκίνησης αν τα θαλάσσια ρεύματα που επικρατούν στη διώρυγα δεν το επιτρέπουν. Θα σας ενημερώνουμε διαρκώς με ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα  και τα κοινωνικά δίκτυα της Διοργάνωσης.
Οι συμμετέχοντες θα κολυμπήσουν 6.343 μέτρα κατά μήκος της διώρυγας της Κορίνθου.
Ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης Ελλάδας, που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο για το εμπόριο της Μεσογείου, η διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, αποτέλεσε έμπνευση αιώνων και ολοκληρώθηκε… 25 αιώνες μετά τη σύλληψη της ιδέας της.
Η «Άφνειος Κόρινθος» υπήρξε από την αρχαιότητα μια από τις πιο σημαντικές πόλεις του τότε γνωστού κόσμου, αλλά και της σύγχρονης Ελλάδας. Η γεωγραφική της θέση την ανέδειξε σε σπουδαίο Ναυτικό, Εμπορικό και Πολιτιστικό κέντρο.
Το συνολικό μήκος της Διώρυγας ανέρχεται στα 6.343 μέτρα, εκ των οποίων τα 540 μέτρα καταλαμβάνουν οι προλιμένες Ισθμίας και Ποσειδωνίας.
Η αφετηρία μετρήσεως βρίσκεται στον άξονα της Διώρυγας σε σταθερό σημείο 83 μέτρα από τους λιμενοβραχίονες Ποσειδωνίας και τελειώνει σε σημείο του άξονα 40 μέτρα από το λιμενοβραχίονα Ισθμίας.
Το μέγιστο πλάτος της Διώρυγας είναι 24.60 μέτρα στην επιφάνεια της θάλασσας και 21 μέτρα στο βυθό. Το βάθος της Διώρυγας ανέρχεται στα 8 μέτρα.

Η πρώτη που δήλωσε συμμετοχή είναι η κορυφαία Ελληνίδα κολυμβήτρια μεγάλων αποστάσεων, η Κέλλυ Αραούζου. Στον αγώνα «Cross The Euro Canal» θα πάρουν μέρος μέχρι
600αθλητές και αθλήτριες, διότι οι διοργανωτές θέλουν να ελέγξουν όλες τις παραμέτρους ασφαλείας.

Οι εγγραφές άνοιξαν : https://crosstheeurocanal.com/signup/

Φωτογραφία: Βαγγέλης Ρασσιάς

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog