Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο διεθνής Τύπος συγχαίρει την Ελλάδα για την επόμενη μέρα. Όλες οι αντιδράσεις για την επίτευξη συμφωνίας

- Advertisement -

Η συμφωνία χαιρετίστηκε ως ιστορική στιγμή από ευρωπαίους διπλωμάτες…
Οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ευρωζώνης κατέληξαν στην πολυαναμενόμενη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, επιμηκύνοντας τον χρόνο αποπληρωμής δανείων ύψους περίπου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να βάλει ένα τέλος στην περίοδο των διεθνών προγραμμάτων στήριξης, γράφει η εφημερίδα Financial Times στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για τα τελευταία ζητήματα που απέμεναν έπειτα από έξι και πλέον ώρες διαπραγματεύσεων, οι οποίες συνεχίστηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο, συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα.

Η συμφωνία χαιρετίστηκε ως ιστορική στιγμή από ευρωπαίους διπλωμάτες, καθώς σηματοδοτεί το κλείσιμο της οκταετούς περιόδου των τριών προγραμμάτων στήριξης της Ελλάδας, η οποία υπέστη τη χειρότερη ύφεση που έχει αντιμετωπίσει ευρωπαϊκή οικονομία στη σύγχρονη ιστορία, προστίθεται στο δημοσίευμα των Financial Times.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Guardian η συμφωνία στο Eurogroup ήταν πριν από λίγο το δεύτερο θέμα, υπό τον τίτλο «Η ευρωζώνη έκλεισε μια συμφωνία για να βγει η Ελλάδα από την οικονομική κρίση» και υπότιτλο «οι υπουργοί Οικονομικών των 19 χωρών οριστικοποίησαν το σχέδιο για να ανακτήσει η χώρα πρόσβαση στις αγορές τον Αύγουστο, μετά το τελευταίο πρόγραμμα στήριξης».

Η συμφωνία βρίσκεται επίσης στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης της οικονομικής εφημερίδας «The Wall Street Journal», με τον τίτλο «Η Ευρωζώνη συμφωνεί στις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου για να τερματιστεί το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας».

Η ηλεκτρονική έκδοση του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg τοποθετούσε προ ολίγου την είδηση στην τέταρτη θέση του πρωτοσέλιδού της, κάνοντας λόγο για μια «συμφωνία-ορόσημο» καθώς «τελειώνουν τα έπη» των προγραμμάτων στήριξης.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog