Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επώνυμη καταγγελία αναγνώστη για το νερό στους Αγίους Θεοδώρους

- Advertisement -

”Ειδα ενα βιντεο στο you tube,που καποιος μαλλον ρωτησε τον κ.Ραττη για το προβλημα διακοπης του νερου.Αν το ειδατε;;ρωτω εσας σαν δημοσιογραφικη ομαδα που ειστε,σας καλυψε η
απαντηση που εδωσε για την διακοπη του νερου που δεν εχουμε;…
Μου αρεσε και στεκομαι σε μια και μοναδικη απαντηση που εδωσε.Τον περνουν τηλεφωνο και τον ρωτανε ποτε θα το ανοιξει το νερο,για να ποτησουν τον κηπο τους και να φυγουν για Αθηνα.Σε ποιους απευθυνεται;;

Σε παιδακια του νηπιαγωγειου;;αΔηλαδη,μονο για αυτο τον ρωτουν;;;Και τοσες μερες που καθονται εδω οι αθηναιοι εστω που μονο ποτιζουν,νερο στο σπιτι τους που δεν εχουν να πλυθουν στις τουαλετες τους πως τις καθαριζουν;;;και τα πιατα τουςτα πετουν στα σκουπιδια;;;Σας καλυψε αυτη η μονολεκτικη απαντηση που εδωσε στον δημοσιογραφο;;;Μιλω μονο για το θεμα αυτο.

Η απαντηση που δινω εγω ειναι :Ειναι ψεφτης και τον καταγγελω σε εσας.Μονο για αυτη την απαντηση που εδωσε

Και τον ρωτω ενα ακομα να μου απαντηση :απο τον Σεπτεμβριο μηνα Που θα φυγουν ολοι οι αδειουχοι θα εχουμε το ιδιο προβλημα;;Ας μου απαντηση. Αν οχι σε μενα; Σε εσας τουλαχιστον.

Μετα απο τρεις μερες ανοιξαν το νερο στην περιοχη που μενω Πριν λιγο 1τα ξημερωματα Σαββατου.Γιατι παντα το κανουν αυτο;;;Να το ανοιγουν παντα τα μεσανυχτα;;;
Ποια η δικαιολογια τους;;

Νίκος Γαβριηλίδης”

Αυτή είναι η επιστολή που έστειλαν οι οικιστές των Αγίων Θεοδώρων στο Δήμο

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΧΛΗΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ

Των κατοίκων της Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων, του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, και ειδικότερα, του τμήματος του οικισμού άνω της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής,

Την παρούσα σας αποστέλλουμε, κάτοικοι της κοινότητας Αγίων Θεοδώρων, που διαμένουν στους οικισμούς από το τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου και άνω αυτής, οι οποίοι συνυπογράφουν το επισυναπτόμενο έγγραφο.

Όπως ήδη γνωρίζετε εξαιρετικά καλά, κατόπιν των συνεχών προφορικών οχλήσεών μας, οι κατοικίες μας που βρίσκονται άνω της Εθνικής Οδού, υδροδοτούνται τους τελευταίους μήνες περιστασιακά, για μόλις λίγες ημέρες την εβδομάδα και για ελάχιστες ώρες.

Το σχετικό πρόβλημα, σας το είχαμε επισημάνει ήδη από τις ημέρες του Πάσχα, όπου η παροχή ύδατος διακοπτόταν κατά τις ημέρες του Σαββατοκύριακου, χωρίς η Αρχή σας να προβεί στις δέουσες ενέργειες, με αποτέλεσμα το ήδη υπάρχον πρόβλημα να επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε η παροχή ύδατος να γίνεται για μόλις μια ή δυο ημέρες εβδομαδιαίως και τούτο για λίγες μόνον ώρες.

Η Αρχή Σας, δεν έλαβε τα δέοντα μέτρα, ούτε ακόμα και όταν ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή, από την οποία χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή και καταστράφηκαν οι περιουσίες μας. Υπενθυμίζουμε, πως την 14-5-2017 ημέρα Κυριακή, κατά τις μεσημεριανές ώρες ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή, η οποία προκλήθηκε από κάψιμο ξερών χόρτων στον οικισμό Μασσιάρι και εξαπλώθηκε γρήγορα στους οικισμούς <<θεάς Αρτέμιδος>> και <<Μπεσκάκι>> , καθώς η κατάσβεσή της ήταν αδύνατη, δεδομένου του ότι είχε διακοπεί για ακόμη μια φορά η παροχή ύδατος στην περιοχή ήδη από την Παρασκευή 12-5-2017, με αποτέλεσμα οι δεξαμενές μας να έχουν κυριολεκτικά στερέψει και να μας είναι αδύνατο να προστατεύσουμε τις περιουσίες μας και εμάς τους ίδιους.

Από την πυρκαγιά, καταστράφηκαν ιδιοκτησίες, πολλών εκ των υπογραφόντων, αλλά επιπλέον η Δέσποινα Παπασταμάτη βρέθηκε απανθρακωμένη σε παρακείμενο της οικίας της σημείο από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Από την έλλειψη ύδατος, έχουν προκληθεί επιπλέον σημαντικές βλάβες στο σύνολο των κατοίκων του τμήματος της κοινότητας Αγίων Θεοδώρων που αντιμετωπίζουμε την έλλειψη υδροδότησης. Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι δερματοπάθειες και άλλα προβλήματα υγείας κυρίως στις ευπαθείς ομάδες, πχ ηλικιωμένους και βρέφη, ενώ επισημαίνεται η σημαντική υποβάθμιση των ιδιοκτησιών μας, με την καταστροφή των κήπων μας και των καλλιεργειών μας.

Να σημειωθεί τέλος πως, πρώτον, πως το πρόβλημα για την υδροδότηση της περιοχής ήταν ήδη γνωστό στην Αρχή Σας, και αντί να λάβετε τα αναγκαία μέτρα, αυξήσατε τα τιμολόγια για την παροχή ύδατος κατά 104%, την ώρα που οι κατοικίες μας δεν είχαν νερό για τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδος.

Επίσης, προκαταβολικά σημειώνουμε, πως ουδείς λόγος συντρέχει για την διακοπή ύδατος, καθόσον καταβάλλουμε άπαντες τα τέλη για την παροχή ύδατος και οι κατοικίες μας είναι καθ όλα νόμιμες, όπως ακριβώς και οι λοιπές κατοικίες της κοινότητας των Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκονται στο τμήμα κάτω της Εθνικής Οδού, οι οποίες υδροδοτούνται όλο αυτό το διάστημα τακτικά και συνεχώς.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την διακοπή της παροχής ύδατος στις κατοικίες μας.

Αιτούμαστε την άμεση λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της ομαλής υδροδότησης, άλλως
Σας γνωρίζουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προστασία ημών και των περουσιών μας.

Άγιοι Θεόδωροι, 21/8/2017

Ο  κ. Σπύρος Ράτης στο δημοτικό Συμβούλιο για το επίμαχο θέμα. Δείτε το βίντεο



- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα ηθελα να μαθει ο κυριος το χαρτι που εχουνε υπογρψη οι συλλογοι τους οτι εφοσον υπαρχει νερο και περισευει θα παιρνουν νερο.Πως εχετε παρει νερο και ρευμα τα μη οικοδομησημα σπιτια;

  2. Οταν τα πουλαγατε τα αγροτεμαχια κοροιδευατε τους ανθρωπους λεγοντας τους θα παρετε και ρευμα και νερο αλλα γιστι δεν λετε το αλλο οτι χαρις στους οικιστες ανοιξαμε τα μαγαζια μας με τον οβολομας αναπτυχθηκατε βεβαια το μονο που κανατε εσεις ηταν να πουλατε κανενα χωραφακι για να την βγαλετε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog