Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Γάζωσαν» αστυνομικούς με καλάσνικοφ στη Λεμεσό

- Advertisement -

Σε σοβαρή κατάσταση, στη ΜΕΘ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λεμεσού αστυνομικός ο οποίο δέχτηκε πυρά από αυτόματο όπλο…


Δεύτερος αστυνομικός νοσηλεύεται με ελαφρύτερα τραύματα. Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μόνάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ του Σαββάτου στον Ύψωνα. Οι αστυνομικοί είχαν ενημερωθεί από εκτός υπηρεσίας συνάδελφό τους ότι στην περιοχή διακινείται ύποπτο αυτοκίνητο ενοικίασης.


Όταν κατέφθασαν στο σημείο που τους υπέδειξε και πριν προλάβουν να το προσεγγίσουν για έλεγχο, δέχτηκαν πυρά από αυτόματο όπλο, πιθανώς καλάσνικοφ. Ο αστυνομικός που κατευθυνόταν προς το όχημα τραυματίστηκε σοβαρά από δύο σφαίρες στο στήθος, ενώ ο συνάδελφός του τραυματίστηκε ελαφρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ελαφρά τραυματισμένος αστυνομικός πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό του όπλο τραυματίζοντας ένα από τους δράστες πριν τραπούν σε φυγή πεζή. Στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως εξάλλου, εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Ο δεύτερος αστυνομικός φέρει διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα και είναι εκτός κινδύνου.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο ένας εκ των τριών δραστών είναι τραυματίας, αφού στο όχημα, στο οποίο επέβαιναν, εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος. Όπως αναφέρει το κρατικό ραδιόφωνο, επικαλούμενο πληροφορίες από πολίτες, ο δράστης, που τραυματίστηκε ζήτησε από πολίτες βοήθεια, προκειμένου να μεταβεί στην Πάφο.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε, σύμφωνα με το sigmalive, ότι το αυτοκίνητο είχε ενοικιαστεί στην Πάφο, σε γυναίκα ηλικίας 33 ετών, η οποία και συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος.

Τους Ευθύβουλο Γεώργη, 31 ετών από την Πάφο και Χαράλαμπο Καλογερίδη, 33 ετών κάτοχο Ελληνικού διαβατηρίου, καταζητεί η αστυνομία αναφορικά με την απόπειρα δολοφονίας των δύο αστυνομικών με τις κατηγορίες της Συνομωσίας για φόνο, της Συνομωσίας προς διάπραξης κακουργήματος, της Απόπειρας φόνου, της Παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, της Παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και της ρίψης πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Λεμεσό. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διαπράξει ληστείες σε τράπεζες.

Σύμφωνα πάντως με νεώτερες πληροφορίες, όπως αναφέρει ο Φιλελευθερος, γύρω στις 1.00 (ξημερώματα Κυριακής) υπήρξε δεύτερη ανταλλαγή πυροβολισμών με δράστη ή δράστες που νωρίτερα είχαν πυροβολήσει τους αστυνομικούς. Ο δράστης ή οι δράστες είχαν ταμπουρωθεί στα Πολεμίδια, σε σημείο το οποίο η αστυνομία έχει εντοπίσει και υπήρξε νέα ανταλλαγή πυροβολισμών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως οι δράστες καταζητούνται για μεγάλες ληστείες σε τράπεζες στη Λεμεσό.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog