Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Facebook: Έχουμε κατοχυρωμένη τεχνολογία eye-tracking, αλλά δεν την χρησιμοποιούμε

- Advertisement -


Η Facebook έχει κατοχυρώσει τουλάχιστον δύο πατέντες για τεχνολογία eye-tracking (παρακολούθηση της πορείας του βλέμματος των χρηστών), αλλά αρνείται ότι τη χρησιμοποιεί, τουλάχιστον για την ώρα…

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει στην πολυσέλιδη απάντηση της στις ερωτήσεις της επιτροπής Senate Commerce, Science and Transportation ότι:

“Όπως οι περισσότερες εταιρείες, έτσι και εμείς έχουμε κατοχυρώσει μια σειρά από ευρεσιτεχνίες με στόχο την προστασία της πνευματικής μας ιδιοκτησίας. Αυτή τη στιγμή, μέλημά μας δεν είναι να αναγνωρίζουμε τους ανθρώπους μέσω καμερών τεχνολογίας eye-tracking. Εάν μελλοντικά εφαρμόσουμε αυτή την τεχνολογία, θα το κάνουμε με γνώμονα την απόλυτη προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών”

Η Facebook δήλωσε, ωστόσο, ότι αυτή η τεχνολογία eye-tracking θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στους χρήστες, όταν αυτοί χρησιμοποιούν ή συνδέονται με τις συσκευές εικονικής πραγματικότητας της Oculus.

“Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνούμε με τους ανθρώπους σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγουμε για αυτούς, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τις ελέγχουν οι ίδιοι. Η προστασία της ιδιωτικής ζωής βρίσκεται στον πυρήνα της οποιασδήποτε κίνησής μας και η προσέγγισή μας ξεκινά με τη δέσμευσή μας για διαφάνεια και έλεγχο”.

techgear.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog