Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Προεκλογική αρένα το δημοτικό συμβούλιο Λουτρακίου

- Advertisement -

Οι εποχές αλλάζουν. Ο κόσμος συνηθίζουμε να λέμε ότι πηγαίνει μπροστά. Οτι εξελίσσεται. Στο Λουτράκι δυστυχώς, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Δε μάθαμε ποτέ από τα λάθη μας, δεν αντιλαμβανόμαστε που βρισκόμαστε και ομιλούμε, δεν προάγουμε πολιτισμό. Δυστυχώς έχουμε χάσει το μέτρο, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Το μόνο που ενδιαφέρει είναι η υφαρπαγή ψήφων, ο λαϊκισμός, η διεκδίκηση αξιωμάτων και η κατάκτηση αυτών. Οχι με πολιτισμό, όχι με ήθος .Οχι με προτάσεις, όχι με όραμα. Το μόνο ενδιαφέρει είναι η λασπολογία.Χωρίς όρια, χωρίς φραγμούς, χωρίς φιλότιμο.

Υποτιμώντας τη νοημοσύνη των απλών πολιτών που ευελπιστούν πάντα σε μια καλύτερη κοινωνία για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Προσβάλλοντας τους απλούς πολίτες που εμπιστεύθηκαν κάποιους να τους εκπροσωπήσουν στο Ναό της Δημοκρατίας του Δήμου, αλλά εκείνοι δυστυχώς δε σέβονται ούτε τη λαϊκή εντολή, ούτε το Ναό της δημοκρατίας, το ανώτατο πολιτικό όργανο, όπου λαμβάνονται οι σοβαρότερες αποφάσεις για τις τύχες όλων μας.

Κανένας σεβασμός στον πολίτη ! Σημαία  έχει γίνει η πολιτική μισαλλοδοξία !επιδιώκεται να διαμορφωθεί άποψη με έμμεσες και δόλιες μεθόδους.

Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου έχει μετατραπεί σε προεκλογική αρένα. Αρένα ναι. Μια αρένα που κάποιοι θέλουν να χυθεί προεκλογικό ”αίμα” όπως έχουμε ξαναγράψει.

Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί εκτοξεύονται, χέρια που χτυπάνε τα έδρανα, φωνές, κόπτονται για το καλό του τόπου , αλλά ούτε μια στιγμή δεν έβαλαν τον τόπο πάνω από τις φιλοδοξίες τους.

Σήμερα είδαμε στο δημοτικό συμβούλιο πρόσωπα που θα είναι υποψήφιοι με συνδυασμούς. Ποτέ όμως τόσα χρόνια δεν είχαν εμφανισθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν έρθει να παρέμβουν ως δημότες. Ηρθαν σήμερα όμως. Με το ρόλο του “παλαμακιστή” για να δημιουργήσουν κλίμα πόλωσης και μίσους.Με το ρόλο του “υποβολέα” για να δυναμιτίζουν περισσότερο.

Καμμιά διάθεση δεν έχουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με κανέναν. Γράφουμε την προσωπική μας άποψη, τόσο απλά, με το δικαίωμα που έχουμε σα δημότες και σαν ψηφοφόροι. Και όλοι κρινόμαστε.

Ομως αυτό το προεκλογικό κλίμα μίσους είναι επικίνδυνο.Αυτό το κλίμα πόλωσης που θέλουν κάποιοι να δημιουργήσουν είναι εκτροχιασμός της δημοκρατίας. Οι πολίτες μπορεί για διάφορους λόγους να μην εκφράζονται δημόσια, μπορεί να μη συμμετέχουν, μπορεί να απαξιώνουν και αυτοί, μπορεί να μη θέλουν πλέον να ακούσουν, μπορεί να βαρέθηκαν τις φρούδες ελπίδες, πολλά μπορεί. Αλλά αντιλαμβάνονται, γνωρίζουν. ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ με αυτή την κατάσταση.Και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση απλά θα σας γυρίσουν την πλάτη.

Και αυτό είναι επικίνδυνο. Διότι στη λογική της άρνησης και της ισοπέδωσης (όλοι ίδιοι είναι πχ) θα αποκλειστούν αξιόλογοι, που πρέπει να έχουν θέση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ιδιαίτερη λοιπόν προσοχή χρειάζεται από τους υποψηφίους δημάρχους και τις αυλές τους.Ρίχτε τους τόνους γιατί μόνο κακό προκαλείτε. Ο Δήμος δεν είναι κανενός. Είναι ΟΛΩΝ. Κυρίαρχοι είναι οι πολίτες. Αυτοί αποφασίζουν. ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ.Μην τους υποτιμάτε. Δεν πείθετε κανέναν με προεκλογικές ρουκέτες και τεχνάσματα.

Η  προπαγάνδα , η πολιτική μισαλλοδοξία και η ρητορική μίσους, γίνονται αντιληπτά. Και το χειρότερο; Προσπαθούν να πείσουν ότι όλα γίνονται στα πλαίσια μιας ισορροπημένης,δίκαιης ,δημόσιας συζήτησης και επιχειρηματολογίας. ΠΡΟΣΟΧΗ !Κάπως έτσι  αρχίζει ο φανατισμός.

Kαφρίλα, άθλιες εκφράσεις, χυδαιότητα, «εσείς που κάνατε τότε αυτό», τραμπουκισμοί…

Και μετά κρίνουμε ανήλικους που προετοιμάζονται και προκαλούν για πόλεμο σε ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, αψηφώντας τις όποιες συνέπειες.

Όσο για εσάς που αναρωτιέστε ή «διαπιστώνετε με λύπη» ότι η νεολαία έχει γυρίσει την πλάτη στην πολιτική, ότι η νέα γενιά γίνεται ολοένα και περισσότερο «απολιτίκ» κι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει πως οι πολιτικοί είναι επαγγελματίες ψεύτες, μην αναρωτιέστε άλλο και μην παριστάνετε τις κλαίουσες ιτιές: σαν τα μούτρα σας έχετε καταντήσει την πολιτική, οι ίδιοι οι πολιτικοί έχετε απαξιώσει το ρόλο του πολιτικού, κατρακυλάτε κάθε μέρα και πιο χαμηλά για να απευθυνθείτε στα χαμηλότερα ένστικτα του εν δυνάμει ψηφοφόρου σας, τάζοντας, βρίζοντας, χυδαιολογώντας, λαϊκίζοντας.

Οι εκλογές στις 26 Μάη θα έχουν τελειώσει. Δε θα κρατήσουν για πάντα.Κάποιοι ξεχνούν πως μετά τις εκλογές υπάρχει και επόμενη μέρα.Κάποιοι ξεχνούν ότι ζούμε σε μια μικρή πόλη…….Και ότι σπείραμε θα θερίσουμε…

Χαρά

- Advertisement -

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κοιταξτε οι δημότες εχουν ευθυνη και αυτοι- αναμφιβολλως ορθα τα περι αρενας. Αλλα θα επρεπε (και ελπιζω να δημοσιεύσετε το σχολιο) οι ιδιοι δημότες να ηταν “στα καγκελλα” με δυναμικες κινητοποιησεις όταν σ ένα δημο εχουν επισυμβει τα του Λουτρακίου :πρωτοφανης απεμποληση δημοσιου χρηματος , 3! υποδικοι γα κακούργημα δημαρχοι, οι κολαούζοι των που παριστανουν τις περιατερες,, η καταβαραθρωση της πολης του τουρισμου του τουρισμου και της ιδιοκτησίας λογω της μεθοδευμενης διαιώνισης του προαστιακου,με ωφελημένα συμφεροντα ,οι επι 4 ετη καταρράκτες, τα θλιβςρα φαινόμενα χρησης ναρκωτικων της νεολαιας κλπ. Φαινεται loutakiblog ότι οι δημότες είναι αυτοι που δια της απραξιας τους καταστρεφουν την πολη εις βαρος των ιδιων και 100.000 κατοικων μη δημοτων οι οποιοι καποια στιγμη θα μιλησουν και αυτοι νομιμως. (ελπιζω να δημοσιεύσετε αν και αμφιβαλλω)

  2. Μπράβο ρε Χαρά !!Ετσι όπως τα λες είναι δυστυχώς 😐Αυτά τα βλεπουμε χρόνια και χρόνια τώρα δεν είναι καινούργια κόλπα 😡απλά τώρα υπάρχουν τα μέσα και τα μαθαίνουν όλοι από το Λουτρακι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης 😐Καλημερα Χαρά

  3. Α!!!!!καλά !!!!Τώρα είδες την αρένα κ.Χαρα; Κοντεύω τα 60 και από τα 18μου μέχρι σήμερα το ίδιο γίνεται.Ασε το μπουλινγκ μετά τις εκλογές γιατί δεν βγήκαν τα ψηφαλακια.Ασε και το τι γίνεται στο μεσοδιάστημα μέχρι τις επόμενες εκλογές.

  4. Πρόγραμμα και λύσεις στα προβλήματα περιμένουν οι πολίτες και πάνω από όλα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, οι κοκορομαχίες και η δημιουργία εντυπώσεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο , τους αφήνουν αδιάφορους.

  5. διαβαζω το σχολιο του 9:29, που ειναι κ πρωτο πρωτο στην πολυ ωραια δημοσιευση της Χαράς.Κ τι συμπερασμα βγαζω? κοιτα κατι μπιιιιπ, που εχουν κ δικαιωμα ψηφου ρε φιλε… κοιτα, ποιοι οριζουν το μελλον.Καποιοι περιεργοι, που ¨αυτοανακυρηχθηκαν” δικαστες κ χαρακτηριζουν υποδικους τους τρεις τελευταιους δημαρχους.κατι ανθρωπακια που πισω απο την ανωνυμια τους βγαζουν χολη, κ δυναμιτιζουν το ηδη μπαρουτιασμενο κλιμα.σιχτηρ….

  6. https://el.wiktionary.org/wiki/υπόδικος αυτά για τον νομικο ορο του “υποδικου” λαβε δε υποψιν σου ότι το σχολιο αφορα τη δυσφημιση της πολης συλλήβδην λογω 3! υποδικων δηλαδή δημαρχων εις τους οποιους δηλαδη εχει ασκηθεί κακουργηματικη διωξις. καταλαβες? οχι ενος αλλα τριων! ουδόλως προδικαζει ενοχη ! αλλα παραπεμπει στην δυσφημιση της πολεως – . . το δε μπαρουτιασμενο κλιμα ελκεται εκ της καταστροφης τη κορυφαιας λουτροπόλεως της ελλαδος. νταξει “επωνυμε” γκιωνανθρωπε?

  7. JOLE7 Η ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ το σχολιο: θες να εχει πλανηθεί το δικαστηριο? θες να εχει δικιο ο Γκιωνης η και οι δυο προηγούμενοι και να ευθυνονται οι ορκωτοι? θελεις να σου αποσυρω την λεξη υποδικοι να στο κανω λοιπον και να στογραψω ως εμπλοκη με την δικαιοσυνη.αυτη η εμπλοκη ακομα και ως πριον κακης εκτιμησης δεν περιποιει τιμη στην πολη. όπως και τα αλλα οι καταρράκτες ο προαστιακος που ..δεν ερχεται με οφελημενους γμωριζεις πολύ καλα ποιους, η χρηση ναρκωτικών η αταβαραθρωση της κτηματαγορας.. όλα αυτά για τα οποια δεν λες κουβεντα. Και ο Ανδρεας Παπανδρέου πηγε υπόδικος στις εκλογες αθωωθηκε και δικαιωθηκε.. Πολιτικα φυσικα εβλαβη κατά τη διαρκεια της υποδικίας του. Ετσι είναι Jole 7 αυτά.Ειναι αναπόφευκτα. Οι εισαγγελεις εκριναν ετσι όχι εμεις και οι δικαστες ομοιως και τον αθώωσαν.

  8. αλλα βεβαίως εχουν δικιο οσοι και αυτό επρεπε να κανεις jole 7 επιπληττουν οσους αυτή τη δικαστικη εμπλοκή την χρησιμοποιουν προς ιδιον οφελος..περιορισου σε αυτό

  9. Νομιζω οτι αυτο εθιξα αγαπητε 16:17 (ισως με λαθος τροπο)Οσοι εχουν παρακολουθησει την υποθεση, ειτε ακουγοντας την τοποθετηση των τριων, εκ των 11 κατηγορουμενων, ειτε βρεθηκαν στις αιθουσες του κακουργοδικειου στο Ναυπλιο, εχουν εικονα της πραγματικοτητας κ απο που προεκυψε το κατηγορητηριο, για τους τρεις δημαρχους…Αυτοι που εστειλαν ΚΑΙ τους δημαρχους στο εδώλιο ειναι γνωστοι… Ολη η πόλη, όλος ο Δήμος τους ξέρει.Ειναι οι ιδιοι που χρησιμοποιουν συγκεκριμενες εκφρασεις στη γραφη τους εδω, οπως για παραδειγμα το “γκιωνανθρωπε”….Ειναι οι ιδιοι που απο δικαστες δημοσιογραφοι του “πωπου¨θα καταπιουν τη γλωσσα τους οταν η υποθεση θα φτασει στο τελος της.Για αυτους δε σκαω κ πολυ… αλλους κ ¨αλλες” λυπαμε που χρησιμοποιουν ενα κατηγορητηριο για τη δικη του πολιτικη αναρρόιχηση…..

  10. jole7 ευχαριστω για τη διυκρινηση -γιατι το σχολιο μου αφορουσε ακριβως στο ότι η εξελιξη αυτή που εν πασει περιπτωσει εγινε γνωστη στο διαδικτυο (αλλα βεβαίως και οι εμπλεκομενοι σε συνετευξεις τους το λενε) δεν είναι καλη για την εικονα της πολης περαν των οσων προβλημάτων εχει που τ ανεφερα. ευχομαι προφανως να ξεμπερδεψουν συντομα οι ανθρωποι απο την ταλαιπωρια αυτη και κλεινοντας παροτι γενικως δεν μ αρεσει καθολου ούτως η αλλεως που εφτασαν τα πραγματα εκει , τουλάχιστον δεν θα πρεπει να χρησιμοποιούνται για πολιτικους σκοπους. ΥΓ το “γκιωνανθρωπος” μου θυμιζει χιονάνθρωπος το χω δει κανα δυο φορες σε σχολια δεν ακούγεται ασχημα. Καλημέρα σου.

  11. Η κατασταση ειναι τραγικη. Εχουμε τους 2 υποδικους που εκτος αυτου, κατεστρεψαν την πολη με την απραξια τους. Μια Μαρια που εκτος του να καλημεριζει ολο τον κοσμο και που και που να κανει κανενα μαθημα, δεν ξερει να κανει κατι αλλο. Δεν ηξερε τι της γινοταν τοσα χρονια στο δημο. Εχουμε και αλλους 4, νεους! Ο ενας 80βαλε που εβαλε εναν νεο στο ψηφοδελτιο για να θολωσει τα νερα. Ο αλλος με τη στηριξη της χρυσης αυγης, δεν χρειαζεται να πω κατι αλλο. Ο τριτος προδιδει τους “δικους του”, δεν θα προδωσει τον δημο? Ο τεταρτος νεος μεν, δεν τον ξερουμε δε. Τι θα κανουμε ρε σεις?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog