Οι εποχές αλλάζουν. Ο κόσμος συνηθίζουμε να λέμε ότι πηγαίνει μπροστά. Οτι εξελίσσεται. Στο Λουτράκι δυστυχώς, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Δε μάθαμε ποτέ από τα λάθη μας, δεν αντιλαμβανόμαστε που βρισκόμαστε και ομιλούμε, δεν προάγουμε πολιτισμό. Δυστυχώς έχουμε χάσει το μέτρο, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Το μόνο που ενδιαφέρει είναι η υφαρπαγή ψήφων, ο λαϊκισμός, η διεκδίκηση αξιωμάτων και η κατάκτηση αυτών. Οχι με πολιτισμό, όχι με ήθος .Οχι με προτάσεις, όχι με όραμα. Το μόνο ενδιαφέρει είναι η λασπολογία.Χωρίς όρια, χωρίς φραγμούς, χωρίς φιλότιμο.

Υποτιμώντας τη νοημοσύνη των απλών πολιτών που ευελπιστούν πάντα σε μια καλύτερη κοινωνία για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Προσβάλλοντας τους απλούς πολίτες που εμπιστεύθηκαν κάποιους να τους εκπροσωπήσουν στο Ναό της Δημοκρατίας του Δήμου, αλλά εκείνοι δυστυχώς δε σέβονται ούτε τη λαϊκή εντολή, ούτε το Ναό της δημοκρατίας, το ανώτατο πολιτικό όργανο, όπου λαμβάνονται οι σοβαρότερες αποφάσεις για τις τύχες όλων μας.

Κανένας σεβασμός στον πολίτη ! Σημαία  έχει γίνει η πολιτική μισαλλοδοξία !επιδιώκεται να διαμορφωθεί άποψη με έμμεσες και δόλιες μεθόδους.

Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου έχει μετατραπεί σε προεκλογική αρένα. Αρένα ναι. Μια αρένα που κάποιοι θέλουν να χυθεί προεκλογικό ”αίμα” όπως έχουμε ξαναγράψει.

Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί εκτοξεύονται, χέρια που χτυπάνε τα έδρανα, φωνές, κόπτονται για το καλό του τόπου , αλλά ούτε μια στιγμή δεν έβαλαν τον τόπο πάνω από τις φιλοδοξίες τους.

Σήμερα είδαμε στο δημοτικό συμβούλιο πρόσωπα που θα είναι υποψήφιοι με συνδυασμούς. Ποτέ όμως τόσα χρόνια δεν είχαν εμφανισθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν έρθει να παρέμβουν ως δημότες. Ηρθαν σήμερα όμως. Με το ρόλο του “παλαμακιστή” για να δημιουργήσουν κλίμα πόλωσης και μίσους.Με το ρόλο του “υποβολέα” για να δυναμιτίζουν περισσότερο.

Καμμιά διάθεση δεν έχουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με κανέναν. Γράφουμε την προσωπική μας άποψη, τόσο απλά, με το δικαίωμα που έχουμε σα δημότες και σαν ψηφοφόροι. Και όλοι κρινόμαστε.

Ομως αυτό το προεκλογικό κλίμα μίσους είναι επικίνδυνο.Αυτό το κλίμα πόλωσης που θέλουν κάποιοι να δημιουργήσουν είναι εκτροχιασμός της δημοκρατίας. Οι πολίτες μπορεί για διάφορους λόγους να μην εκφράζονται δημόσια, μπορεί να μη συμμετέχουν, μπορεί να απαξιώνουν και αυτοί, μπορεί να μη θέλουν πλέον να ακούσουν, μπορεί να βαρέθηκαν τις φρούδες ελπίδες, πολλά μπορεί. Αλλά αντιλαμβάνονται, γνωρίζουν. ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ με αυτή την κατάσταση.Και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση απλά θα σας γυρίσουν την πλάτη.

Και αυτό είναι επικίνδυνο. Διότι στη λογική της άρνησης και της ισοπέδωσης (όλοι ίδιοι είναι πχ) θα αποκλειστούν αξιόλογοι, που πρέπει να έχουν θέση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ιδιαίτερη λοιπόν προσοχή χρειάζεται από τους υποψηφίους δημάρχους και τις αυλές τους.Ρίχτε τους τόνους γιατί μόνο κακό προκαλείτε. Ο Δήμος δεν είναι κανενός. Είναι ΟΛΩΝ. Κυρίαρχοι είναι οι πολίτες. Αυτοί αποφασίζουν. ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ.Μην τους υποτιμάτε. Δεν πείθετε κανέναν με προεκλογικές ρουκέτες και τεχνάσματα.

Η  προπαγάνδα , η πολιτική μισαλλοδοξία και η ρητορική μίσους, γίνονται αντιληπτά. Και το χειρότερο; Προσπαθούν να πείσουν ότι όλα γίνονται στα πλαίσια μιας ισορροπημένης,δίκαιης ,δημόσιας συζήτησης και επιχειρηματολογίας. ΠΡΟΣΟΧΗ !Κάπως έτσι  αρχίζει ο φανατισμός.

Kαφρίλα, άθλιες εκφράσεις, χυδαιότητα, «εσείς που κάνατε τότε αυτό», τραμπουκισμοί…

Και μετά κρίνουμε ανήλικους που προετοιμάζονται και προκαλούν για πόλεμο σε ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, αψηφώντας τις όποιες συνέπειες.

Όσο για εσάς που αναρωτιέστε ή «διαπιστώνετε με λύπη» ότι η νεολαία έχει γυρίσει την πλάτη στην πολιτική, ότι η νέα γενιά γίνεται ολοένα και περισσότερο «απολιτίκ» κι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει πως οι πολιτικοί είναι επαγγελματίες ψεύτες, μην αναρωτιέστε άλλο και μην παριστάνετε τις κλαίουσες ιτιές: σαν τα μούτρα σας έχετε καταντήσει την πολιτική, οι ίδιοι οι πολιτικοί έχετε απαξιώσει το ρόλο του πολιτικού, κατρακυλάτε κάθε μέρα και πιο χαμηλά για να απευθυνθείτε στα χαμηλότερα ένστικτα του εν δυνάμει ψηφοφόρου σας, τάζοντας, βρίζοντας, χυδαιολογώντας, λαϊκίζοντας.

Οι εκλογές στις 26 Μάη θα έχουν τελειώσει. Δε θα κρατήσουν για πάντα.Κάποιοι ξεχνούν πως μετά τις εκλογές υπάρχει και επόμενη μέρα.Κάποιοι ξεχνούν ότι ζούμε σε μια μικρή πόλη…….Και ότι σπείραμε θα θερίσουμε…

Χαρά