Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Ασήκωτα» τα μπλοκάκια: Χιλιάδες επαγγελματίες θα πληρώσουν επιπλέον εισφορές για το 2017

- Advertisement -
Το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, με παράλληλη μισθωτή εργασία και Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών…
Ο συμψηφισμός των εισφορών για το έτος 2017 ολοκληρώθηκε και τα νέα ειδοποιητήρια εκκαθάρισης έχουν ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ, μαζί με τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Οκτωβρίου 2018.

Ο λόγος που καλούνται να πληρώσουν επιπλέον εισφορές είναι ότι αρχικά ο υπολογισμός των εισφορών του 2017 έγινε με βάση τα εισοδήματα του 2015 και όχι του 2016.

Ωστόσο, 162.400 μπλοκάκια δήλωσαν μεγαλύτερο εισόδημα το 2016, απ’ ότι το 2015, οπότε τους αναλογεί και μεγαλύτερος φόρος.

Το ποσό θα καταβληθεί σε πέντες ισόποσες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων θα καταβληθεί μαζί με τις εισφορές Οκτωβρίου (διορία μέχρι σήμερα Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου).

Ο συμψηφισμός έδειξε και άλλους 69.600 ασφαλισμένους που θα λάβουν επιστροφές, καθώς το 2017 πλήρωσαν υψηλότερες εισφορές από αυτές που αντιστοιχούσαν στο εισόδημά τους, ενώ 110.000 έχουν μηδενικά εκκαθαριστικά, καθώς δεν υπήρξε μεταβολή στο εισόδημά τους.

dikaiologitika.gr
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να οι παροχές του τσίπρα στους δήμους και οι χιλιάδες νέες προσλήψεις πως θα καλυφθούν. Πληρώστε τώρα όσοι τον ψηφίσατε. Οι υπόλοιποι όμως που ποτέ δεν πιστέψαμε αυτό το έκζεμα τι σας φταίμε?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog