Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κηδεία με όλες τις τιμές της Προεδρικής Φρουράς για τον εύζωνα Σπύρο Θωμά που πέθανε ξαφνικά

- Advertisement -

Το μεσημέρι του Σαββάτου στις 15:00 θα γίνει η κηδεία του 24χρονου Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς Σπύρου Θωμά που πέθανε χθες ξαφνικά.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στη γενέτειρά του, την Πάτρα.

Η κηδεία του θα γίνει με όλες τις προβλεπόμενες τιμές για στρατιώτη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά.

Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς πέθανε ξαφνικά το βράδυ της Πέμπτης, όταν κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των υπολοίπων στρατιωτών, την ώρα που είχε κληθεί για να δώσει το «παρών» στο βραδινό προσκλητήριο. Αιτία του αιφνίδιου θανάτου φαίνεται πως ήταν παθολογικά αίτια που ίσως ο Σπύρος Θωμάς να μην γνώριζε, αλλά ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

Toν αιφνίδιο θάνατο του 24χρονου εύζωνα ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σ. Θ. της Προεδρικής Φρουράς, ευρισκόμενος στη Μονάδα του τις βραδινές ώρες της 21 Φεβρουαρίου 2019, αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του».

Θλίψη στην Πάτρα:

Συγκίνηση, προκαλεί η ανάρτηση του προπονητή του Σπύρου Θωμά στην ομάδα της Παναχαϊκής, Μάρκου Μυκονιάτη στο Facebook.

Δημοσίευσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της ομάδας εφήβων της Παναχαϊκής το 2010, με τον Σπύρο Θωμά να ξεχωρίζει και τον ίδιο να γράφει: «Καλό παράδεισο τσολιά μου. Υπομονή και δύναμη στην οικογένεια σου».

Την θλίψη της εκφράζει με ανακοίνωση της και η ομάδα μπάσκετ του Προμηθέα Πατρών, στην οποία ο Σπύρος Θωμάς, έπαιζε επί σειρά ετών.

«Υπάρχουν στιγμές που η λογική σταματά και τα λόγια μοιάζουν φλύαρα. Και μένει μόνο η εικόνα. Και η μνήμη. Μια τέτοια στιγμή βιώνουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο σύλλογος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σοκαρισμένη η Οικογένεια του Προμηθέα πληροφορήθηκε την είδηση του χαμού του Σπύρου Θωμά.

Του δικού της Σπύρου. Που επί σειρά ετών φορούσε τη φανέλα του Προμηθέα και κοσμούσε με το ήθος του τον Σύλλογο. Υπάρχουν στιγμές που η λογική σταματά και τα λόγια μοιάζουν φλύαρα. Και μένει μόνο η εικόνα. Και η μνήμη. Μια τέτοια στιγμή βιώνουμε.

Καλό ταξίδι Σπύρο…»

Επίσης, η ομάδα της Πάτρας ενημέρωσε πως η Διοίκηση του Α.Σ.Π. Προμηθέα εκφράζει την βαθιά της οδύνη για την απώλεια του Σπύρου Θωμά και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, στην Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών και θα παραστεί σε αυτή σύσσωμη η Οικογένεια του Προμηθέα Πάτρας.

Ως εκ τούτου δεν θα πραγματοποιηθεί καμία αθλητική εκδήλωση στα γήπεδα του Προμηθέα από 15:00 – 17:00, ενώ το προγραμματισμένο αυριανό κλειστό προπονητικό φιλικό της Ανδρικής ομάδας κόντρα στον Πανιώνιο ΓΣΣ θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα.

Η τελευταία υπηρεσία του Σπύρου Θωμά

Ο 24χρονος εύζωνας πέθανε ξαφνικά το βράδυ της Πέμπτης, όταν κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των υπολοίπων στρατιωτών, την ώρα που είχε κληθεί για το βραδινό προσκλητήριο.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης (21/02/2019), είχε εκτελέσει κανονικά την υπηρεσία του στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος, σε ένα πόστο που υπηρετούσε από τον περασμένο Οκτώβριο.

Όταν η σκοπιά τελείωσε ο Σπύρος Θωμάς επέστρεψε στο θάλαμό του και ξάπλωσε να ξεκουραστεί. Σημειώνεται πως δε ανέφερε κάποια  ενόχληση ή κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας. Ήταν η δεύτερη σκοπιά που έκανε την Πέμπτη. Έκανε την πρώτη από τις 13:00 έως τις 14:00 και τη δεύτερη από τις 19:00 έως τις 20:00. Όταν τελείωσε η δεύτερη σκοπιά και γύρισε στο θάλαμό του, έπεσε να κοιμηθεί.

Οι συνάδελφοί του προσπάθησαν να τον ξυπνήσουν λίγη ώρα μετά για να παρουσιαστεί στο βραδινό προσκλητήριο. Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς σηκώθηκε, αλλά λίγο μετά κατέρρευσε. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ενόπλων (401 Γ.Σ.Ν.Ε.), όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

Πηγή: lifo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog