Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παντελέου : Η Δημοτική αρχή εξασφάλισε 5.500.000 για έργα

- Advertisement -

H Εγκριση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Εργων Δήμου, έτους 2019, ήταν το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου, της 27ης Δεκεμβρίου 2018, ο Πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Παντελέου Κων/νος είπε στην τοποθέτησή του

Πριν ξεκινήσω για τα συνεχιζόμενα έργα και για την πρόταση του τεχνικού προγράμματος για το 2019 θα ήθελα να σας πω τί καταφέραμε σαν Δημοτική Αρχή σε χρηματοδοτήσεις και ΕΣΠΑ για τον Δήμο μας.

Καταφέραμε μέσω ΕΣΠΑ προς υλοποίηση άμεσα 2.466.000 ευρώ τα οποία αφορούν την ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας που μετά την έκπτωση του αναδόχου στο ποσό θα είναι 1.636.000 ευρώ. Την σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας στο νέο Δημοτικό Σχολείο Ισθμίας 30.000 ευρώ. Και την αγροτική οδοποιία την οποία αναμένουμε την έγκριση της διακήρυξης από την Διαχειριστική Αρχή για να προχωρήσει ο διαγωνισμός, ύψους 800.000 ευρώ.

Πάμε στις χρηματοδοτήσεις. Χρηματοδότηση για τη δημοτική οδοποιία 750.000 ευρώ. Υπογράφτηκε η σύμβαση, έχει ξεκινήσει ο εργολάβος από το Κέντρο Αποκατάστασης Λουτρακίου. Δυστυχώς ο καιρός δεν ευνοεί. Αναμένεται να φτιαχτούν σε όλο τον Δήμο από το Σχίνο, Περαχώρα, Λουτράκι και Αγίους Θεοδώρους. Εχουμε ανοίξει πάρα πολλούς δρόμους στον κεντρικό ιστό σε όλες τις περιοχές.

Επίσης, καταθέσαμε μελέτες για τη χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο για το θέατρο Μάτση που είπαμε πριν από λίγο, προϋπολογισμός 480.000 ευρώ και για τους δύο πεζόδρομους στους Αγίους Θεοδώρους προϋπολογισμός 94.894 ευρώ. Τα υπόλοιπα θα είναι με πόρους Δαπό το Πράσινο Ταμείο και τα άλλα θα είναι από πόρους του Δήμου.

Πήραμε ακόμη μία χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο 200.000 ευρώ για αναβάθμιση παιδικών χαρών στον Δήμο μας.

Θα κατασκευάσουμε δύο καινούργιες παιδικές χαρές. Η μία θα είναι στα Ισθμια, Καλαμάκι, και η άλλη στο Σχίνο. Και θα εμπλουτίσουμε όλες τις υφιστάμενες τις οποίες έχουμε αδειοδοτήσει και πιστοποιήσει για την ασφάλεια των παιδιών μας. Αυτό έγινε το 2018. Ολες οι παιδικές χαρές στον Δήμο μας είναι πλέον αδειοδοτημένες και πιστοποιημένες.

Επίσης καταφέραμε κατολισθήσεις βράχων στους Καταρράκτες, ένα σημαντικό πρόβλημα για τον Δήμο μας το οποίο έργο το ανέλαβε εξ ολοκλήρου το Υπουργείο Υποδομών και τη μελέτη και τη δημοπράτηση με προϋπολογισμό 1.600.000 ευρώ.

Εδώ για άλλη μια φορά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε για τη βοήθεια που έδωσε στον Δήμο μας. Το ευχαριστώ θεωρώ ότι είναι λίγο.

Επίσης, καταφέραμε σαν Δημοτική Αρχή μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία, τον κ. Μακρίδη να βρούμε λύση με το βενζινάδικο του Μπαμπαρού στη Λεωφόρο Αθηνών. Μέσω της Δ12 κάναμε επίταξη για τη διάνοιξη της οδού, στην οποία και είμαστε στη φάση ολοκλήρωσης μόνο με την πληρωμή των επικείμενων. Επικείμενα λέμε τις αντλίες, τις δεξαμενές και το μηχανολογικό εξοπλισμό, ένα πρόβλημα που απασχολούσε τον Δήμο πάνω από 20 χρόνια. Αυτό το ποσό δεν θα υπερβεί τις 100.000 ευρώ. Σας λέω το μάξιμουμ. Εχει συσταθεί Επιτροπή από τον Δήμο μέσω της Δ12, είμαστε αυτή τη στιγμή στην ολοκλήρωση του ποσού, έχουν γίνει καταγραφές και έχουμε εντάξει και στο πρόγραμμα που έχουμε πάρει από τον κ. Δέδε και την κατασκευή των πεζοδρομίων και των νησίδων. Είναι ένα μεγάλο έργο και εκεί, είναι μεγάλο το ποσό που πρόκειται να διατεθεί από τον Δήμο.

Επίσης ένα τελευταίο. Εχει ανοίξει από τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ και άλλο πρόγραμμα για αγροτική οδοποιία το οποίο αυτή τη στιγμή έχει πάρει μια παράταση αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι και έχουμε τη μελέτη και θέλω να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία πάλι για τις δυνάμεις που κάνει για τα αυτονόητα, να μπορούμε να παίρνουμε χρηματοδοτήσεις. Είναι δύσκολες οι εποχές, ο Δήμος μας δεν έχει λεφτά, το τεχνικό πρόγραμμα μπορεί να το θεωρήσω φτωχό αλλά κάνουμε τεράστιο αγώνα και ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή και οι Υπηρεσίες και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε με τόσες χρηματοδοτήσεις στον Δήμο μας για ολοκλήρωση.

Πήραμε χρηματοδοτήσεις 3.000.000 και ΕΣΠΑ 2.500.000. …

. 5.500.000 ευρώ δεν είναι λίγα για τον Δήμο μας, θεωρώ. Είμαι καινούργιος στα έδρανα αλλά δεν πιστεύω να έχει κάνει άλλος στη θητεία του στα 2 χρόνια, παρακαλώντας στα Υπουργεία μαζί με τον Προϊστάμενο, με τον Δήμαρχο και να έχουμε 5.500.000 αυτή τη στιγμή υλοποιήσιμα στον Δήμο μας. Είναι πάρα πολλά τα χρήματα. Ετσι θεωρώ και πιστεύω. Διαψεύστε με αν λέω κάτι λάθος.

Για τον κ. Γεωργίου. Μας είπε για την Περαχώρα. Στα έργα της οδοποιίας έχουμε βάλει παντού, έχει γίνει με ποσόστωση. Δεν ρίξαμε κανέναν, ούτε τους Αγίους Θεοδώρους, ούτε την Περαχώρα, ούτε το Λουτράκι. Εχει γίνει με ποσόστωση κατόπιν συνεννοήσεως με την Τεχνική Υπηρεσία και πάντα με την Τεχνική Υπηρεσία. Είμαστε ένα με την Τεχνική Υπηρεσία. Θέλουμε δεν θέλουμε, αυτό πρέπει να κάνουμε.

Και για την Περαχώρα συγκεκριμένα και για το Σέλκι 2,5 χιλιόμετρα μήκος βάλαμε στην αγροτική οδοποιία και στον κεντρικό ιστό στον κ. Καραπανάγο και πεζοδρόμια και ασφαλτόστρωση και πολλά άλλα που τρέχουν.

Για τη Βουλιαγμένη, δυστυχώς ο δρόμος είναι πάνω στον αιγιαλό. Πρέπει να κάνουμε διάνοιξη αιγιαλού και παραλίας. Είναι κάτι δύσκολο, είναι κάτι χρονοβόρο. Δυστυχώς για να γίνει αυτό θεωρώ και πιστεύω ότι πρέπει κάποιος να σπάσει αβγά. Πρέπει να παρθούν κάποιες μάντρες, κάποια μαγαζιά. Ξέρετε πόσο μέσα είναι η γραμμή παραλίας; Δυστυχώς όμως δεν ευνοεί όλους. Θέλουν και τα σύκα και τη σκάφη. Δεν γίνεται. Κάτι πρέπει να γίνει σε αυτό. Εχουμε πει να το κάνουμε, είναι χρονοβόρο.

Και για να ξέρετε ότι όλα τα έργα που έχουμε εντάξει, οι πιο πολλές μελέτες είναι μέσω της Υπηρεσίας. Προσωπικό δεν έχουμε πάρα πολύ. Λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν μελέτες. Και οι μελέτες πλέον είναι δύσκολο, γίνονται με διαγωνισμό, δεν πάνε με απευθείας ανάθεση. Αυτά είναι με τα καινούργια δεδομένα, αν δεν τα ξέρετε.”
….

- Advertisement -

48 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ούτε ένα σχόλιο σε άρθρο για τον Παντελεου ??!!Παει χάλασε το μπλοκ !μονο ο Κ Πέτρου γράφει συνήθως καμία 10αρια 😮✂️✂️Θα έχει πέσει μάλλον από το μπλοκ !😜Καλημερα σας

  2. Σωστός ο 726😀Αστέ εμένα να λέω τις μπιπ και αστεία και εσείς να λέτε τα σοβαρά 🤭🤡!δεν μου είπατε τι καιρό κάνει κάτω? Μήπως φυσάει 💨💨🖐🏼

  3. Για αυτό λες μόνο μαλακι€&ς εγώ στο λέω εσυ δεν ακούς. Εσένα θα σε στείλουν θάλασσα και νερό δεν θα βρεις. Φωστήρα μουουουου!!!
    Κ πετρου

  4. Φίλε μου καλε εγώ με ποδιές και τέτοια ούτε ασχολούμε ούτε με ένδοια φέρουν!Εγω κάνω την πλάκα μου τον χαβαλέ μου και οταν βλέπω κανα στραβό και να ξεφεύγει η κατάσταση “μπουκάρω «να χωρίσω !!Αλλα όπως γίνεται συνήθως αυτός που προσπαθεί να χωρίσει 2 που μαλώνουν τρώει τις ποιο πολλες👋🏻👋🏻!ας πρόσεχα το έχω αυτό από μικρό παιδάκι να μπαίνω στην μέση να χωρίζω 😯Καλημερα σας

  5. Φίλε Ουαλέ, άρχισε να μουγκρίζει βλέπω (Φωστήρα μουουουου) το υποκείμενο. Πάντως, καλύτερα να σε στείλουν σε θάλασσα χωρίς νερό, παρά σε πισίνα γεμάτη μυρωδάτες, προς φίλημα, ποδιές. Στην πρώτη περίπτωση δεν θα κολυμπίσεις και θα αναχωρίσεις. ΣΤην δεύτερη θα βουτήξεις να ευχαριστηθείς. Με εννοείς επώνυμο?

  6. Μάλλον εσύ πρέπει να σοβαρευτείς, να μάθεις από τα λάθη σου, να διορθώσεις το παρελθόν σου παύοντας να επιθυμείς την ανέλιξή σου φιλώντας λερωμένες ποδιές και να πορευτείς με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια και ανδροπρέπεια, επιτέλους!!!

  7. Είδες που σε κάτι συμφωνούμε? Στην θεωρία νοιώθουν όλοι αηδία με την σκέψη μόνο να φυλάνε κατρουλιά σε ποδιές, ενώ στην πράξη είναι για κάποιον επώνυμο μοναδική απόλαυση διότι φέρνει καλές απολαβές.

  8. Τέτοια ώρα στον υπολογιστή? Έπρεπε να ήσουν στο κρεββατάκι σου για νάνι, για να είσαι φρέσκος σήμερα στην δουλειά. Εύχομαι μόνο να μην σου πέσει βαρειά Παρασκευιάτικα. Είναι πολλές οι ποδιές που περιμένουν… αριθμό πρωτοκόλλου και επικύρωση (ματς, μουτς) ρε επώνυμο?

  9. Ρε ανώνυμο βάλε λίγο φρεσκάδα να δώσεις ενδιαφέρον όλο τα ίδια
    Και τα ίδια. Τι στο καλό όλα μασημένα τα θες ;; Ρωτα τους εντολείς σου τι άλλο να λες!!!!
    Κ πετρου.

  10. Για να γράφεις εδώ, θα έχεις χρόνο φαίνεται. Από Δευτέρα πάλι αρχίζουν τα φιλήματα. Και όσο πιο βρώμικες, τόσο πιο παχιά τα φιλιά σου. Ρε που κατάντησες…!!!

  11. Ρε ανώνυμο για μάθε εσυ που μπερδεύεσαι παντού και κρυφακούς ο πρόεδρος παραιτήθηκε;;; Μετά θα δώσω στο ανώνυμο ένα κουλούρι.
    Κ πετρου.

  12. Μην πας να ρίξεις στάχτη στα μάτια μας προσποιούμενος τώρα τον κουλουρτζή. Δεν είναι αυτό το επάγγελμα/ενασχόλησή σου, αλλά το φίλημα. Και φαντάζομαι πως για να γίνεσαι αποδοτικότερος, θα κάνεις προπόνηση με λερωμένες ποδιές στο σπίτι σου και το Σ-Κ.

  13. Πες μας για τον πρόεδρο ότι σε ρώτησα και θα αφήσω ένα κουλούρι να περάσεις να πάρεις πέρα στην πλατεία στο συντριβάνι .
    Κ πετρου.

  14. Κουλούρι μπορεί να αφήσεις, αλλά όχι λερωμένες ποδιές, έτσι? Αυτές είναι προς…ιδίαν χρήσην! Δεν αφήνεις άλλον να βγει πάνω από σένα στην…τέχνη σου!

  15. Έλα ανώνυμο άντε πέσε κοιμήσου τώρα γιατί αύριο θα ξαμοληθείς πρωί πρωί
    για να μαζέψεις πληροφορίες. Ο αφέντης σου σε θέλει φρέσκο.
    Κ πετρου.

  16. Αφέντη δεν έχουν οι αξιοπρεπείς άνθρωποι. Μόνο τα σκυλιά έχουν αφέντη και οι φιλώντες ποδιές, ασχέτως…ποσότητας. Με εννοείς επώνυμο?

  17. Αξιοπρεπεις άνθρωποι ;;;;;; Ρε ανώνυμο με ξελιγωσες!!!!!!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂🤣🤣🤣😂😂😂🤣🤣🤣😂😂😂🤣🤣😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂

  18. Εντάξει; Έκανες το διάλειμμά σου; Ξελιγώθηκες; Τράβα τώρα να συνεχίσεις το φίλημα για να μην σου πέσουν όλες οι ποδιές μαζεμένες! Καλή συνέχεια, επώνυμο. Σε γλεντάει καλά ο Κώστας!

  19. Ποιος είναι ο Κώστας ρε ανώνυμο ;;; Αν είσαι εσυ ο Κώστας πέστο μου να μην σε λέω ανώνυμο. Τι είσαι πραμα να σε λέω ανώνυμο ;;
    Κ πετρου.

  20. Εγώ ψαρεύω εσυ τσιμπάς ρε άβουλο😜😜😜!!!!!!! Σκυφτό παρακαλα ρε ανώνυμο μπας και σώσει κάποιος την λιγούρα σου!!! Ρε Ουαλλια εσυ τι τσιμπάς ρε αδερφέ;;; Το δουλεύω το άβουλο και τα μαρτυράει μόνο του.

    Κ πετρου.

  21. Φίλε Ουαλέ, λιγουρεύεται την ποδιά σου… ίσως σε θέλει για να έχει ένα καταφύγιο να χωθεί στο εξωτερικό μετά τις δημοτικές εκλογές.

  22. Φίλε Ουαλέ, υπάρχει κι άλλη λύση: να μείνει στην Ουαλία με αίτηση ασύλου ως πρόσφυγας. Χρήσιμος θα σας είναι, γιατί δεν θα χρειάζεστε πλυντήριο. Ξέρει εκείνος να καθαρίζει βρωμιές, αρκεί να είναι επάνω σε ποδιές!

  23. Η επιλογές σου στο εξωτερικό εξαρτώνται καθαρά από το ποιος θα σου προσφέρει περισσότερες χ@σμένες ποδιές να απολαμβάνεις. Θα φας καλάαααα…!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog