Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης στη Βουλή:Τώρα ξετυλίγεται το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ!

- Advertisement -

Στο Κοινοβούλιο έφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας την αποκάλυψη…. του Newsbomb.gr για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ, Θεόδωρο Κιτσάκο.

Η υπόθεση παίρνει ανεξέλεγκτες πολιτικές διαστάσεις, με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη και να αναδύουν οσμή διαπλοκής στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου καθώς, στενοί συνεργάτες του κορυφαίου υπουργού κ. Νίκου Παππά φέρονται να επιδίδονταν σε «ύποπτα» αλισβερίσια.

Ο λόγος φυσικά για τον κ. Μανώλη Πετσίτη, τον συμμαθητή και κολλητό του κ. Νίκου Παππά που μέσα σε δύο χρόνια εκτόξευσε το ετήσιο εισόδημά του από 4.900 ευρώ σε περισσότερα από 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, ο άλλοτε σερβιτόρος στο επάγγελμα που βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη να συνομιλεί με την… ελίτ της ελληνικής επιχειρηματικότητας, την εποχή που είχε μισθοδοτηθεί από τον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και παρείχε «υπηρεσίες» στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE, μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ και είχε συναντήσεις με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Θεόδωρο Κιτσάκο.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως, τόσο η ατζέντα του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΠΑ, η οποία υπάρχει αυτούσια, όσο και το βιβλίο εισόδου – εξόδου που τηρεί η επιχείρηση αερίου, καταγράφουν πλήθος επισκέψεων του Μανώλη Πετσίτη στο γραφείο του Θεόδωρου Κιτσάκου στο διάστημα 2016 -2017.

Το τεράστιο αυτό ζήτημα έφερε στη Βουλή ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στον κ. Τσίπρα αφωνία «στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ» και είπε ότι το κουβάρι αυτής της υπόθεσης τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται.
Απάντηση Τσίπρα αλλά κουβέντα για την… ταμπακιέρα

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι προσπαθεί να ανακαλύψει σκάνδαλα εις βάρος της κυβέρνησης. «Αφού σκάνδαλα δεν βρίσκετε προσπαθείτε να τα επινοήσετε», είπε και προσέθεσε ότι σε αυτή την προσπάθεια έχει σύμμαχο τα ΜΜΕ του κ. Μαρινάκη, επικαλούμενος διάφορα πρωτοσέλιδα εφημερίδων του επιχειρηματία.

«Κύριε Μητσοτάκη αφού τα fake news για τους πολιτικούς και τις συντάξεις δεν πιάνουν, αρχίσατε να σκανάρετε τους συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού και αφού ούτε εκεί βρήκατε τίποτα αρχίσατε να ψάχνετε τους φίλους και τους συμμαθητές υπουργών. Καλά το πάτε, αλλά κινδυνεύετε να γίνετε καταγέλαστος και εσείς και η παράταξή σας», συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας.
Οι «ύποπτες» σχέσεις Πετσίτη – Κιτσάκου – Λαυρεντιάδη

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Κιτσάκος επιχείρησε χθες να παρουσιάσει τη σχέση του με τον κ. Πετσίτη ως υποτυπώδη και φέρεται να υποστήριξε πως οι όποιες συναντήσεις τους ήταν αραιές και κοινωνικής φύσης. Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό διότι αποκαλύφθηκε πως ο «Μανώλης του Παππά» ήταν θαμώνας στο γραφείο του στη ΔΕΠΑ, κάτι που προκύπτει αβίαστα από τα αρχεία που τηρούνται στην επιχείρηση, αλλά και από τις μαρτυρίες των εργαζομένων σε αυτή.

Δεδομένου ότι ο κ. Πετσίτης το 2016 και το 2017 συναντούσε τον κ. Κιτσάκο, με τη «διπλή ιδιότητά» του, δηλαδή ως στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά και ως συνεργάτης – μισθοδοτούμενος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο πρώην CEO της ΔΕΠΑ καλείται να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο των συναντήσεων αυτών.

Δεδομένου επίσης ότι εκείνη την περίοδο η ΔΕΠΑ ήταν σε δικαστική διαμάχη με την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE, καθώς η επιχείρηση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τη «φέσωνε» μηνά με το μηνά – με το χρέος σήμερα να ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ – τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Στην βάση αυτή, ο λαλίστατος κ. Κιτσάκος, ο όποιος τις προηγούμενες εβδομάδες διατείνονταν ότι οι επτά υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν τα πάντα για την υπόθεση ELFE και τις αποφάσεις της ΔΕΠΑ, καλείται να τοποθετηθεί δημοσίως και να προσδιορίσει το είδος της σχέσης του με τον Μανώλη Πετσίτη, αλλά και για το αν οι υπουργοί που έχει επικαλεστεί γνώριζαν πως κ. Πετσίτης μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ και τον συναντούσε, φορώντας και το κοστούμι του «συντρόφου» και το «κοστούμι» του εκπροσώπου του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ειδικά από τη στιγμή που ο κ. Κιτσάκος επιχείρησε να παρουσιάσει ως τυπική τη σχέση του με το Μανώλη Πετσίτη, η οσμή σκανδάλου είναι εξαιρετικά έντονη.

Η κυβέρνηση καλείται να τοποθετηθεί και να απαντήσει στα ερωτήματα που έχει θέσει η αξιωματική αντιπολίτευση για τις σχέσεις του στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά με τον υπόδικο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και να απαιτήσει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, διευκολύνοντας τις Αρχές στο να ελέγχουν οικονομικά τον Μανώλη Πετσίτη.

newsbomb.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog