Σχίνος 04/09/2017

Δίνουμε στην δημοσιότητα την από 25/08/2017 επιστολή της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας με Αριθ. Πρωτ. 216523/49666, που αφορά στον ποιοτικό έλεγχο του πόσιμου νερού στο Σχίνο, Κορινθίας στις 9/8/17…..

Διαβάστε την με προσοχή, και δείτε και τα μέτρα που ζητά η Περιφέρεια να ληφθούν ώστε να ταχτοποιηθεί το πρόβλημα της υδροδότησης του Σχίνου.

Από τις 25/8/17 ο Δήμος και η υπεύθυνη εταιρεία για το δίκτυο πόσιμου νερού, η ΔΕΥΑ Λουτρακίου, είναι ενήμεροι για την έκταση και το βάθος του προβλήματος.

Το μόνον που έχουν κάνει είναι να διαβεβαιώνουν για το τελείως αντίθετο, και να στοχοποιούν αδίκως μια μικρή ομάδα πολιτών ως τους κακούς ανθρώπους που θέλουν να καταστρέψουν τον τόπο τους, να εξοντώσουν τους επαγγελματίες και ότι συκοφαντούν τις αρμόδιες υπηρεσίες που λειτουργούν σύννομα και υπεύθυνα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι άλλοι κάτοικοι του Σχίνου να θορυβηθούν και ανωνύμως και αυτοί να κατηγορούν αυτήν την ομάδα  ακριβώς για τα ιδία, διχάζοντας πάλι την μικρή κοινωνία του χωριού.

Η αλήθεια είναι ότι λίγοι υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες εν μέσω των διακοπών τους, ανέλαβαν το βάρος να κάνουν το αναγκαίο έργο ώστε να λυθεί οριστικά το χρόνιο πρόβλημα του πόσιμου νερού, που έγινε αιτία διχασμού και μιζέριας άνευ λόγου.

Με μέθοδο και καλό συντονισμό άσκησαν πίεση, ενημέρωσαν  και ενεργοποίησαν σωστά τους κατοίκους για να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα τους να  κολυμπούν σε καθαρή θάλασσα και  να έχουν επαρκές ασφαλές και ποιοτικά ελεγμένο πόσιμο νερό στις βρύσες τους, καθ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Κάτοικοι Σχίνου
Διονύσης Πετρόπουλος
Δημήτρης Δεσύλλας