Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση Εισαγγελέα για την Ελληνική Τράπεζα Βλαστοκυττάρων

- Advertisement -

Μηνυτήρια αναφορά προκείμενου να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις από τους υπευθύνους της εταιρίας Ιατρική Τεχνολογική Ελληνική Τράπεζα Βλαστοκυττάρων..
(«Stem Health Hellas») αλλά και παντός άλλου υπευθύνου, κατέθεσε ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης μετά την αποστολή του ενημερωτικού e-mail από πλευράς της εταιρίας για το κλείσιμο της, αλλά και του κινδύνου καταστροφής των βλαστοκυττάρων που διατηρούσε, βάζοντας σε αγωνία χιλιάδες γονείς.

Η σημερινή αναφορά θα ανοίξει τον κύκλο των ερευνών και για άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της φύλαξης ομφαλοπλακουντιακού αίματος, οι οποίες φέρονται να μη διαθέτουν άδεια. Και δεν είναι λίγες αφού αυτές οι «τράπεζες» είναι περισσότερες από 10 με τους γονείς να έχουν ήδη καταβάλλει από 1.600 έως 3.000 ευρώ έκαστος για τη φύλαξη του πολύτιμου γενετικού υλικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζαγορίτης ζήτησε επίσης να διερευνηθεί από τους εισαγγελείς αν έχει παραβιασθεί η νομοθεσία, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των τραπεζών κατά τη συλλογή, τη συντήρηση και τη διαφύλαξη αναντικατάστατου βιολογικού υλικού με αξιόπιστες διαδικασίες, καθώς και το ζήτημα της προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών – καταναλωτών.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog