Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σκάνδαλα ΣΥΡΙΖΑ στο προσκήνιο για να αποκαλυφθεί το… ανήθικο μειονέκτημα της κυβέρνησης

- Advertisement -

Τα νέα δεδομένα που αποκαλύφθηκαν για τον «κολλητό» του Νίκου Παππά, αλλά και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Μανώλη Πετσίτη, έχουν μείνει αναπάντητα….

Με τα όπλα της κυβέρνησης αποφασίζει να πολεμήσει και η Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή με την ανάδειξη των σκανδάλων του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να οδηγηθούν στη Βουλή ή στον εισαγγελέα όταν έρθει η ώρα. Η «μαύρη» λίστα υποθέσεων που αναδεικνύουν το… ανήθικο μειονέκτημα της Αριστεράς έχει αρχίσει ήδη να ξεδιπλώνεται και όσο μπαίνουμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αναδεικνύουν.
Είναι δεδομένο πλέον ότι οδηγούμαστε σε κάλπες πόλωσης και συγκρούσεων κυρίως μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη. Είναι σαφές ότι θα υπάρξουν και χτυπήματα κάτω από τη μέση και από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, στη ΝΔ λένε ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και την προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης. Και απαντούν με την αποκάλυψη κρυφών ή φανερών πτυχών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Περιπτώσεις που προκαλούν την κοινή γνώμη και δείχνουν επίσης ότι δεν ισχύει σε αρκετές περιπτώσεις το δόγμα Τσίπρα που είχε πει «μας λένε ψεύτες αλλά δεν μπορούν να μας πουν κλέφτες».

Τα νέα δεδομένα που αποκαλύφθηκαν για τον «κολλητό» του Νίκου Παππά, αλλά και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Μανώλη Πετσίτη, έχουν μείνει αναπάντητα. Η κυβέρνηση ποιεί την νησαν και δεν απαντά πώς είναι δυνατόν ένας σύμβουλος που μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου να είναι και υπάλληλος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και να αμείβεται πλουσιοπάροχα. Ειδικά σε μια περίοδο όπου η εταιρεία ELFE έχει φεσώσει με εκατομμύρια τη ΔΕΠΑ και σχετική καταγγελία έχει κάνει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που μάλιστα έχει πει ότι γνώριζαν όλοι οι υπουργοί αλλά έκαναν τα στραβά μάτια.

Ο βίος και η πολιτεία του κ. Πετσίτη έχει μπει στο μικροσκόπιο, κυρίως η σχέση του με τον κ. Παππά και τον κ. Τσίπρα και άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις λένε ότι μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις. Λένε μάλιστα ότι δεν είναι καθόλου τυχαίες οι επιθέσεις που δέχονται συγκεκριμένοι τραπεζικοί και οικονομικοί παράγοντες από το «σύστημα Παππά» στα μέσα ενημέρωσης καθώς το συσχετίζουν με τους ελέγχους που γίνονται στον στενό του συνεργάτη.
Τα προσφυγικά κονδύλια
Ένα άλλο ζήτημα που ξεψαχνίζεται, και από τη ΝΔ και όχι μόνο είναι η υπόθεση του προσφυγικού και που φαγώθηκαν τόσα πολλά χρήματα. Πρόκειται για κακοδιαχείριση με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς που πήγαν πάνω από 1,5 δις ευρώ; Ή υπάρχουν «τρωκτικά» που τρώνε με χρυσά κουτάλια αλλά προστατεύονται από την κυβέρνηση και από συγκεκριμένους υπουργούς; Οι καταγγελίες του παραιτηθέντα διευθυντή της υπηρεσίας μετανάστευσης έχουν θαφτεί, ενώ δεν έχουν γίνει και πολλά ως προς τις αναφορές της OLAF για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Και σε όλο αυτό το σκανδαλώδες τοπίο εμπλέκονται οι κ. Μουζάλας, Βίτσας, Καμμένος κ.λπ.

Η υπόθεση της Υγείας είναι επίσης ένα ζήτημα που απασχολεί τη ΝΔ, η οποία κατέθεσε πρόσφατα το δικό της πόρισμα και περιμένει απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων. Κυρίως γίνονται καταγγελίες για την απευθείας ανάθεση έργου σε εταιρεία φύλαξης με ποσό της τάξης των 8 εκατ. ευρώ με το θέμα να στοχοποιεί τον Παύλο Πολάκη. Αλλά υπάρχουν κι άλλα θέματα προς διερεύνηση όπως άλλες απευθείας αναθέσεις, προσλήψεις, σκοπιμότητες ως προς τις έρευνες για το ΚΕΕΛΠΝΟ, απεντάξεις έργων ΕΣΠΑ κ.λπ.

Απαντήσεις από τον κ. Σταθάκη και τη ΔΕΗ ζητείται και για την αγορά σκοπιανής εταιρείας ενέργειας καθώς έχει αποκαλυφθεί ότι δεν ήταν και τόσο… κελεπούρι ενώ το τίμημα μπήκε απευθείας σε λογαριασμό συνεργάτη του Ζόραν Ζάεφ σε μια περίοδο όπου γίνονται διαπραγματεύσεις για το όνομα.

Εξηγήσεις και ανθρώπους να καθίσουν στο σκαμνί ζητείται και για τα πεπραγμένα της ΕΡΤ με τις καταγγελίες για τις αναθέσεις σε εξωτερικές εταιρείες, για μη αξιοποίηση στελεχών που υπάρχουν αλλά και για το χάος που επικρατεί στον ενημερωτικό τομέα.

Πολύ σοβαρά θέματα θεωρούνται οι υποθέσεις του Θριασίου και του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στην πρώτη περίπτωση η ΝΔ στοχοποιεί τον Χρήστο Σπίρτζη και το νόμο που κατοχυρώνει το διαγωνισμό ενώ στη δεύτερη κανείς δεν έχει μάθει γιατί η κυβέρνηση βιαζόταν να παραχωρήσει το αεροδρόμιο με ένα τίμημα κατά 650 εκατ. ευρώ λιγότερα και μόνο χάρη στην Κομισιόν αποφεύχθηκε ένα τεράστιο σκάνδαλο.

Ο Πάνος Καμμένος έχει την τιμητική του βεβαίως στην μαύρη βίβλο του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για την πρόθεσή του να πουλήσει πυρομαχικά στη Σαουδική Αραβία, όσο και για άλλες υποθέσεις εξοπλισμών. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε στη ΝΔ ότι η συνεχής αναφορά του υπουργού στην ανάγκη νέου εξοπλιστικού προγράμματος (π.χ. ο… έρανος για τις 4 φρεγάτες) κρύβει κάτι πολύ πιο σοβαρό.
Ο Σόρος
Όμως, το σοβαρότερο απ’ όλα είναι οι καταγγελίες στο υπουργικό συμβούλιο για χρηματισμό της κυβέρνησης από τον επιχειρηματία Τζόρτζ Σόρος. Κανείς στη ΝΔ δεν το έχει ξεχάσει και θα συνεχιστούν οι πιέσεις ώστε να δοθούν εξηγήσει για τις καταγγελίες Κοτζιά που δε λένε να σταματήσουν

Υπάρχουν κι άλλα θέματα που πρέπει να συζητηθούν και να ερευνηθούν με τη ΝΔ να λέει ότι θα καθίσουν πολλοί στο σκαμνί. Και κυρίως να βάζουν στο κάδρο και τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι και γνωρίζει τι γίνεται και αφήνει να γίνεται χωρίς να παρεμβαίνει. Απλά δημιουργώντας το ψεύτικο δίλημμα «εμείς οι αδιάφθοροι και το παλιό πολιτικό σύστημα των διεφθαρμένων» προσπαθεί να πάει στις εκλογές με ένα αφήγημα που όμως δεν περνά πλέον στην κοινή γνώμη.

tovima.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. O πεινασμένος καρβέλια ονειρεύετε!αυτοί δεν είναι ούτε ΝΔ ούτε ΠΑΣΟΚ είναι αριστεροί !και βέβαια το μέλι μπορεί να είναι γλυκό και πρόκληση αλλά ο Τσίπρας δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του

  2. Σώωωωωπα…. όπως δεν ανέχτηκε και τους διορισμούς του γκόμενου της Σβίγγου, των συγγενών του Αρβανίτη, της, Δούρου, και όπως δεν ανέχτηκε και τον διορισμό Καρανίκα. Ρε συ, τράβα στην παραλία με την γκρι φόρμα σου γυμναστικής να σε χτυπήσει λίγο καθαρό αεράκι. Πρόσεχε τους φανοστάτες μόνο, μην ξεκολλήσει κανείς από τον αέρα και σου σπάσει τις γυαλούμπες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog