Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ιστορικές στιγμές στην Ιρλανδία! 68% «Ναι» στη νομιμοποίηση των αμβλώσεων!

- Advertisement -

Ιστορικές στιγμές στην Ιρλανδία γύρω από την νομιμοποίηση των αμβλώσεων μετά τα exit polls του δημοψηφίσματος….

Οι Ιρλανδοί ψήφισαν θετικά με ποσοστό 68% για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων και την κατάργηση της 8ης τροπολογίας. Αυτό προκύπτει από το exit poll που δημοσιεύτηκε μετά το κλείσιμο της κάλπης στο ιστορικό δημοψήφισμα που διεξήχθη σήμερα.
Τα αποτελέσματα για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων

Οι περίπου 3,5 εκατομμύρια Ιρλανδοί ψηφοφόροι σε αυτή τη συντηρητική, καθολική χώρα, ρωτήθηκαν αν επιθυμούν την κατάργηση αυτής της τροπολογίας, που υιοθετήθηκε το 1983 και απαγόρευε τις αμβλώσεις και παραμένει μια από τις πιο περιοριστικές νομοθεσίες στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το exit poll που διενήργησε το ινστιτούτο Ipsos / MRBI για λογαριασμό της εφημερίδας Irish Times με δείγμα 4.000 ψηφοφόρους σε 160 εκλογικά κέντρα, σε κάθε εκλογική περιφέρεια της χώρας, το «Ναι» συγκεντρώνει με 68% έναντι του «Όχι» με 32%.

Ένα δεύτερο exit poll αναμένεται να δοθεί αργότερα στη δημοσιότητα.

Η καταμέτρηση των ψήφων θα ξεκινήσει σήμερα Σάββατο στις 11:00 ώρα Ελλάδας.
Τα πρώτα αποτελέσματα για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων

Τα πρώτα αποτελέσματα της καταμέτρησης επιβεβαιώνουν τα exit polls που δείχνουν συντριπτική νίκη του «Ναι» στην νομιμοποίηση των αμβλώσεων στην Ιρλανδία, δήλωσε σήμερα βουλευτής.

«Θα έλεγα ότι τα exit polls ήταν πολύ ακριβή» στα αποτελέσματά τους, δήλωσε ο Κέβιν Χάμφριζ, του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος στο Reuters.

Ο Χάμφριζ πρόσθεσε επίσης ότι τα πρώτα αυτά αποτελέσματα δείχνουν πως το ποσοστό του «Ναι» στην εκλογική περιφέρεια του Δουβλίνου θα ανέλθει σε περίπου 80%.

Τα δύο exit polls έδειξαν ότι το Δουβλίνο θα έχει τα υψηλότερα ποσοστά υπέρ του «Ναι» από όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Ιρλανδίας. Επίσης ότι αυτά θα ανέρχονται γύρω στο 78%. Η περιφέρεια αυτή είχε ψηφίσει κατά των αμβλώσεων σε δημοψήφισμα που είχε γίνει το 1983.

newsit.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog