Eχουν και οι προηγούμενοι τους Πετσίτηδες τους. Oμως τούτοι εδώ δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Τους μιλάς και σε φτύνουν. Δεν είναι μόνο η έπαρση και η αλαζονεία. Είναι η βιαστική αίσθηση του εφήμερου, το άγχος της αρπαχτής….
Αν ο διάβολος μού πρότεινε κάποιο deal, η ζωή του Μάνου του Πετσίτη θα ήταν μία καλή ευκαιρία για να την αγοράσω. Μπορεί ο άνθρωπος να ταλαιπωρήθηκε, αλλά ξαφνικά έπεσε επάνω του όλο το φως. Λες και άνοιξαν οι ουρανοί για να του κλείσει ο Θεός το μάτι. Τα έχει, βέβαια, αυτά η εποχή. Κρύβει εκπλήξεις και μία περίεργη αίσθηση δικαιοσύνης. Η καθαρίστρια γίνεται υπουργός. Ο Καρανίκας, σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού. Και ο Μάνος Πετσίτης, πλούσιος. Φευγάτος πια από την Καισαριανή, με σπίτι στα προάστια, βραδιές στον Κιάμο και αναρτήσεις με τις οποίες προαναγγέλλει ότι θα κάνει ενεργητικό σεξ στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Υποθέτω ότι έτσι όπως με βλέπει από εκεί πάνω, δεν είμαι τίποτα παραπάνω από ένας φτωχομπινές που τον ζηλεύει. Και πιθανότατα δεν έχει άδικο. Ενας άνθρωπος που σχετίζεται με μεγάλη επιχείρηση, μου έδωσε την κάρτα του Πετσίτη. Σε καλό σκληρό χαρτί, φέρει λογότυπο με τα αρχικά του και η διεύθυνση παραπέμπει σε μία κομψή πολυκατοικία στον Λυκαβηττό. Η ιδιότητα είναι τόσο σαφής όσο και αόριστη: Business Consultant. Επιχειρηματικός σύμβουλος. Ενας άνθρωπος που δεν έκρυβε ούτε τις γνωριμίες, ούτε τις προσβάσεις του. Eίναι δυνατόν να αποσυνδέσεις την ανέλιξή του από την προσωπική σχέση που διατηρεί με το ισχυρό δίδυμο που κυβερνά τη χώρα; Ναι, δεν αποκλείεται να πρόκειται για σύμπτωση ή, βρε αδερφέ, να σηκώθηκε κάποιο τηλέφωνο και να άνοιξε καμιά πόρτα στο πλαίσιο ενός φιλικού σπρωξίματος.

Όμως επειδή η γάτα είναι ήδη στα κεραμίδια του Μαξίμου, πρόκειται για μία υπόθεση όπου ο αμέσως ενδιαφερόμενος οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Αν μη τι άλλο για να υπερασπιστεί την τιμή του, αλλά και να επιβεβαιώσει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Ομοίως και οι κυβερνητικοί παράγοντες, είναι υποχρεωμένοι να μας πουν δυο λόγια για τον προσωπικό τους φίλο που, τη μία μέρα είχε στο χέρι δίσκο με πίτσες και την άλλη δίσκο με λουλούδια στον Κιάμο. Δεν πρόκειται, φυσικά, να πουν κουβέντα. Εδώ βγήκαν φωτογραφίες του Νίκου Παππά σε εξωτικό νησί της Βενεζουέλας, κοντά σε τύπο που ελέγχεται για εμπόριο ναρκωτικών και δεν άνοιξε μύτη. Ο κύπριος δικηγόρος των offshore ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι είχαν πάει για δουλειές, αλλά ούτε ένας εισαγγελέας δεν είπε να κάνει μία ερώτηση, έτσι για τους τύπους. Λέτε να μπει στον κόπο για τον Πετσίτη; Σε δύο εβδομάδες κανένας δεν θα θυμάται το θέμα. Και όποιος το ανασύρει, θα ακούει ότι πρόκειται για «περσινά, ξινά, σταφύλια». Και αν τριφτεί κανείς στη γκλίτσα του Τσίπρα και του Παππά, το πολύ να του πουν για τον Γιάννο και τον Ακη. Ναι, βέβαια, το πιθανότερο είναι ότι και οι προηγούμενοι έχουν τους Πετσίτηδες τους. Ομως τούτοι εδώ δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Τους μιλάς και σε φτύνουν. Δεν είναι μόνο η έπαρση και η αλαζονεία. Είναι η βιαστική αίσθηση του εφήμερου, το άγχος της αρπαχτής.

https://www.protagon.gr