Ευαγγελίζονται ότι θα σώσουν τον τόπο. Ευαγγελίζονται ότι είναι το νέο, το καλό, το άφθαρτο. Διατείνονται ότι όλα μέχρι σήμερα είναι καταστροφή για το δήμο, αλλά ως δια μαγείας, αυτοί που συμπορεύτηκαν με τους “καταστροφείς” του τόπου και συνδιοίκησαν, δεν φέρουν καμμία ευθύνη. Ζητούν να τους ψηφίσουμε για πολλοστή φορά και αυτή τη φορά θα μας σώσουν…

Ποιοι είναι οι νέοι, άφθαρτοι, καλοί και “μεσσίες” είναι μια άλλη ιστορία, που ειλικρινά βαριέμαι να αναλύσω. Ο καθένας έχει νου και λογική να κρίνει. ‘Ισως γράψω περισσότερα εν καιρώ, γιατί απόψε είμαι και κουρασμένη. Μόλις γύρισα και πάλι από μια απογοητευτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Μερικές φορές νομίζω ότι βρίσκομαι σε εμπόλεμη ζώνη. Μερικές φορές νομίζω ότι θα εκτοξευθούν καρέκλες και αντικείμενα από το πρωτοπαλλίκαρο της Μαρίας (Θανάση Γεωργίου ή Μπισμπίκη) που με περίσσιο θράσος και απίστευτη υπεροψία κάνει συνεχώς το δημοτικό συμβούλιο να μοιάζει με εξέδρα σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Με ύβρεις, ειρωνίες και χειρονομίες που υποτιμούν τους συνδημότες μας, oι οποίοι παρακολουθούν καρτερικά τις συνεδριάσεις.Με συμβουλές και ειρωνίες στο πρόσωπο του Πρόεδρου (!!) του δημοτικού συμβουλίου,χωρίς να σέβεται το θεσμό.

Τι αναφώνησε ο αυριανός “μεσσίας” μας προς τον Πρόεδρο του συμβουλίου σήμερα. “Να μας πει ο προηγούμενος πρόεδρος τη γνώμη του, επειδή έχει και εμπειρία..”, εννοώντας τον κ. Παναγιώτη Πέτρου που πλέον πορεύονται μαζί  στο συνδυασμό της Πρωτοπαππά. Eιρωνεύτηκε τον Πρόεδρο, τον κ. Στάμου, ειρωνεύτηκε όμως και το Θεσμό.

Μεγάλη προσβολή,  αλλά αυτός είναι ο Θανάσης Γεωργίου. Αγνώμων, ερειστικός, προσβλητικός και είρωνας.

Στη συνέχεια αποκάλεσε το Χαράλαμπο Γεωργίου “τραχανά” επειδή δεν του άρεσε κάτι που είπε. Στη συνέχεια διαπληκτίστηκε με το Σπύρο Ράτη, επειδή και πάλι διαφώνησε μαζί του.

Αυτός ο άνθρωπος διεκδικεί μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο την επόμενη φορά και όπως κατήγγειλε σε προηγούμενο συμβούλιο ο Μάικ Θυμής , και μια καρέκλα καβατζωμένη.Την  καρέκλα του προέδρου της ΔΕΥΑΛ.

Αφού “διέπρεψε” ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών με το ανύπαρκτο έργο του (δυστυχώς), αύριο θα διαπρέψει και στη δημοτική μας επιχείρηση.Θα τη σώσει και αυτή !!

Αυτό που δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει στο συνδυασμό της Πρωτοπαππά οι νέοι σύμβουλοι, (που ανάμεσά τους υπάρχουν μερικοί αξιόλογοι, τους οποίους γνωρίζω προσωπικά) είναι ότι κάνουν ένα αγώνα για να εκλεγεί η Μαρία και ο Θανάσης. Ο Παναγιώτης Πέτρου και ο Σωτήρης Νικολάου.Δηλαδή και πάλι οι ίδιοι. Οι οποίοι σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο θα αναγκαστούν να συνεργαστούν…..και πάλι εκεί θα τους έχουμε ! Και θα τους καμαρώνουμε !

Και επειδή έχουν δυναμιτίσει πολύ το κλίμα, αύριο δε θα μπορούν να συναινούν, δε θα μπορούν να συμπορευτούν με τους “υπόδικους” και τους “καταστροφείς”.

Και το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό για τον τόπο. Ο τόπος θα μείνει πίσω εξαιτίας των αντιπαλοτήτων και των εμπαθειών τους.

Στιγμές ανεπανάληπτες ζούμε στην προεκλογική αρένα που λέγεται δημοτικό συμβούλιο. Μέχρι τις εκλογές έχουμε να πούμε πολλά.

Σήμερα αν και υπήρχαν πάνω από 15 σοβαρά θέματα στην ημερήσια διάταξη, η Μαρία Πρωτοπαππά απουσίαζε, δεν την βλέπουμε συχνά τελευταία, έρχεται μόνο για κάποιες “φιέστες”. Ηταν όμως ο Θανάσης που αναπληρώνει πάντα τα κενά της, ο Παναγιώτης Πέτρου και ο Σωτήρης Νικολάου.

Με κουστωδία εμφανίζεται ο συνδυασμός Πρωτοπαππά πλέον στα δημοτικά συμβούλια, υποψήφιοι του συνδυασμού, συγγενείς και φίλοι, με σκοπό ένα και μοναδικό, αφού ποτέ άλλοτε δεν είχαν εμφανισθεί. Τη δημιουργία κλίματος, τον εκτροχιασμό της συνεδρίασης και τις προεκλογικές φιέστες.

Λίγο πριν συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης , ο Θανάσης Γεωργίου αποχώρησε. Δεν τον ενδιέφερε πια η συνεδρίαση. Δεν τον ενδιέφεραν τα σοβαρά θέματα του δήμου, τα θέματα που θα ψηφιστούν η όχι και θα είναι για το καλό ή όχι των δημοτών.

Είπε όμως και το εξής ! “Δε θέλω να με ψηφίσουν οι δημότες. “Μαύρο”. Μαύρο σε όλους όμως.”

Γιατί Θανάση Γεωργίου το είπες αυτό;; Mήπως βλέπεις ότι ο ανερχόμενος συνδυασμός πριν καλά καλά ανέλθει και διεκδικήσει την ψήφο μας, παραπαίει;; Mήπως επειδή ο κόσμος δε σας πιστεύει, μήπως επειδή στο Κεντρικό Λουτράκι , που κατά παράδοση βγάζει δήμαρχο, δεν υπάρχετε;;θέλεις να προλάβεις το κακό και να λες μετά ότι δεν έκανες αγώνα γιατί βαρέθηκες και δεν ήθελες να εκλεγείς;;

 

ΥΣ 1. Τα ΜΜΕ παρευρίσκονται ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ και ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ στις συνεδριάσεις . ΜΟΝΟ για την ενημέρωση των συνδημοτών μας. Αφιερώνουμε 4ωρα να παρακολουθούμε φιέστες και ανάρμοστες συμπεριφορές.

Το Loutrakiblog.gr προτείνει (αν προβλέπεται από τον Κανονισμό) να συζητούνται τα θέματα της προ-ημερήσιας διάταξης στο τέλος. Πρωτίστως να συζητούνται εκείνα που είναι προς ψήφιση ή όχι.

Να δούμε ποιοι σύμβουλοι θα μένουν ώς το τέλος της συνεδρίασης και τι θα λένε. Ας λένε ότι θέλουν στο κάτω-κάτω της γραφής. Οι κάμερες θα έχουν φύγει….

 

** θα ακολουθήσουν video ! λίγο υπομονή !