Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα στοιχεία: Εκπρόσωπος των offshore του Λαυρεντιάδη ο Πετσίτης

- Advertisement -

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το golden boy του Μαξίμου, Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος δεν είχε μόνο αναβαθμισμένο ρόλο στο πρωθυπουργικό γραφείο αλλά ήταν και άνθρωπος εμπιστοσύνης του υπόδικου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη….

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb.gr ο Μανώλης Πετσίτης εκπροσωπούσε στην Ελλάδα, Κύπριους δικηγόρους, που είναι ακόμη και σήμερα οι διαχειριστές «αμαρτωλών» offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Πρόκειται για offshore που είναι άμεσα συνδεδεμένες με τα Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ, συμφερόντωνΛαυρεντιάδη που έχει φεσώσει με 126 εκατ. ευρώ τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).

Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία, ο Μανώλης Πετσίτης εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους Κύπριους δικηγόρους Λάμπρο Πιέρη, Σωτηράκη Παναγιώτου, Ιωάννη Κασουλίδη και Ερωτόκριτο Παπουτσίδη, οι οποίοι σχετίζονται με μια σειρά από offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που χρησιμοποιήθηκαν για να αυξηθούν τα «φέσια» της ELFE προς την κρατική επιχείρηση αερίου.

Ο Λάμπρος Πιερής, προβεβλημένο στέλεχος του ΑΚΕΛ, είναι συνέταιρος στο νομικό γραφείο APLAW Services Limited, δηλαδή στο γραφείο του Αρτέμη Αρτεμίου, του περιβόητου δικηγόρου των offshore, ο οποίος διατηρεί τουλάχιστον από το 2013 γνωριμία με τον Νίκο Παππά και φέρεται να κομίζει συχνά πυκνά επενδυτικές προτάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Με τη σειρά του ο Σωτηράκης Παναγιώτου ήταν μέχρι πρόσφατα ο διευθυντής της APLAW Services Limited.

Ο Κύπριος δικηγόρος Σωτηράκης Παναγιώτου (του Σίμου και της Χρυσούλας) είναι ενδιαφέρουσα υπόθεση, όσο και ο ίδιος ο Μανώλης Πετσίτης, ο οποίος τον εκπροσωπεί στην Ελλάδα.

Ο Σωτηράκης Παναγιώτου διαθέτει – άγνωστο πως- δύο ελληνικά ΑΦΜ. Και τα δύο δόθηκαν από τη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού. Το ένα αποκτήθηκε με Κυπριακό διαβατήριο και το δεύτερο με διαβατήριο Αυστραλίας. Μάλιστα ο γεννηθείς το 1973 Παναγιώτου πρώτα απέκτησε ΑΦΜ το Νοέμβριο του 2010 με το αυστραλιανό διαβατήριο, δηλώνοντας κάτοικος Ρουάντας και εν συνεχεία το Δεκέμβριο του 2010 απέκτησε ΑΦΜ με το κυπριακό διαβατήριο, δηλώνοντας κάτοικος Κύπρου. Πως έγινε αυτό, είναι κάτι που θα πρέπει να το εξετάσει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Με το ΑΦΜ που απέκτησε με το αυστραλιανό διαβατήριο ο Παναγιώτου συμμετείχε ως μέλος στην εταιρεία Διαφημιστικές Υπηρεσίες Maze Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με την οποία φέρεται να συνεργάζεται ο κ. Πετσίτης και η οποία αναλαμβάνει έργα προβολής μεγάλων ΔΕΚΟ και οργανισμών, αλλά και επιχειρήσεων φιλικά προσκείμενων στην κυβέρνηση.

Στην ίδια εταιρεία συμμετείχε και ο Κύπριος δικηγόρος Λάμπρος Πιερής. Η Maze (την οποία τρέχει πλέον ο κ. Περικλής Πασχάκης) από τον Ιούνιο του 2015 έως και τον Ιούλιο του 2018 είχε ακαθάριστα έσοδα που ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ.

Με το ΑΦΜ που απέκτησε με το κυπριακό του διαβατήριο, ο Σωτηράκης Παναγιώτου εμφανίζεται ως ο εκπρόσωπος της εταιρείας Chemstorage Limited στην Ελλάδα. Ποια είναι αυτή η εταιρεία, διαχειριστής της οποίας είναι σήμερα η APLAW Services Limited, δηλαδή η νομική φίρμα των Πιερή και Αρτεμίου;

Είναι μια ακόμη εταιρεία συμφερόντων Λαυρεντιάδη, η οποία σχετίζεται με την περιβόητη BFS Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Χημικών. Επιταγές της BFS κατέθετε η ELFE για να προμηθεύεται αέριο από τη ΔΕΠΑ. Μάλιστα, κάποιες από τις επιταγές αυτές είχαν «σκάσει» και για αυτό μνημονεύονται στις δικαστικές διενέξεις της επιχείρησης αερίου με την ELFE.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το newsbomb.gr σε μια από τις επισκέψεις του Μανώλη Πετσίτη στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θόδωρο Κιτσάκο το 2017, δήλωσε στους κλητήρες την ιδιότητα του εκπροσώπου της Chemstorage Limited, ενώ ένα τρίμηνο πριν δήλωνε εκπρόσωπος του Μαξίμου.

iefimerida.gr 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog