Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κορινθία: Ανακοίνωση-κάλεμα για συλλογή ειδών ανάγκης για τους πληγέντες

- Advertisement -

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες και τους οικείους όσων έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες. Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στους πληγέντες στην περιοχή του οικισμού Γλυκιά Ζωή των Αγίων Θεοδώρων. 
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για τα ελλιπή μέτρα πυροπροστασίας, για την έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης μιας τέτοιας κατάστασης, για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του πυροσβεστικού σώματος, ώστε να προστατευτούν ζωές και κατοικίες.

 Αυτές είναι συνέπειες της πολιτικής που υπερασπίζεται το κέρδος και αντιμετωπίζει τη γη και το δασικό περιβάλλον σαν εμπόρευμα. Έχουμε πλούσια εμπειρία αλλαγής χρήσεων γης, από δασική να την κάνουν οικοδομική, τουριστική κλπ.

Όλα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον νομό μας σε σχέση με την πρόληψη και τον σχεδιασμό για την αποφυγή Μεγάλου Βιομηχανικού Ατυχήματος. Όπως αποδείχθηκε ο κίνδυνος είναι μεγάλος καθώς οι φλόγες έγλειψαν τον περίβολο του διυλιστηρίου  της Motor Oil.

 Καλούμε τους εργαζόμενους, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται τούτες τις ώρες. Οφείλουμε να συμπαρασταθούμε με τον οποιοδήποτε τρόπο αυτή τη στιγμή που χρειάζονται βοήθεια. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1. Πλήρη κάλυψη από τον ΟΑΕΔ για εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των πυρκαγιών. Άμεση κάλυψη για τους μισθούς τους, την ασφάλισή τους, τα ένσημά τους.
 2. Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
3. Για τα τραπεζικά δάνεια. Να υπάρξει πλήρης διαγραφή των δανείων των φτωχών εργατικών και λαϊκών οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές για την 1η κύρια κατοικία και για την εξοχική κατοικία.
4. Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες που επλήγησαν.
5. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.
6. Χωρίς καμία χρονοτριβή να υπάρξει ΤΩΡΑ άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση για τη υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων με ευθύνη του κράτους στην Αττική και σε όλη τη χώρα».

 Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες των οικισμών της περιοχής μας, τα οποία θα παραδοθούν στην Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Συλλόγων Οικιστών Αγ. Θεοδώρων.

 ΕΙΔΗ  ΠΟΥ  ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ:

 – Εμφιαλωμένο νερό
 – Τρόφιμα μακράς διαρκείας
 – Παιδικά είδη (τροφές, πάνες ,μωρομάντηλα)
 – Είδη υγιεινής & καθαριότητας

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, Κολοκοτρώνη 54 στο ισόγειο Παρασκευή 27-07 από 6 – 9 μ.μ. & Σάββατο 28-07 από 10-12 π.μ.

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας
Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών – Π.Τ. Κορινθίας
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κορινθίας
Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Κορινθίας

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog