Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πέθανε ο μεγάλος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ

- Advertisement -

«Ήταν ένας μεγάλος επιστήμονας και ένας εξαιρετικός άνδρας, το έργο και η κληρονομιά του οποίου θα ζει για πολλά χρόνια» έγραψαν τα παιδιά του Λούσι, Ρόμπερτ και Τιμ στη δήλωσή τους

Θλίψη στον επιστημονικό κόσμο προκαλεί η είδηση για τον θάνατο του μεγάλου αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ σε ηλικία 76 ετών.

Την ειδηση για το θάνατο του Χόκινγκ ανακοίνωσε η εταιρείας με δήλωσή της προσθέτοντας ότι ο Χόκινγκ άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Κέμπριτζ.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος πατέρας μας πέθανε σήμερα. Ήταν ένας μεγάλος επιστήμονας και ένας εξαιρετικός άνδρας το έργο και η κληρονομιά του οποίου θα ζει για πολλά χρόνια» έγραψαν τα παιδιά του Λούσι Ρόμπερτ και Τιμ στη δήλωσή τους.
«Το κουράγιο και η επιμονή του μαζί με το χιούμορ και τις σκέψεις του αποτέλεσαν έμπνευση για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κάποτε είπε ότι “το σύμπαν δεν θα άξιζε αν δεν ήταν το σπίτι για όσους αγαπάς”. Θα μας λείπει για πάντα» κατέληξαν στη δήλωσή τους.



Όταν διέψευδε τους γιατρούς

Ο Στίβεν Χόκινγκ είχε διαγνωστεί με τη νόσο του κινητικού νευρώνα σε ηλικία 21 ετών το 1963 με τους γιατρούς να εκτιμούν τότε ότι δεν θα ζήσει για περισσότερα από 2-3 χρόνια. Όπως αποδείχθηκε, όμως, ο μεγάλος αστροφυσικός έπασχε από μια εκδοχή της ασθένειας που δεν εξελισσόταν τόσο ραγδαία.

Ο Χόκινγκ είχε κάποτε εκτιμήσει ότι χρειάστηκε μόνο 1.000 χρόνια στα 3 χρόνια που χρειάστηκε για να αποκτήσει το πρώτο του πτυχίο στην Οξφόρδη. «Πρέπει ή να είσαι καταπληκτικός χωρίς προσπάθεια ή να αποδέχεσαι τα όριά σου» είχε γράψει στην αυτοβιογραφία του το 2013.

Οι τελευταίες πέντε δεκαετίες δεν ήταν εύκολες για τον Στίβεν Χόκινγκ καθώς βρέθηκε καθηλωμένος σε μηχανοκίνητο αναπηρικό καροτσάκι χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιεί τους περισσότερους από τους μύες του. Το 1985, μάλιστα, έχασε την ικανότητα ομιλίας και έτσι επικοινωνούσε μέσω ενός συστήματος παραγωγής ομιλίας με τη βοήθεια υπολογιστή.

Το 1985, ο Χόκινγκ προσβλήθηκε από πνευμονία που απείλησε τη ζωή του. Η τότε σύζυγός του, Τζέιν, είχε αρνηθεί να τερματίσει την μηχανική υποστήριξη, με αποτέλεσμα μία τραχειοτομή που θα απαιτούσε την εικοσιτετράωρη νοσηλευτική φροντίδα, και θα αφαιρούσε ότι είχε απομείνει από την ομιλία του.  Η υγειονομική υπηρεσία θα πλήρωνε για οίκο ευγηρίας, αλλά η Τζέιν ήταν αποφασισμένη ότι θα ζούσε στο σπίτι. Το κόστος της φροντίδας χρηματοδοτήθηκε από ένα αμερικανικό ίδρυμα.  Νοσοκόμες μισθώθηκαν για τις τρεις βάρδιες που απαιτούνταν για να παρέχουν την εικοσιτετράωρη υποστήριξη που απαιτούνταν.
Ένας από εκείνους που απασχολούνταν ήταν η Ελειν Μέισον, η γυναίκα που θα γινόταν η δεύτερη σύζυγός του

Η ζωή του… μία ταινία

Η ζωή του έγινε ταινία με τίτλο «Η θεωρία των πάντων», η οποία προτάθηκε για πέντε Όσκαρ. 
Βασίστηκε στην αυτοβιογραφία Travelling to Infinity: My Life with Stephen της Τζέιν Γουάιλντ Χόκινγκ και αφηγείται τη σχέση της με τον πρώην σύζυγό της, Στίβεν Χόκινγκ καθώς και τη διάγνωσή του με τη νόσο του κινητικού νευρώνα και την επιτυχία στη φυσική.
Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Τζέιμς Μαρς, ενώ τον Χόκινγκ ενσάρκωσε ο Έντι Ρεντμέιν, μία ερμηνεία που του χάρισε Χρυσή Σφαίρα και  Όσκαρ Ά Ανδρικού Ρόλου. 
Μάλιστα, ο ίδιος ο φυσικός είχε συγχαρεί με ανάρτηση στο facebook τον Ρεντμέιν κατά την τελετή απονομής των Όσκαρ τον Φεβρουάριο του 2015. Αν και ήταν προσκεκλημένος στην τελετή, η  κατάσταση της υγείας του δεν τού επέτρεψε το ταξίδι.

protothema.gr

- Advertisement -

76 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το γράφω εδώ άμα το δείτε καλός. Υπήρξε πάλι πρόβλημα με το μπλοκ και δεν πέρασαν σχόλιο μου για τον Αρχοντη. Δεν έγραψα τίποτα χυδαία που γράφει αυτός αντίθετα του Ζητούσα να ζητησει δημοσια συγνώμη από την ΚΥΡΙΑ Ελένη και δεν θα του ξανακολουσα. Το loutrakiblog μπλοκ δυστυχώς έκρινε ότι τα σχόλια (3δεν πέρασαν )ήταν απειλητικά με υπονοούμενα όπως εξηγεί ο φίλος ζαπατιστας. Το πρόβλημα και τους το είπα είναι του loutrakiblog που τόσο καιρό ανεβαζε τα χυδαία σχόλια για την κυρία Ελένη. Εγώ τα έχω πάρει στο κρανίο με τον αναδρο που χαρακτηρίζει μια γυναίκα. Με εμάς ότι και να γράψει έχουμε να τον "γραψουμε"η κυρία Ελένη δεν "έχει "παρόλο που έχει ψυχικά α@####ια.Αν αυτός βλέπει το σχόλιο να ζητησει συγνώμη από την γυναίκα και από το μπλοκ. Όσο για μένα δεν ξαναασχολουμε με το μπλοκ αν δεν τηρηθούν ισορροπίες και το επίπεδο δεν είναι σαν τα μούτρα του Αρχοντη
    Μην προσπαθήσετε οι υπόλοιποι σχολιαστές να μου πείτε να ξαναγράψω. Το μπαλάκι είναι στον Αρχοντη τώρα. Άμα έχει φιλοτιμο και ζητήσει συγνώμη από την Ελένη πολλοί στο μπλοκ θα τον δούνε αλλιώς. Παρακαλούμε το μπλοκ να περάσει αυτό το σχόλιο και επειδή έχει μπει στο αρχείο υπάρχει στο άρθρο με τα λουλούδια που ο ζαπατιστας του μπλοκ μου γράφει σχόλιο .το συνεχιζεται εκεί οποίος θέλει. Ευχαριστώ και ελπίζω οι καταστάσεις να με κάνουν να ξαναγράψω

  2. Το είδες το βιντεάκι με το Μπέεεεεεεε….!!
    Αν όχι ζήτατο από το blog…
    Πάντως το Ελενάκι και ο μπακαλιάρος σκορδαλιά
    το είδαν πιστεύω…??
    ΥΓ πάντως ο νταμαζάκος υπογραμμίζει
    το ονομά του..!
    Και έχει άλλου είδους γραφεί..
    κατάλαβες ταραμοσαλάτα…??
    ΥΓ ξανά κοίτα το βιντεάκι μου, σας πάει….!!

  3. Ναι ρε μπακαλιάρο -σκορδαλιά θα ζητήσω απο την ΄΄Ελενη΄΄ τουρσί συγνώμη..
    με κάτι τέτοιες μλκς..!!!

    Αγαπητέ κύριε 3,27, προς ενημέρωσή σας για την ημέρα: http://www.protothema.gr/ugeia/article/772201/pagosmia-imera-fumatiosis-kalpazei-i-nosos-stin-ellada/ Ελένη, Μεσσηνία
    21 Μαρτίου 2018 – 7:02 μ.μ.

    Εγώ έχω πει βρίζω όταν με βρίζουν, αλλά δεν συκοφαντώ…!!
    Έχω τσουβάλια από αρρώστιες υπαρκτές-ανύπαρκτες κ.α να σας στολίσω…!!
    Άντε σιχαμένη…

  4. Αγαπητέ Ανδρέα, είσαστε ευγενέστατος και αλτρουϊστής. Όσον αφορά την δήλωση του "κυρίου" 1.47: "Εγώ έχω πει βρίζω όταν με βρίζουν, αλλά δεν συκοφαντώ…!!", ας μας εξηγήσει πρώτα αν είναι συκοφαντία ή πραγματικότητα αυτό που έγραψε στο 4.14 σχόλιό του για εσάς "Εσύ νταμαζάκο εξ κουνιστών Ουαλίας..για να σε υποστηρίζουν οι γυναίκες..είναι ύποπτο όπως και εσύ λες συχνά…
    Μήπως σε θεωρούν δικό τους…??" και μετά θα του απαντήσω όπως του αρμόζει. Ελένη, Μεσσηνία.

  5. Αγαπητή Ελένη έχω γράψει πολλά σχόλια και εξηγώ ορισμένα πράγματα αλλά δυστυχώς τοloutrakiblog προσπαθωντας να κρατήσει "χαμηλους"τόνους δεν περνά τα δικά μου σχόλια αντίθετα με τον άλλον. Πάλι ένα σημερινό μου σχολιο κρίθηκε ανάξιο δημοσιεύσεις όχι ακατάλληλο περιεχόμενο αλλά όπως θέλουν τα παιδιά να το" σταματήσω εδώ "Σας παρακαλώ πολλή και κάντε το για χατήρι μου, μην ασχολείσαι πλέον με το μπλοκ!!Αφού τα παιδιά του loutrakiblog δεν μπορούν να προστατευψουν σχολιαστές από σχόλια άλλον σχολιαστων δεν αξίζει να χαλάτε την ώρα σας και την διάθεση σας εδώ μέσα. Χάρηκα πραγματικά για την γνωριμία μας και όπως έχω γράψει επανηλημενος με τις συνθήκες που επικρατούν δεν ξαναασχολουμε με το μπλοκ. Πραγματικα Λυπάμαι γιατί τοloutrakiblog ήταν για μένα κάτι περισσότερο από ένα μπλοκ

  6. Stin -ston 1:36 μ.μ
    Δεν τα παίρνω πίσω …
    Όταν κάποιος σου λέει όταν ήσουν μικρός σε λέγανε΄΄μούγκιο΄΄ και δεν σταματάει εκεί …
    Αλλά και το εξηγεί περιγραφικά
    ότι δεν μπορούσες να μιλήσεις κ.α δηλ. ήμουν αυτιστικός ή μογκολάκι…??
    Και του έγραψα τουλάχιστον τρις φορές πάρε τηλέφωνο και ρώτησε ,και ζήτησε μου συγγνώμη ..
    Αυτός δεν το κάνει αμέσως.. και μετά λέει συγγνώμη στους αναγνώστες…!
    Και μετά το μεταφέρει στον πεθαμένο αδελφό μου, όπου όπως είπε τον σέβεται…!!
    Διότι αν ζούσε θα τον έλουζε με πολλά-πολλά περισσότερα αυτός…!!!!!
    Οπότε όπως βλέπεις εγώ δεν βρίζω πρώτος…
    Οπότε λίαν επιεικώς του τα είπα αυτά…!!
    Και σε σένα λίαν επιεικώς σε είπα σιχαμένη..!!
    Που κολάι αυτό το σχόλιο σου 7:02 μ.μ με μένα βρε κάρλα..???
    Δηλαδή ότι έχεις μπροστά σου ένα πληκτρολόγιο μπορείς να γράφεις κάτι τέτοια…??
    Εγώωωωω να δεις τι μπορούσα να κάνω…
    αν σε είχα μπροστά μου……………..

  7. Αγαπητέ Ανδρέα, είναι πολύ πιθανόν να σας ακολουθήσω στην απόφασή σας. Θα αναμένω μέχρι το απόγευμα, και μετά θα απαντήσω σε αυτόν που σας συκοφάντησε με αυτόν τον τρόπο. Θα απαντήσω χωρίς ασφαλώς να βρίσω, για να ικανοποιήσω τους bloggers, αλλά θα παρακαλούσε να βρίσω αυτός ο υπάνθρωπος με τα θαμπά γυαλιά.

  8. Συνεχίζεις τις βλακιες. Ποιος είπε για αυτιστικος και μογκολακι και τέτοια?Μουγκιος έγραψα και μουγκιος σημαίνει δε μιλούσε πολλή μικρός. Δεν είπε κανείς ότι προβληματικος ήταν ο Δημήτρης η που λάθος νόμιζα ότι λεγαν εσένα. Στο έχω ξαναγράψει διαβάζεις με το κολο όχι με τα μάτια. Εγώ σου έκανα καθαρή εξήγηση δεν θα σου ξανακολησω η θα ασχολειθω μαζί σου αρκεί να ζητήσεις συγνώμη από την ΚΥΡΙΑ Ελένη.Το έχω ξαναγράψει εμένα με νοιάζει περισσότερο για καποιον επισκέπτη του μπλοκ να βλέπει σχολιαστη να μιλάει έτσι σε μια κυρία και τους υπόλοιπους να τον κράζουν. Έξυπνος είσαι για να καταλάβεις κάποια πράγματα και να δεις ότι είσαι 1000 %λάθος.Αν και το μπλοκ ευθύνεται για το χάλι αυτό που δεν έκοψε τα σχόλια σου. Λογικό εκτός της Ελένης να αντιδρουσαν και άλλοι σχολιαστές εκτός από εμένα. Πως θα αισθανόμουν άμα στη θέση τις Ελένης ήταν κάποιο συγκενικο σου πρόσωπο .Δεν θα αντιδρούσες δεν θα του έβαζες τις φωνές.εγώ σου έκανα όλο αυτόν τον πόλεμο διότι με ήξερες σε αντίθεση με τους άλλους που δεν τους ξέρεις αλλά και αυτοί βλέπουν ότι το παρατραβηξες. Λοιπόν για τελευταία φορά και φιλικά σου λέω να ζητήσεις συγνώμη από την κύρια Ελένη και είμαι σίγουρος ότι θα σε συγχωρέσει και εκείνη

  9. Αγαπητέ, αξιότιμε, αξιόλογε, αξιέπαινε και συμπαθέστατε Ανδρέα, απαντώ προσωπικά σε εσάς για απολύτως ευνοήτους λόγους. Σας ευχαριστώ με θέρμη για την υποστήριξή σας. Θα έχετε ασφαλώς καταλάβει ότι εγώ δεν ζητώ την προστασία κανενός, ούτε καν των διαχειριστών της ιστιοσελίδας, ας είναι καλά όλοι τους, οποτεδήποτε βρεθώ σε δύσκολη θέση. Έχω περάσει από διάφορες, μη ευχάριστες, καταστάσεις στη ζωή μου και έχω μάθει πλέον να αντιμετωπίζω ευθέως οποιεσδήποτε προκλήσεις, διότι ούτε δειλή είμαι, ούτε γραία, ούτε γραφική, ούτε φθισική, ούτε απαίδευτη. Όσον αφορά τα υβριστικά σχόλια που δέχομαι, να ξέρετε ότι δεν φτάνουν ποτέ σε εμένα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι ποτέ δυνατόν κάποιος συνώνυμος του σκότους και ταυτόσημος της ανυπαρξίας να με κάνει να νοιώσω άβολα. Για να γίνω κατανοητή: εσείς έχετε τα παιδιά σας, όπως κι εγώ, και σκοπός της ζωής μας είναι να τα γαλουχίσουμε και να τα εφοδιάσουμε καταλλήλως ώστε να τα καταστήσουμε οντότητες συνεισφέρουσες στις επιστήμες και συνδράμουσες στον πολιτισμό, όπως και εν γένει στην κοινωνία. Άρα υπάρχουμε και έχουμε σκοπό υπάρξεως. Οι ύβρεις λοιπόν που δεχόμαστε, τόσο εσείς όσο κι εγώ, από κάποιον που κατ'ουσίαν δεν υπάρχει, δεν υφίστανται και οι ίδιες. Και δεν υφίστανται οι ύβρεις διότι δεν υφίσταται ο αποστολέας τους, καθόσον δεν θα έχανε ή κέρδιζε σε τίποτε ο πολιτισμός μας, οι αξίες μας, τα ήθη μας, η επιστήμη από την ύπαρξη ή την ανυπαρξία του. Είναι κάτι σαν ον, καθόσον αναπνέει, έστω αμμωνία από τις δημόσιες τουαλέτες -ον αλλά όχι ακριβώς άνθρωπος, κατά την Πλατωνική πάντοτε έννοια- που δεν συνδράμει σε τίποτε και δεν προσφέρει τίποτε, παρά μόνο επιτίθεται προς τους πάντες. Και επιτίθεται ακριβώς γιατί δεν υπάρχει. Νομίζει πως οι επιθέσεις του θα του δώσουν μία κάποια ταυτότητα, έναν σκοπό υπάρξεως, θα κεντρίσει ένα ενδιαφέρον κάποιου-κάποιων, έστω αρρωστημένο, που ίσως αυτά τον βοηθήσουν να ταυτοποιήσει τις ρίζες του τις οποίες αρνείται πεισματικά εδώ. Κοινώς, προσπαθεί να γεμίσει το κενό του, το εσωτερικό του κενό, αλλά ανεπιτυχώς. Αν όμως διάβαζε ποτέ του, θα ήξερε τι έχει πει ο Πλάτων: "Αν είναι να πεις κάτι, αυτό να είναι καλύτερο της σιωπής". Αυτό δηλαδή που λέει στην κοινή δημοτική ο μέγιστος των φιλοσόφων είναι πως αν δεν έχεις να δώσεις μίαν απάντηση που να προκαλεί αίσθηση και ενδιαφέρον, καλύτερα να παραμείνεις μουγγιός. Αλλά αντ'αυτού, προτιμάει να χρησιμοποιεί το πέμπτο του μάτι (ήτοι το τηλεσκόπιο), στοχεύοντας σε καμία απρόσεκτη κοπέλα στο δωμάτιό της που δεν έχει τραβήξει την κουρτίνα της. Ε και λοιπόν; Και τί έγινε κι αν δει; Μέχρι εκεί. Μπορεί να κάνει κάτι παραπέρα; Ποσώς. Αυτό μπορεί ποτέ να ονομαστεί συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο; Ουδέποτε. Πάντως θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς ότι ο Πλάτων το είπε αυτό για τον συγκεκριμένο θαμπογυάλη υβριστή. Ίσως με ρωτήσετε: αποκλείεται βρε Ελένη; Χρονολογικώς όχι, Ανδρέα. Ίσα-ίσα, στην ηλικία που έφτασε το ραμολί, εμφανώς και πρόλαβε την εποχή του Πλάτωνα. Αλλά τοπογραφικώς αποκλείεται, διότι ο Πλάτων ήταν Αθηναίος, και εξ όσων γνωρίζουμε, ταξίδεψε στην Σικελία, στην Αίγυπτο, στην Κυρήνη, αλλά όχι στον Πόντο. Και επειδή δεν αγόρευε ποτέ σε ζωολογικούς κήπους ο Πλάτων, καταλήγουμε στο αβίαστο συμπέρασμα πως δεν είπε το άνωθεν για τον γραφικό συκοφάντη, διότι ουδέποτε βρέθηκαν στον ίδιο τόπο. Και καταλήγω: μην σας αγγίζει τίποτε από αυτά που κάποιος στην ουσία ΔΕΝ είπε, αγαπητέ Ανδρέα. Να γίνω και πιο κατανοητή; Ακούτε τα μεσάνυχτα κάτι που έπεσε κατά λάθος στο σαλόνι. Αυτό σας τραβάει την προσοχή να τρέξετε ανήσυχος μήπως και κάποιος άγνωστος μπήκε στο σπίτι. Πηγαίνετε και δεν βλέπετε κανέναν. Και τότε ησυχάζετε, ηρεμείτε και το ξεχνάτε. Ακριβώς αυτό συμβαίνει εδώ. Διαβάζετε κάποια σεξιστικά σχόλια εναντίον σας. Αναζητάτε τον αποστολέα. Αντιλαμβάνεσθε ότι αυτός ο αποστολέας δεν υπάρχει διότι δεν προσφέρει σε τίποτε και φυσικά ηρεμείτε και τα αγνοείτε. Αυτό είναι όλο. Μακρύ το μήνυμα, αλλά το αξίζετε όπως και την προσοχή μου. Με απόλυτη εκτίμηση και τις ευχές μου για την ημέρα, Ελένη, Μεσσηνία

  10. Αγαπητέ Ανδρέα, έγραψα ένα μεγάλο σχόλιο, απευθυνόμενο προς εσάς και ευελπιστώ ότι οι κ. διαχειριστές της ιστιοσελίδας θα το αναρτήσουν. Ελένη

  11. Βρε θανάση η Ελένη γράφει εδώ από το 2013 …!
    Δηλαδή είναι κωλοπετσωμένη …!
    Δεν χρειάζεται την προστασία σου…!!
    Αυτά… και πολλά είναι για σένα…!

    Βρε Ελενίτσα και που κολλά αυτό ΄΄ούτε φθισική,΄΄
    Το έχεις γράψει πάλι αυτό με αυτό: pagosmia-imera-fumatiosis..
    Έτσι δεν είναι…??
    Εφόσον είσαι ΄΄εν λουτρακίω΄΄ …
    Γιατί δεν έρχεσαι να με βρεις και να μου τα πεις όλα αυτά από κοντά (ο blogερ m…ξέρει που θα με βρεις..)
    Για να καταλάβω τι θέλεις από μένα….!!
    Αν ντρέπεσαι πάρε και τον μπαμπά – μαμά σου και έλα…!!
    Τι χύνεις..,, τόσο μελάνι εδώ για μένα..??

  12. Καλημέρα σας αγαπητή Ελένη.Το διάβασα το σχόλιο και έπιασα το νόημα του.Εγώ σας είπα λίγο με νοιάζει τι λέει και τι γράφει όσοι με ξέρουν από μικρό στο Λουτράκι ξέρουν τον χαρακτήρα μου. Για εσάς η για οποία αλλη κυρία διάβαζα αυτά τα πράγματα που γράφει θα αντιδρουσα το ίδιο .το καλύτερο είναι η απομόνωση από όλους σχεδόν τους σχολιαστές.Αλλά είπαμε ειναι πολλά τα αμαρτήματα του και δεν μπορούμε να τον συχωρησουμε ακόμη και αν σας ζητήσει συγνώμη. Άμα σιωπουσε και λίγο κάτι θα ήταν και αυτό αλλά δυστυχώς συνεχίζει τα τρελά του. Ευτυχώς που μόνο εσεις και εγώ συνεχίζουμε στο άρθρο αυτό και ελπίζω όσοι λιγότεροι τα διαβάζουν τόσο το καλύτερο. Καλή μέρα και καλή εβδομάδα και καλές γιορτές να έχετε άμα δεν τα ξαναπούμε. Για χατήρι σας γράφω μόνο στο άρθρο αυτό μήπως και του αλλάξω τα μυαλά που δεν έχει

  13. "Τι χύνεις..,, τόσο μελάνι εδώ για μένα..??" Καλά, δεν αντιλαμβάνεται τί διαβάζει, αγαπητέ Ανδρέα, όταν γράφω: "Αυτό είναι όλο. Μακρύ το μήνυμα, αλλά το αξίζετε όπως και την προσοχή μου". Έχει μήπως και παραισθήσεις τώρα; Πάσχει από ταυτοπροσωπία και νομίζει πως είσαστε εσείς; Σαν την Ισαβέλλα των Βουρβόνων θα καταλήξει κι αυτός μου φαίνεται.

  14. Δεν τη γνωρίζω την (Ισαβελλα των Βουρβονων )αγαπητή Ελένη! Έτσι για να να το διασκεδάσουμε και λιγάκι μεταξύ μας πες μου για την Ισαβελλα. Πάντως από τα γραφόμενα και τον χαρακτήρα σας καταλαβαινουν όλοι ότι τέτοιον "άνθρωπο" πρέπει όχι μόνο να τον προστατεύουν όλοι εδώ μέσα οι χρήστες του μπλοκ αλλά και το μπλοκ πρέπει να σας έχει τιμή και καμάρι του. Με πρώτο εμένα εδώ οι χρήστες είναι λίγο "λαϊκοί"με ότι αυτό συνεπάγεται!!Καλησπέρα και περιμένω να μου πείτε για Ισαβελλα. Θα συνεχίζω να γράφω στο άρθρο αυτό για να τα λέμε και ασε τον άλλον να λέει τα δικά του

  15. Εγώ παιδιά θα σας αφήσω εδώ…
    Δεν έχω άλλη μελάνι να χύσω ….,, για σας…!
    Άλλη μέρα πάλι…
    Συνεχίστε την συζήτηση σας ανταλλάξτε και τηλέφωνα…!
    Για να του εξηγήσεις για την Ισαβέλλα Βουρβόνων..
    Πάντως εγώ προτιμώ να παίξω τον ρόλο της Ισαβέλλας..
    Παρά να βρω καμία κα Καρλα της κάτω βουλής της Αγγλίας…

  16. 1.34, ξέρεις εσύ που κολλάει, διότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. http://www.loutrakiblog.gr/2018/03/712-pics.html Για την Ισαβέλλα να διαβάσεις μόνος σου για να δεις πως πήγε. Να ζητήσεις μία τεράστια και ειλικρινή δημόσια συγγνώμη εδώ μέσα από τον Ανδρέα και να ΜΗΝ τον ξαναπιάσεις ΠΟΤΕ στο στόμα σου, αυτό θέλω. Να σε δω από κοντά; Για Όνομα της Παναγίας!!! Α, πα, πα, πα. Ούτε στα 200 μέτρα…

  17. Θα μαλωσουμε και για την Ισαβελλα τώρα ε ρε γλέντια. Ας μου πεις Ελένη να μάθω ποια είναι να μην το ψάξω στο Google. Πάντως το διασκεδάζω εγώ!! είχα φτιάξει φραπεδακο άκουγα και Χαρούλα Αλεξίου και διαβάζω τα νέα του Λουτρακίου με μια ωραία λιακαδα εδώ στην ουαλλια. Θα προτιμούσα να τον έπινα στο Λουτράκι αλλά έχω συνηθίσει. Λέτε να μας αφήσει μόνους μας στο άρθρο,έτσι είπε για μελάνια και τέτοια .μόνος του τα λέει μόνος του τα καταλαβαίνει. Μα γιατί του λες να μου ζητήσει συγνώμη!?Εσάς έχει προσβάλει και χαρακτηρίζει και χυδαία σχόλια κάνει. Εσάς πρέπει να ζητησει δημοσια συγνώμη όπως τον προτρέπω τόσο καιρό με το καλό και άσχημο "τρόπο "μου . ο λεγαμενος δεν μπορεί να συμμετέχει σε σχολιασμούς χωρίς πικροχολα σχόλια που κάνει τους άλλους χρήστες να τον Λουζουν με "κοσμιτικα επιθετα. Οι περισσότεροι χρήστες λένε το σχόλιο τους στα άρθρα γίνεται μια καλή αντιπαράθεση η και διαφωνίες οσπου να γράψει ο λεγαμενος και αρχίζουν τα όργανα. Τέλος πάντων περιμένω Ελένη ανάλυση για την Ισαβελλα

  18. Αγαπητέ Ανδρέα, φρονώ ότι εσείς αξίζετε μία συγγνώμη από δαύτον πολύ περισσότερο από εμένα, διότι έχω διαβάσει κατά καιρούς τα σχόλιά σας στα οποία καθίσται πασιφανές ότι του έχετε φερθεί πολιτισμένα και μάλιστα πολλάκις τον έχετε υποστηρίξει. Και είσαστε ο μόνος που το κάνατε! Αλλά αυτό είναι το "ευχαριστώ" του και η ευγνωμοσύνη του απέναντί σας, απέναντι δηλαδή σε έναν άνθρωπο πολύ ανώτερο από τον ίδιον. Όπως αντιλαμβάνεσθε, σκοπίμως δεν χρησιμοποίησα άλλο επίθετο, όπως πολύ πιο αξιόλογος για παράδειγμα, διότι αυτό θα περιείχε συγκριτική χροιά. Και σύγκριση μεταξύ αυτού και εσάς δεν υφίσταται, ούτε ως αστείο. Όσο για εμένα, δεν με ενοχλούν οι ύβρεις του διότι γυρίζουν μπούμερανγκ εναντίον του, καθώς φαίνεται να ξεφτιλίζεται από μία karla, μια σιχαμένη και όλα τα σχετικά που αναφέρει. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι πέφτει ακόμη πιο κάτω. Καταβαραθρώνεται από αυτές που θεωρεί τιποτένιες και τον έχουν κάνει ένα με το υπέδαφος. Έτσι υποβιβάζεται πιο κάτω από τα τάρταρα, και φυσικά τόσο πιο πολύ χαίρομαι για αυτό. Για την Ισαβέλλα των Βουρβόνων δεν χρειάζεται να γνωρίζετε πολλά πλην του ότι ήταν μία κόμισσα η οποία απεβίωσε κατά τα 32 της από φυματίωση. Και όπως ο ίδιος δήλωσε, "Πάντως εγώ προτιμώ να παίξω τον ρόλο της Ισαβέλλας.." Ας αρχίσει τώρα πάλι: Ελένη από Λειβαδιά, Μαρία με τους μπακαλιάρους, Μαρία Κουρουμπλίνα, Αλεξία κλπ. Τόσο του κόβει. Ελπίζω ότι δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα αναγνώσω σχόλιό σας, διότι θέλω κι εγώ να σας εκφράσω θερμές ευχές για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα που έρχονται. Πάντα με εκτίμηση προς εσάς, αγαπητέ Αντρέα, Ελένη, Μεσσηνία.

  19. Όκ πάντως εγώ για καλό και για κακό την έψαξα την Ισαβελλα στο Google.Από ιστορία ειδικά άλλων χωρών δεν είναι και το δυνατο μου σημείο χα χα! Την Τζοκοντα την Μαρία την Αντουανεττα και τον Ναπολέοντα ξέρω!!Πιστεύω να τα ξαναπούμε εδώ στο άρθρο γιατί σε άλλα δεν θα μας αφήνουν να γράφουμε ότι θέλουμε. ΥΓ ρε παιδια γιατί δεν πέρασε το σχόλιο που έγραψα ότι θα περάσει τα 100 σχόλια το άρθρο και για τον αστροφυσικο.

  20. Eμείς, αγαπητέ Ανδρέα, θα τα πούμε και εδώ και αλλού γιατί η κουβέντα με καλή καρδιά είναι πάντοτε ευχάριστη και φτιάχνει και την διάθεσή μας μέσα στην ημέρα. και αυτό διότι εμείς ούτε κακορίζικοι είμαστε, ούτε παράξενοι, ούτε ανθρωποδιώκτη έχουμε, ούτε τηλεσκόπια, ούτε ραμολιμέντα είμαστε, ούτε ακοινώνητοι, ούτε μοναχικοί, ούτε φθισικοί, ούτε κακομούτσουνοι, ούτε συκοφάντες, ούτε μικρόψυχοι. Ας είσαστε καλά και να περνάτε ακόμη καλύτερα. Ελένη.

  21. Χαλαρώστε Ελένη σας βλέπω να έχετε "φορτωσει "που λέμε και εμείς όχι τίποτα μην σας κόψουν τα παιδιά για επιθετικά και με υπονοούμενα σχόλια.οπότε θα βλέπω στα άρθρα το όνομα σας θα σας απαντώ και να μαθαινουμε τα νέας σας και εσεις ότι τα βλέπω και τα παρακολουθώ όλα εξ αποστασεως και αμα λάχει περνώ και εγώ ένα Τηλεσκόπιο να του την "βγω"του λεγαμενου. Καλή μέρα και χαλαρά που λένε και στη Σαλονικα

  22. Αγαπητέ Ανδρέα, όχι απλώς είμαι χαλαρή, αλλά και απολύτως ευχαριστημένη τώρα που εξαφανίστηκε το "Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού" από εδώ μέσα 😉
    (Πήγε φαίνεται να αναπνεύσει καθαρή και ευωδιαστή αμμωνία). Τι ωραίοτερο, τι ρομαντικότερο, τι ευγενέστερο, τι πιο ανοιξιάτικο; Σας εύχομαι μια ηλιόλουστη και ζεστή ημέρα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog