Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

To ελληνικό νησί που αναδείχθηκε η «κορυφαία ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα»

- Advertisement -

Την ελληνική πρόταση είχε υποβάλει το Hellenic Film Commission…
Η Κέρκυρα αναδείχθηκε κορυφαία ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα για το 2018, στον διαδικτυακό διαγωνισμό που διοργάνωσε το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Επιτροπών Κινηματογράφου.

H ανάδειξή της έγινε ανάμεσα σε 12 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων η λίμνη Καρέτσα της Ιταλίας, το εθνικό πάρκο της Τενερίφης στην Ισπανία και το γραφικό Ίνσμπρουκ στην Αυστρία.

«Η Κέρκυρα αναδείχθηκε ως η κορυφαία ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα! Η χώρα μας μπήκε δυναμικά στις οπτικοακουστικές παραγωγές με τα ασυναγώνιστα τοπία της και το νέο πλαίσιο παροχής κινήτρων για την προσέλκυση παραγωγών. Τώρα ξεκινάμε…» σχολιάζει στο Twitter με αφορμή τη διάκριση ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Την ελληνική πρόταση για την Κέρκυρα είχε υποβάλει το Hellenic Film Commission και αφορούσε τα γυρίσματα της εξαιρετικά δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς των βρετανικών καναλιών ITV και PBS «THE DURRELLS» (1ος-4ος κύκλος επεισοδίων εγκεκριμένος για ενίσχυση με cash rebate από το ΕΚΟΜΕ).

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Film Commissions (EUFCN), μέλος του οποίου είναι και το Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

huffingtonpost.gr
- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το καλύτερο νησί είναι το Κουφονησί!!Τι Ποντικονησι και Corfu μας λέτε.Του κολλάς πάλι και θα σε αρχίσει στα France!Καλημέρα στην όμορφη Κέρκυρα με το ποντηκονισι και το Κουμ κόύάτ και σε όλους στο Λουτράκι και loutrakiblog!☆☆☆☆

  2. Μήπως το καλύτερο νησί είναι η Μύκονος ρε ανθυπίλαρχε? Σε ρωτώ γιατί εσύ την ξέρεις απ΄έξω κι ανακατωτά! Είχες νοικιάσει και βέσπα για να την σουλατσάρεις. Ίσως με ρωτήσεις: Ποιά? Την τουρίστρια? Ποιά τουρίστρια ρε? Την βέσπα εννοώ. Πληρώνεις και την σουλατσάρεις καβάλα στην σέλα της. Κώστας

  3. Τα γραπτά μένουν!!!Και ο Κώστας έχει και καλή μνήμη πανάθεμα τον!!Ξέχασα να ευχηθώ Χρόνια Πολλά στις Νικολετες Νικολιτσες Νικολάους και στο Nick the Greek!☆☆☆☆

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog