Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επανακατέθεσε την Ερώτηση για τα προβλήματα στη λειτουργία του ΣΕΠΕ Κορινθίας

- Advertisement -

Επανακατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης την Ερώτηση για τα προβλήματα στη λειτουργία του ΣΕΠΕ Κορινθίας προς την υπουργό Εργασίας…

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Επανερχόμαστε για δεύτερη φορά στην ερώτησή μας με αρ. πρωτ. 5392/24.04.2018 σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του ΣΕΠΕ Κορινθίας, καθώς δεν έχει απαντηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο και τα προβλήματα στην υπηρεσία παραμένουν.

Η υπηρεσία του ΣΕΠΕ Κορινθίας παραμένει για αρκετούς μήνες χωρίς διευθυντή-επιθεωρητή εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση του προηγούμενου διευθυντή. Επίσης η υπηρεσία είναι συνολικά υποστελεχωμένη. Το αποτέλεσμα είναι να μην πραγματοποιούνται τα καθήκοντα που έχει η υπηρεσία και να μην μπορούν οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν εργασιακά ζητήματα, να πραγματοποιήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες με βάση την εργατική νομοθεσία.

Σε ένα νομό με μεγάλους χώρους δουλειάς, με μεγάλη βιομηχανία, με συχνά εργοδοτικά εγκλήματα (εργατικά ατυχήματα), με απλήρωτους εργαζόμενους, ανασφάλιστη εργασία δημιουργείται με ευθύνη της κυβέρνησης ένα σοβαρό κενό. Η μη στελέχωση με εξειδικευμένους εργαζομένους του ΣΕΠΕ και ως εκ τούτου η έλλειψη ελέγχων των επιχειρήσεων για τους όρους αμοιβής και εργασίας, τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων δημιουργεί εκείνο το περιβάλλον για ευρεία παραβίαση και αυτών των ελάχιστων όρων και κανόνων που έχουν απομείνει από τα μνημόνια και τα εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα που έχουν σαρώσει ΣΣΕ και άλλα εργασιακά δικαιώματα.

Σήμερα, που οι εργατοϋπάλληλοι έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα πιο έντονη ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) οδηγείται σε σταδιακή υποβάθμιση, έχοντας τεράστιες χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό στους ελεγκτικούς μηχανισμούς των Επιθεωρήσεων Εργασίας, αλλά και σε υλικοτεχνική στήριξη και υποδομή, με αποτέλεσμα να μη γίνονται επαρκείς, ουσιαστικοί έλεγχοι στις βιομηχανίες και γενικότερα στους εργασιακούς χώρους. Είναι συνειδητή η εγκατάλειψη των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, που αποτελεί συνέπεια της αντεργατικής πολιτικής των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ερωτάται η κ. υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την πλήρη στελέχωση της υπηρεσίας Κορινθίας με το απαραίτητο προσωπικό και την κάλυψη σε υλικοτεχνική υποδομή με βάση τις αυξημένες ανάγκες του νομού.»

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog