Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης δημιουργήθηκε και λειτουργεί με στόχο την κοινωνική προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που πλήττονται από τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Επιδιώκει να συμβάλλει στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης ατόμων και οικογενειών.

Συγχρόνως κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί -με βάση τα αιτήματα και τις ανάγκες που καταγράφει- τον τοπικό πληθυσμό, συλλογικούς φορείς, επιχειρήσεις κ.λ.π., να συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης των οικονομικά αδύναμων και των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας.

Προμηθεύει με είδη πρώτης ανάγκης, κάθε μήνα, τα εγγεγραμμένα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο άτομα, με στόχο την κάλυψη των πρωτογενών αναγκών τους και τη διασφάλιση –στο δυνατό βαθμό- αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για τα άτομα αυτά και τις οικογένειές τους.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, προβλέπεται να διανέμονται σε άπορους κατοίκους του Δήμου, τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, νωπά τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, είδη βρεφικής ανάπτυξης, είδη ένδυσης, υπόδησης και οικιακού εξοπλισμού, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό (π.χ. βιβλία, παιχνίδια).

Τα παρεχόμενα είδη προέρχονται από τον προϋπολογισμό του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, δωρεές και χορηγίες πολιτών, επιχειρήσεων, επαγγελματιών, συλλόγων, σωματείων και ιδρυμάτων κάθε νομικής μορφής, οικονομικές ενισχύσεις και χορηγίες τρίτων, Εθνικά, Περιφερειακά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και έχουν ως δικαιούχο το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Στα συνημμένα αρχεία μπορείτε να ενημερωθείτε για τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησης

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν προσφορές σε τρόφιμα, ρούχα ή άλλα είδη καθημερινής διαβίωσης, μπορούν επίσης να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Λυκούργου Φραντζή 2, Ξυλόκαστρο

2743360258

Υπεύθυνοι: Παναγιώτης Μανδελιάς

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται επί της οδού Νικηταρά 12, στο Ξυλόκαστρο και είναι ανοικτό για δωρεές κάθε Τετάρτη, από τις 11.00 έως 12.00 το μεσημέρι. Σημείωση: για οποιαδήποτε προσφορά πρέπει να προηγηθεί επικοινωνία με τους αρμόδιους στα προαναφερόμενα τηλέφωνα.