Επιστολή του κ. Βλάχου Γεώργιου, εκπροσώπου και Προέδρου της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ, που προέβη στην κατάσχεση κινητών αντικειμένων στο Υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου…

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε συνέχεια διαφόρων σχολίων και τοποθετήσεων, επιθυμώ να ενημερώσω τους αναγνώστες σας και όλους τους ενδιαφερομένους για τα γεγονότα και τις προθέσεις μας..
Α. Η μόνη ουσιαστικά πρόθεσή μας είναι να εισπράξουμε το οφειλόμενο εργολαβικό αντάλλαγμα ύψους άνω των έξι εκατομμυρίων ευρώ (6.000.000 €), σύμφωνα με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Το ποσό αυτό οφείλεται από τις Διοικήσεις της ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ τόσο της περιόδου Λογοθέτη (2010-2014) όσο και της περιόδου Γκιώνη (2014-2018).

Β. Η τακτική των Διοικήσεων της ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ όλα αυτά τα χρόνια είναι να προσδοκούν σαν το μάννα εξ’ ουρανού «τα λεφτά από το CAZINO» για να λύσουν όλα τα προβλήματά τους. Καμία σκέψη για νοικοκύρεμα, ορθολογισμό, σοβαρότητα στη λειτουργία της εταιρείας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τηρηθούν οι γραπτές και προφορικές δεσμεύσεις τους αφού τα χρέη της ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ αυξάνονται κάθε χρόνο πάνω από 600.000 €. Σήμερα χρωστά σε Προμηθευτές, Εργολάβους, Τράπεζες, Εφορία, ΙΚΑ και εργαζομένους πολύ περισσότερα από 10.000.000 €.

Γ. Επειδή η πορεία της ραγδαία επιδεινούμενης κατάστασης πρέπει άμεσα να αναστραφεί προτείναμε την συνδρομή μας με Συμβουλευτικές Υπηρεσίες στη λειτουργία του SPA, με στόχο μείωση περιττών εξόδων, αύξηση επισκεψιμότητας και κερδοφορία. Η προσπάθεια αυτή συκοφαντήθηκε και καταπολεμήθηκε από συμφέροντα και μικροσυμφέροντα τοπικά και άλλα.

Εν καιρώ (σύντομα) θα ειπωθούν όλα με ονόματα και στοιχεία.

Δ. Σε κάθε περίπτωση είχαμε ενημερώσει τον Δήμαρχο και τη Διοίκηση της ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ ότι η υπομονή μας θα είναι μέχρι τέλος Αυγούστου. Βλέποντας ότι όχι μόνο δεν γίνεται κανένα βήμα αλλά συνεχώς η κατάσταση χειροτερεύει προχωρήσαμε στις ενέργειες της τελευταίας κατάσχεσης και φυσικά θα προχωρήσουμε και στις επόμενες νόμιμες ενέργειες.

Ε. Το SPA και η ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ δεν κινδυνεύει από εμάς αλλά από τις κατά καιρούς Διοικήσεις τους. Είναι ντροπή ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα η εταιρεία. Είναι απορίας άξιο πώς το ανέχονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Κανείς τους δεν μπαίνει στον κόπο να διαβάσει τις άπειρες επιστολές μας και προτάσεις μας ούτε καν τους ισολογισμούς της ΑΕ.

Σε επόμενη επιστολή μας προς τα αρμόδια όργανα (Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕ, Δημοτικό Συμβούλιο) αύριο θα διατυπώσουμε τις ξεκάθαρες προτάσεις διεξόδου από το τέλμα.
Ελπίζουμε για πρώτη φορά να επικρατήσει η λογική και η νομιμότητα και όχι ο λαϊκισμός και οι εύκολες «πατριωτικές» κορώνες.

 
Για την Εταιρεία

     ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΒΛΑΧΟΣ
Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος