Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τέλος οι πλαστικές σακούλες με τα 4 λεπτά – Ερχεται αύξηση από 1η Ιανουαρίου

- Advertisement -

Tη δικιά τους σακούλα θα πρέπει να κουβαλάνε πλέον οι καταναλωτές όταν πάνε για ψώνια καθώς από το νέο έτος, η τιμή της πλαστικής σακούλας αυξάνεται στο διπλάσιο!

Η τιμή της πλαστικής σακούλας από το νέο χρόνο θα διπλασιαστεί σκαρφαλώντας στα 0,09 ευρώ, καθώς αυξάνεται το τέλος χρέωσης της πλαστικής σακούλας.

Η Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο εφαρμόζει την χρήση πλαστικής σαλούλας με τη χρ’εωση σε χαμηλή τιμή.

Συγκεκριμένα τώρα το κόστος είναι στα 0,03 ευρώ, αλλά με το φόρο ο καταναλωτής την χρεώνεται 0,04.

Η αύξηση της τιμής της πλαστικής σακούλας στα 0,09 ευρώ θα φέρει αυτόματες αυξήσεις στα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι παραβάτες, αφού αυτά θα κυμαίνονται από 31,5 έως 24,5 ευρώ με το νέο έτος. 

Ο στόχος της κοινοτικής νομοθεσίας είναι να περιοριστεί η χρήση της πλαστικής σακούλας στις 90 (ετησίως) ανά πολίτη έως το 2020 και στις 40 έως το 2025.

Ποιες σακούλες εξαιρούνται από τις χρεώσεις

Για πολύ λεπτές σακούλες, μικρότερες των 15 μικρόμετρων δεν χρεώνεται περιβαλλοντικό τέλος μόνο στην περίπτωση που απαιτούνται για λόγους υγιεινής ή παρέχονται ως πρωτογενής συσκευασία χύμα τροφίμων.Εξαιρούνται οι βιοαποδομήσιμες/λιπασματοποιήσιμες πλαστικές σακούλες μεταφοράς.

Εξαιρούνται από το τέλος οι σακούλες που διατίθενται από περίπτερα και υπαίθριο εμπόριο.

dikaiologitika.gr

- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τη χασουρα του Brexit εμεις θα την πληρωσουμε με την αυξηση στις σακουλες παντως θα παω απο τωρα να παρω εκεινες τις μπλε γερες σακουλες ολων των ειδων να εχω απο ενα κιλο στον καθε κωδικο αντε να δουμε τι αλλο θα σκεφτουν για λογω Brexit

  2. Ψιτ ψιτ το Brexit για μένα μήπως το λες?? Εμείς ουαλλια ήμασταν 50 50 στο Brexit!να πάρεις τις τσάντες πολλαπλών χρήσεων να σωθείς τις έχεις στο πορπαγκαζ και όταν πας στο σουπερμάρκετ τις χρησιμοποιείς!☆☆☆☆

  3. Εσύ με τα ταγαρια ύποπτος 2 φορές!!που σου ήρθε αυτό τωρα με το ταγαρι και τις πλαστικές σακούλες και το ταιριαξες!!Άμα δεν κάνω λάθος το ταγαρι βάζανε το φαγητό και στο αστικό νερό και κρασί. Τότε που κυκλοφορουσαν τα "ταγαρια"δεν υπήρχε ούτε "μπακαλογατος"μπαγκαλικο εννοώ. Πλάκα κάνω τώρα μην αρχίσεις την μουρμούρα. Ρε το ταγαρι!☆☆☆☆

  4. Όσο και να αυξήσουν την τιμή, αν δεν ελέγξουν την αλητεία των Σούπερ-Μάρκετ που ΠΟΥΛΑΝΕ 4 λεπτά τις σακούλες (δεν αποδίδουν στο κράτος το περιβαλλοντικό τέλος!!! – το ξέρατε αυτό???), δεν θα έχει κανένα όφελος για το κράτος η αύξηση της τιμής.

  5. Νταμαζακο,ξεχασες.Υπηρχε ο Τόγιας,ο Κροκοβηλος ,ο Γαληνας…..Στο ταγαρι έβαζαν ψωμί,ρέγγα,παστό μπακαλιαρο…και το κρασί στην τσοτρα η στο πεντογαλονο.

  6. Ο Λοντος ο Γκίκας ο Μιτακης αλλά τότε δεν υπήρχαν ταγαρια ρε εσυ!!Ασκι είχε ο παππούς μου ο Αντρέας που πήγαινε στα πεύκα και είχε νερό μέσα!λες να είχε και κρασάκι από τα δικα του?Καλησπέρα !☆☆☆☆

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog