Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πώς θα μας αποχαιρετίσει ο Ιούνιος;

- Advertisement -

Ο βροχερός Ιούνιος πλησιάζει στο τέλος του. Πώς θα εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού ως το τέλος του μήνα; Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά…

Με αξιόλογα ποσά βροχοπτώσεων θα φύγει ο φετινός Ιούνιος σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του κλιματικού μοντέλου S5 του Ευρωπαικού Κέντρου Μεσοπρόθεσμων Προγνώσεων (ECMWF) . Το αξιόπιστο, πρόγραμμα της ΕΕ τρέχει στα πλαίσια του Copernicus και υποστηρίζει το EFFIS -European Forest Fire Information System , ένα σημαντικό σημαντικό “εργαλείο” για το έργο της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Στον παραπάνω χάρτη μπορούμε να διακρίνουμε οτι στον κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδος θα έχουμε τιμές βροχής κατά 5 με 10 mm πάνω από τον μέσο όρο.

Λιγότερες βροχές προβλέπονται στις αρχές του Ιουλίου και οι οποίες θα είναι περισσότερες στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Από πλευράς θερμοκρασιών είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν όλη η Ελλάδα περικλείεται από άσπρο χρώμα (δηλαδή κανονικές τιμές), ενώ αντίθετα στον κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδος υπάρχει και μπλέ χρωματισμός που μας δείχνει οτι θα έχουμε χαμηlότερες θερμοκρασίες από τον μέσο όρο.

Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής αποτυπώνεται η πτώση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος που θα συνοδεύεται και από υετό.

news247.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog