Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Απίστευτο: Η ΕΡΤ «έκλαιγε» σε εκπομπή γιατί το ΚΚΕ έχασε τη μάχη της Αθήνας, το 1944 [βίντεο]

- Advertisement -
Ενα «παλαιοκομμουνιστικής» εμπνεύσεως αφήγημα για την Μάχη της Αθήνας και τα Δεκεμβριανά, που θα μπορούσε κάλλιστα να παρουσιαστεί στον Περισσό, παρουσίασε την Τετάρτη η κρατική τηλεόραση….

Παρουσιαστές της εκπομπής ήταν η δημοσιογράφος του ΣΥΡΙΖΑ ( και σύζυγος υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος) Μαριλένα Κατσίμη και ο Πιέρρος Τζανετάκος. 
Με τη βοήθεια ακραιφνώς αριστερών πεποιθήσεων ιστορικών, αλλά και του μέλους του Τμήματος Ιστορίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Κώστα Σκολαρίκου, οι δύο δημοσιογράφοι σχεδόν «έκλαιγαν» γιατί το ΚΚΕ δεν κέρδισε την μάχη της Αθήνας, τον Δεκέμβριο του 1944 και γιατί η Ελλάδα δεν έγινε κομμουνιστική χώρα!
%ce%b1%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%bf-%ce%b7-%ce%b5%cf%81%cf%84-%ce%ad%ce%ba%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%b5-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ae-%ce%b3-5c46595692773
Ολοι οι συμμετέχοντες στην συζήτηση έκαναν την εξής απλουστευτική, επικίνδυνη και ανιστόρητη ανάλυση: ότι ο πολιτικός κόσμος στην διάρκεια της Κατοχής ήταν απαξιωμένος και συνεργαζόταν με τους Γερμανούς, ενώ όσοι μετείχαν στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ επιζητούσαν – όπως είπε ο κ.Σκολαρίκος, «την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας. Γι’ αυτό και τις περιοχές που καταλαμβάνονται από τον ΕΛΑΣ δημιουργούν θεσμούς λαοκρατίας και ενός άλλου συστήματος».
Στην εκπομπή δεν ειπώθηκε κουβέντα για την δράση του ΕΑΜ στην εαμοκρατούμενη Ελλάδα, για την καταπίεση του πληθυσμού στις περιοχές της Λαοκρατίας που οδήγησε όλη την Βόρεια Ελλάδα να περάσει από τον Βενιζελισμό στην Δεξιά, για τις μάχες του ΕΛΑΣ με τις άλλες αντιστασιακές οργανώσεις με σκοπό να τις εξουδετερώσει και να τις εξοντώσει, για την εξέγερση των εαμιτών φαντάρων στην Μέση Ανατολή η για το σχέδιο του ΚΚΕ για την κατάληψη της εξουσίας, είτε με πολιτικά μέσα είτε με την βία.
Οποιος είχε την αντοχή και την υπομονή να παρακολουθήσει την διάρκειας 1 ώρας και 26 λεπτά εκπομπής, έμεινε με το συμπέρασμα που ήθελαν να περάσουν οι διοργανωτές της συζήτησης: ότι στη Μάχη της Αθήνα χάσαμε την ευκαιρία να γίνουμε κομμουνιστική χώρα! Και χάσαμε την ευκαιρία γιατί επενέβησαν οι Αγγλοι και οι συνεργάτες των Γερμανών και κατέπνιξαν το λαϊκό κίνημα…
%ce%b1%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%bf-%ce%b7-%ce%b5%cf%81%cf%84-%ce%ad%ce%ba%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%b5-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ae-%ce%b3-5c46595692773
Ποιά είναι η ιστορική αλήθεια
Οπως έχει καταγράψει η σύγχρονη ιστορική έρευνα (βλ. Εμφύλια Πάθη, Στάθης Καλύβας και Νίκος Μαραντζίδης) τα Δεκεμβριανά εντάσσονται στο σχέδιο που είχε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που ετέθη το ερώτημα ποιά θα είναι η εξουσία στην μετα-κατοχική Ελλάδα, για κατάληψη της εξουσίας είτε με πολιτική δράση είτε και με ένοπλη επέμβαση.


iefimerida.gr 

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχει δίκιο η ΕΡΤ. Πρέπει να κλαίμε που δεν κέρδισαν οι Κομμουνιστές. Θα μπορούσαμε να είμαστε τώρα κάτι σαν Βουλγαρία, Αλβανία κλπ. Γιατί να μην τα ζήσουμε όλα αυτά ;; Κρίμα.

  2. Πάλι δεν σας άρεσαν τα σχόλια μου;;; Επειδή έθιξα τον αγαπημένο σας Αλ6 και την ΕΡΤ; Δεν πειράζει Συριζακια, σε λιγάκι θα ασχολείστε πάλι με τους ψεκασμόυς…

  3. 1ον.ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κομουνιστικο κόμμα και το ξερει.2ον.ειμαστε σαν την Βουλγαρία και την Αλβανία που δεν έχουν κομμουνισμό.3ον.σωθηκαμε!!!απλά μας παίρνουν τα σπίτια οι τραπεζίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog