Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επίδομα θέρμανσης: Αγνοείται η απόφαση – Μέχρι και διπλασιασμό του επιδόματος σκέφτεται η κυβέρνηση

- Advertisement -

Επίδομα θέρμανσης: Αγνοείται η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης παρόλου που ο υδράργυρος βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση»…
Υπό έκδοση είναι η απόφαση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που θα λάβουν τα νοικοκυριά την τρέχουσα χειµερινή περίοδο, το οποίο µάλιστα θα είναι αυξηµένο σε σχέση µε πέρυσι.

Τα σενάρια

Τα σενάρια που …παίζουν είναι τα εξης: Το πρώτο σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι προβλέπει τον διπλασιασµό του κονδυλίου του επιδόµατος πετρελαίου θέρµανσης.

Η άλλη επιλογή που εξετάζεται είναι η αύξηση του ποσού της επιδότησης για όλα τα νοικοκυριά που δικαιούνται το επίδοµα από τα 12,5 λεπτά ανά λίτρο στα 15 ή 16 λεπτά ανά λίτρο.

Το τρίτο σενάριο προβλέπει τον διπλασιασµό του ποσού της επιδότησης για την πρώτη ζώνη, δηλαδή από τα 12,5 λεπτά στα 25 λεπτά ανά λίτρο. Με την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης πρόκειται να ανοίξει και η εφαρµογή για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του επιδόµατος θέρµανσης.

Μπορεί οι παραγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης να αυξήθηκαν ωστόσο αναμένεται μικρή μείωση της τιμής του το επόμενο διάστημα. Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών έχει ξεπεράσει το ένα ευρώ και ανέρχεται στο 1,025 ευρώ/ λίτρο.

 dikaiologitika.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog