Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Mπούκουρας:Επιδοτήστε τους ρητινοκαλλιεργητές για να σωθεί το δάσος του Σοφικού και να μείνει ο κόσμος στο χωριό

- Advertisement -

Ως εκ θαύματος χθες δεν κάηκε ένα απίστευτου σε κάλος δάσος και ένας απο τους λίγους πνεύμονες του νομού μας, ευτυχώς για καλή μας τύχη η βροχή βοήθησε στο να σωθεί κυριολεκτικά ίσως την τελευταία στιγμή πριν πάρει ανεξελεκτες διαστάσεις και σήμερα να συζητάμε τι έφταιξε και να θρηνούμε περιουσίες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο ακόμα…..

Το δύσβατο της περιοχής λόγω της μορφολογίας του εδάφους κάνει σχεδόν αδύνατη την προσέγγιση από οχήματα και πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών και εθελοντών για την κατάσβεση της,έτσι περιορίζονται μόνο στα εναέρια μέσα(αν και εφόσον είναι σε θέση να επιχειρούν} και κυριολεκτικά στον Θεό…..
Υπάρχουν λύσεις, το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση πριν συμβεί το μοιραίο και βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων.
Επιδοτήστε τους ρητινοκαλλιεργητές,στείλτε τους στο δάσος του Σοφικού όλο το καλοκαίρι να μαζεύουν ρητίνη(το γνωστό ρετσίνι) αρχίζουν αρχές Απριλίου και τελειώνουν το Σεπτέμβριο, δώστε τους κίνητρα να επιστρέψουν σε παλιά παραδοσιακά επαγγέλματα που μεγάλωσαν γενεές και γενεές, κάντε τους να σηκωθούν από τις καφετέριες, με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξουν πάλι νέα και παλιά μονοπάτια, και όλο το καλοκαίρι θα υπάρχουν οι ρετσινάδες διάσπαρτοι σε όλο το βουνό σχεδόν ολη την μέρα, φύλακες -προστάτες του δάσους, με αυτό τον απλό τρόπο και την ανεργία χτυπάμε και το δάσος προστατεύουμε.
Η φυσική αυτή ουσία έχει τελικό προορισμό τόσο τα απλά καθημερινά παρασκευάσματα και προϊόντα (νέφτι και πλαστικά, τεχνητές οδοντοστοιχίες) όσο και τα ακριβά ακρυλικά χρώματα για τα πολυτελή οχήματα της διεθνούς αυτοκινητοβιομηχανίας και υψηλής τεχνολογίες χρήσεις, Η δε ζήτηση είναι τεράστια και η ρητίνη γίνεται ανάρπαστη.
Η συλλογή της ελληνικής ρητίνης συνεισφέρει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία με τζίρο εντυπωσιακό αφού «πέφτουν κάθε χρόνο 5,5 εκατ.ευρώ και 220 χιλιάδες σε ασφαλιστικές εισφορές ανά έτος μόνο από τη ρητίνη και την πρωτογενή δραστηριότητα γύρω από αυτή,δώστε κίνητρα στους νέους για να μείνουν μέσα στο δάσος….!!

- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΔΕΝ ΈΧΩ ΦΟΎΡΝΟ ΑΝ ΕΊΧΑ ΘΑ ΕΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ ΝΑ ΦΆΕΙ….ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΥΡΆΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΈΨΗ ΝΑ ΠΆΕΙ ΝΑ ΜΑΖΈΨΕΙ ΡΕΤΣΙΝΙ

  2. τι ασχοληστε μαζι του ρε παιδια,και στο τελος τελος μονο καλο του κανετε εαν τα διαβαζει να το ξερετε αυτο,2 3 πουυ δεν τον κανουμε κεφι και ανωνυμα…γελαει μαζι μας..δημοσια γραφτε να τον κανουμε να μην ξανα βγει απο το σπιτι του….ολο εξω γυριζει τον εχω δει παντου…δημοσια με ονομα και επιθετο παιδια ..παμε ολοι μαζι

  3. Ποιος του γραφει τα κειμενα ηθελα να
    ηξερα?
    Ειναι αψογος ο γραφων.Διαβαζω πανεπιστημιου τοποθετησεις
    τελευταια .ειναι πολυ καλος οποιος τα γραφει παντως.Ισως πρεπει να κατεβει αυτος στα κοινα.

  4. Ποιος του γραφει τα κειμενα ηθελα να
    ηξερα?
    Ειναι αψογος ο γραφων.Διαβαζω πανεπιστημιου τοποθετησεις
    τελευταια .ειναι πολυ καλος οποιος τα γραφει παντως.Ισως πρεπει να κατεβει αυτος στα κοινα. ……………………………………………………………..re pas kala lew dhmosia oti diabaseiw kai parakoloyueiw ton mpoykoyra….? posoi stokoi yparxoyn ..tajiko agvna deinoyme syntrofe …..allaje myalo exeiw katalabei oti mono aytow yparxei apo toys alloys…..

  5. 4.23 κλουβιο κεφαλι εχεις κοκκινο κοκκορι ? Ποιους αλλους ?δεν με απασχολουν.ουτε εχω σημαιακια πολιτικα σπιτι μου .Εγω Ειπα οτι θαυμαζω τον γραφων οχι τον Μπουκουρα .Αφου δεν μιλαει ετσι αυτος.Λες κ μενουμε Γιαννιτσα κ δεν ξερουμε τι μας γινεται.Να καταλαβαινομαστε .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog