Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Σύριζα Κορινθίας για τη συμφωνία με την πΓΔΜ

- Advertisement -

Η Νομαρχιακή Επιτροπή, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους Βουλευτές του Νομού μας καθώς και τα στελέχη της Κυβέρνησης, που έδωσαν τη μάχη για την ολοκλήρωση και την υπογραφή της συμφωνίας
και που καθημερινά δίνουν τη μάχη για να γίνουν γνωστά τόσο το περιεχόμενο της, όσο και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή.

Η συμφωνία, την οποία υπέγραψαν πρόσφατα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της πΓΔΜ, κλείνει μια μακρά περίοδο εντάσεων και συγκρούσεων, που τροφοδοτήθηκε από την μισαλλοδοξία και τους εθνικισμούς, ανοίγει τον δρόμο για την ειρήνη, τη φιλία και την συνεργασία στα πολύπαθα Βαλκάνια.

* Αυτή η συμφωνία έχει σαν βάση της την εθνική γραμμή έτσι όπως διαμορφώθηκε και εκφράστηκε από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 και μετά και εκπληρώνει και τους τρεις όρους της εθνικής γραμμής του 2008: 1. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό 2. Χρήση της ονομασίας αυτής erga omnes και στο εσωτερικό της πΓΔΜ 3. Αναθεώρηση Συντάγματος με απάλειψη του αλυτρωτισμού. Αποτελεί μεγάλη διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένα κράτος αλλάζει την ονομασία του χωρίς πόλεμο.

* Η συμφωνία εξασφαλίζει όχι μόνο την ιστορική αλήθεια αλλά και την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας αποκλείοντας αλυτρωτισμούς από την πλευρά της πΓΔΜ. Στο Άρθρο 7 περιλαμβάνει την θέση ότι η ομιλούμενη από τους βόρειους γείτονές μας μακεδονική γλώσσα είναι νοτιοσλαβικής προέλευσης και ουδεμία σχέση έχει με την ελληνική ιστορική μας παράδοση και κληρονομιά. Όσον αφορά το θέμα της ιθαγένειας ουδεμία σχέση έχει με την εθνικότητα και στο διαβατήριο κάθε πολίτη της γειτονικής χώρας θα αναγράφεται πλέον ο όρος «πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας».

Η αντίθετη άποψη είναι για μας σεβαστή. Καθόλου σεβαστή η ανακόλουθη και υποκριτική στάση της ηγεσίας της ΝΔ. που καθημερινά παλινωδεί, άλλα λέει εντός και άλλα εκτός Ελλάδας. Ο Κ. Μητσοτάκης, θλιβερό έρμαιο του κ. Σαμαρά, προσπαθεί να κρατήσει ενωμένο το κόμμα του διχάζοντας τον Ελληνικό λαό.

Οι δήθεν αυθόρμητες αποδοκιμασίες από πολίτες σε υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά στημένα επεισόδια από μεμονωμένα ακροδεξιά στοιχεία με τη συμμετοχή στελεχών της ΝΔ. Πρόκειται για περιθωριακές ενέργειες και ως τέτοιες τις αντιμετωπίζουμε. Πλέον, ο κ. Μητσοτάκης πορεύεται στα επικίνδυνα μονοπάτια της ακροδεξιάς και της πατριδοκαπηλίας και απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την κεντροδεξιά. Οι εμφυλιοπολεμικές κραυγές του δεν μπορούν να διχάσουν τον ελληνικό λαό.

Οι προκλήσεις της εποχής που διανύουμε είναι πολύ μεγάλες για να αφήνουμε να μας τυφλώνει ο φόβος για την υποτιθέμενη απώλεια της εθνικής μας ταυτότητας. Αφήνοντας πίσω θεωρίες συνομωσίας, εθνικής θυματοποιήσης και μίζερης περιχαράκωσης, η Ελλάδα προχωρά και αναδεικνύεται ως πυλώνας σταθερότητας σε μια πολύ ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε.

Κόρινθος, 22 Ιουνίου 2018

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑ ΣΑΣ !!!
    Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΔΕΨΕΙ ΩΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ !!

  2. Κλασική αντίδραση ανθρώπων που επέλεξαν να αγνοούν την γνώμη του κοσμου. Φαντάζομαι η αριστερή σας ιδεολογία σας επιτρέπει τις διαδηλώσεις να τις κρίνετε ανάλογα με την δίκη σας σκοπιμότητα.
    Όταν οι διαδηλώσεις γίνονται από τους αλήτες του ρουβικωνα ……ειναι τα παιδιά μας ,όταν γίνονται για το ξεπούλημα της Μακεδονίας τότε …….. ειναι υποκινούμενοι φασιστες .
    Κλασική αντιμετώπιση του ρητού
    Όταν η πραγματικότητα δεν εξυπηρετεί το κόμμα μας τότε…..κρίμα για την πραγματικότητα.

  3. 7:42 π.μ. Δεν την ξέρεις την ιδεολογία τους, αγαπητέ φίλε? Όταν θέλουν να ξεκάνουν κάποιον: προδότης. Όταν ο κόσμος αντιδρά: μια μειοψηφία ακραίων και φασιστών. Ούτε καν την έννοια του φασίστα δεν κατέχουν, αλλά ας κοιτάξουν το πόσο αφουγκράστηκε την λαϊκή εντολή του 62,5% στο δημοψήφισμα που ο ίδιος ο φύρερ τους οργάνωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog