Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τραυματίσατε τη γλώσσα σας με κάτι καυτό; Έτσι θα απαλαγγείτε από τον πόνο

- Advertisement -

Tώρα τα Χριστούγεννα -αλλά και γενικά σε περιόδους εορτών όπου το φαγητό ρέει άφθονο- θα το πάθουμε οι περισσότεροι…. Ανήμποροι να αντισταθούμε στις πρωτότυπες γεύσεις, πιθανότατα θα πάμε να αρπάξουμε ένα κομμάτι από την καυτή πίτα που μόλις βγήκε από το φούρνο, το αποτέλεσμα όμως θα είναι να καούμε και η γλώσσα μας να υποστεί μια μικρή πληγή που θα κρατήσει για μέρες.

Αν κάτι τέτοιο σας συνέβη, μην ανησυχείτε, υπάρχουν tips που θα σας σώσουν από τη δυσάρεστη αίσθηση μέσα σε λίγες ώρες. Τα καλά νέα είναι πως η λύση για το πρόβλημά σας βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας και όχι στο φαρμακείο.

Το προϊόν που θα σας ανακουφίσει σε πρώτη φάση είναι η ζάχαρη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακουμπήσετε μερικούς κόκκους στη γλώσσα σας και να τους αφήσετε να διαλυθούν εκεί. Πριν το καταλάβετε θα έχετε ηρεμήσει.

Για όσους όμως δεν έχουν ζάχαρη, υπάρχουν κι άλλα γρήγορα κόλπα που θα σας φανούν χρήσιμα.

Για παράδειγμα:

-Μπορείτε να κάνετε μπουκώματα με δροσερό νερό για κάποια λεπτά

-Μια καλή λύση θα ήταν να πιείτε ένα ποτήρι δροσερό γάλα

-Τέλος, θα μπορούσατε να ακουμπήσετε το σημείο που κάψατε με ένα παγάκι, σίγουρα θα σας ανακουφίσει

Μετά το τραύμα θυμηθείτε πως καλό θα ήταν να προτιμήσετε τις σούπες (φυσικά κρύες) και να βάλετε στη διατροφή σας τα μαλακά όσπρια. Αποφύγετε κάτι ξερό γιατί ο πόνος θα είναι μεγάλος.

huffingtonpost.gr
- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προσοχή στον φρεσκοτηγανισμένο μπακαλάρο που καίει. Αν καούμε, η οσμή αμμωνίας δεν κάνει τίποτα. Γιαυτό καλύτερα να συνοδεύσουμε την πιρουνιά με δροσερή σκορδαλιά για να ρεφάρουμε το κάψιμο στην γλώσσα. Αντρέα μου καλημέρα σου και χρόνια πολλά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog